Εμβολιασμοί στην Κύπρο - Περισσότερο από 50% έχει λάβει την πρώτη δόση

Αυξητικά κινείται η εμβολιαστική κάλυψη κατά της COVID-19 σε όλες τις ηλικιακές ομάδες τον τελευταίο μήνα, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στους επιδημιολογικούς δείκτες σύμφωνα με την τελευταία Εθνική Αναφορά.

Η αισθητή μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, καθώς και η σημαντική πτώση στον αριθμό των νοσηλευόμενων, απόρροια σε μεγάλο βαθμό της εμβολιαστικής θωράκισης του πληθυσμού, βελτίωσε την επιδημιολογική εικόνα, επέτρεψε την επαναλειτουργία χώρων και τομέων της οικονομίας και, κατ’ επέκταση, οδήγησε στην κατάταξη της Κύπρου στις χώρες της πορτοκαλί κατηγορίας σύμφωνα με το ECDC.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής για επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας, η εμβολιαστική κάλυψη αυξημένου ποσοστού του πληθυσμού της κάθε Επαρχίας έχει θετικό αντίκτυπο στην ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας, ιδιαίτερα ενόψει της τουριστικής περιόδου. Η Επαρχία Πάφου παραμένει πρώτη ως προς την εμβολιαστική κάλυψη των κατοίκων της, που φτάνει στο 63,7%. Ακολουθούν οι Επαρχίες Λευκωσίας και Αμμοχώστου με 56,7% και 55,2% αντίστοιχα και οι Επαρχίες Λεμεσού και Λάρνακας με 52,1% και 51,9% αντίστοιχα.

Η συλλογική προσπάθεια για τη δημιουργία του τείχους ανοσίας συνεχίζεται με την επίτευξη του στόχου για τον εμβολιασμό τουλάχιστον με την 1η δόση του 65% του πληθυσμού μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός να είναι εφικτή. Μέχρι και τις 4 Ιουνίου, ποσοστό 54,9% έλαβε την 1η δόση του εμβολίου (393,724 άτομα) και ποσοστό 34,9% έχει ολοκληρώσει το εμβολιαστικό του σχήμα (250,447 άτομα), με την Κύπρο να καταγράφει υψηλότερα ποσοστά από τον μέσο όρο εμβολιαστικής κάλυψης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (47% με 1η δόση και 22,9% πλήρως εμβολιασμένοι).

Η πιστή τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε επαγγελματικούς χώρους, αλλά και κατά την κοινωνική δραστηριοποίηση των πολιτών, ταυτόχρονα με τη συνέχιση της εμβολιαστικής κάλυψης, θα διατηρήσει τη χώρα μας σε τροχιά βελτίωσης.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιουνίου 2021 - 18:22

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.