Εμβολιασμοί στην Κύπρο - Περισσότερο από 50% έχει λάβει την πρώτη δόση

Αυξητικά κινείται η εμβολιαστική κάλυψη κατά της COVID-19 σε όλες τις ηλικιακές ομάδες τον τελευταίο μήνα, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στους επιδημιολογικούς δείκτες σύμφωνα με την τελευταία Εθνική Αναφορά.

Η αισθητή μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, καθώς και η σημαντική πτώση στον αριθμό των νοσηλευόμενων, απόρροια σε μεγάλο βαθμό της εμβολιαστικής θωράκισης του πληθυσμού, βελτίωσε την επιδημιολογική εικόνα, επέτρεψε την επαναλειτουργία χώρων και τομέων της οικονομίας και, κατ’ επέκταση, οδήγησε στην κατάταξη της Κύπρου στις χώρες της πορτοκαλί κατηγορίας σύμφωνα με το ECDC.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής για επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας, η εμβολιαστική κάλυψη αυξημένου ποσοστού του πληθυσμού της κάθε Επαρχίας έχει θετικό αντίκτυπο στην ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα ενόψει της τουριστικής περιόδου. Η Επαρχία Πάφου παραμένει πρώτη ως προς την εμβολιαστική κάλυψη των κατοίκων της, που φτάνει στο 63,7%. Ακολουθούν οι Επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου με 56,7% και 55,2% αντίστοιχα και οι Επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας με 52,1% και 51,9% αντίστοιχα.

Η συλλογική προσπάθεια για τη δημιουργία του τείχους ανοσίας συνεχίζεται με την επίτευξη του στόχου για τον εμβολιασμό τουλάχιστον με την 1η δόση του 65% του πληθυσμού μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός να είναι εφικτή. Μέχρι και τις 4 Ιουνίου, ποσοστό 54,9% έλαβε την 1η δόση του εμβολίου (393,724 άτομα) και ποσοστό 34,9% έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα (250,447 άτομα), με την Κύπρο να καταγράφει υψηλότερα ποσοστά από τον μέσο όρο εμβολιαστικής κάλυψης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (47% με 1η δόση και 22,9% πλήρως εμβολιασμένοι).

Η πιστή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε επαγγελματικούς χώρους, αλλά και κατά την κοινωνική δραστηριοποίηση των πολιτών, ταυτόχρονα με τη συνέχιση της εμβολιαστικής κάλυψης, θα διατηρήσει τη χώρα μας σε τροχιά βελτίωσης.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιουνίου 2021 - 18:22

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Ιουνίου
Η υιοθέτηση ΜΟΕ θα βοηθούσε σημαντικά στη συνέχιση της ειρηνευτική διαδικασίας, λέει ο ΠτΔ
21:44
Κανείς δεν θέλει έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, δήλωσε ο Μπάιντεν
21:35
Ο Μπορέλ παρουσίασε την πολιτική της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία
21:02
68 νέα περιστατικά κορονοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
20:47
Στίγκλιτς: Με την άρνησή της να άρει την πατέντα για το εμβόλιο του κορονοϊού, η Γερμανία κρατά όμηρο όλο τον κόσμο
20:25
Αστυνομία:Κοντά στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που ασχολείται με διακίνηση ναρκωτικών και οπλισμού
19:43
Την επιστροφή των πρέσβεων τους σε Μόσχα και Ουάσινγκτον, αποφάσισαν Βλαντιμίρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν
19:19
Μια «προβλέψιμη σχέση» μεταξύ «δύο μεγάλων δυνάμεων» επιθυμεί ο Τζο Μπάιντεν
19:16
Ελλάδα-Κορονοϊός: 549 νέα κρούσματα και 13 θάνατοι – Στους οι 330 διασωληνωμένοι
18:29
Το 48% των Τούρκων θέλει προσάρτηση των κατεχομένων, σύμφωνα με έρευνα
18:11
Τουρκική λίρα: Ο Ερντογάν μιλάει και το νόμισμα καταρρέει
17:59
Την υψηλότερη κερδοφορία στην 9ετία ανακοίνωσε η Cyta, έχοντας πρόκληση το ψηφιακό μέλλον της Κύπρου
17:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand