Ένας νεκρός και 51 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση 12ώροφου κτιρίου στη νότια Φλόριντα

Εκατοντάδες πυροσβέστες και διασώστες επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό επιζώντων στα χαλάσματα του 12ώροφου κτιρίου που κατέρρευσε εν μέρει στη νότια Φλόριντα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να αγνοούνται άλλοι 51.

Η Σάλι Χέιμαν, Επίτροπος της Κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, ανέφερε ότι οι αρχές δεν κατάφεραν μέχρι τώρα να επικοινωνήσουν με 51 ανθρώπους που "θεωρητικά" κατοικούσαν στο κτίριο αυτό. Το συγκρότημα φιλοξενούσε οικογένειες αλλά και ανθρώπους που περνούσαν μόνο τους χειμερινούς μήνες στη Φλόριντα.

«Έχουμε 51 ανθρώπους που υποθέτουμε ότι βρίσκονταν εκεί, αλλά δεν ξέρουμε αν έλλειπαν σε διακοπές ή οτιδήποτε άλλο, για αυτό περιμένουμε», είπε η Χέιμαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το ειδησεογραφικό δίκτυο CNN. «Ελπίδες υπάρχουν πάντα, αλλά σβήνουν», πρόσθεσε.

Ένας αξιωματικός της πυροσβεστικής είπε ότι 35 άνθρωποι διασώθηκαν από το κτίριο στην πόλη Σερφσάιντ της Φλόριντας, στα βόρεια του Μαϊάμι Μπιτς. Μεταξύ αυτών ήταν και δύο που τους ανέσυραν από τα συντρίμμια αφού τους εντόπισαν ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις είπε ότι είναι πιθανόν να βρεθούν και άλλα θύματα στα χαλάσματα και ότι σκοπεύει να επισκεφθεί το σημείο. «Ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά προετοιμαζόμαστε για άσχημες ειδήσεις, δεδομένης της καταστροφής που βλέπουμε», σχολίασε, σε μια εκδήλωση σε ένα κοινοτικό κολέγιο, κοντά στην Τάμπα.

Το συγκρότημα κατοικιών Τσαμπλέιν Τάουερς Σάουθ χτίστηκε το 1981 και είχε περισσότερα από 130 διαμερίσματα. Περίπου τα 80 από αυτά κατοικούνταν. Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι βρίσκονταν μέσα όταν, στις 2 τα ξημερώματα, τοπική ώρα (09.00 ώρα Κύπρου), κατέρρευσε μια ολόκληρη πλευρά του συγκροτήματος.

Ο δήμαρχος του Σερφσάιντ Τσαρλς Μπέρκετ είπε ότι γίνονταν κάποιες εργασίες στη στέγη του κτιρίου, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί αν χρησιμοποιούνταν βαριά μηχανήματα. Σε πλάνα που μετέδωσε το τοπικό κανάλι WPLG Local 10, διασώστες ανασύρουν ένα αγόρι από τα συντρίμμια ενώ πυροσβέστες χρησιμοποιούν σκάλες για να κατεβάσουν κατοίκους που είχαν παγιδευτεί στα μπαλκόνια τους. Ο υπαρχηγός της πυροσβεστικής του Μαϊάμι-Ντέιντ Ρέιντ Τζαντάλα είπε ότι τα συνεργεία κάνουν προσπάθεια να υποστηρίξουν ό,τι απέμεινε από το κτίριο. «Συνεχίζουμε την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης», είπε.

Ο δήμαρχος περιέγραψε ότι ένα τμήμα του κτιρίου με μπαλκόνια που έβλεπαν στη θάλασσα «ισοπεδώθηκε» και ο ένας όροφος έπεσε πάνω στον άλλο. Ο ένοικος Μπάρι Κόεν και η σύζυγός του διασώθηκαν από το κτίριο. «Στη αρχή ακούστηκε κάτι σαν κεραυνός, σαν βροντή», είπε ο Κόεν, που στο παρελθόν ήταν και αντιδήμαρχος του Σερφσάιντ. «Αλλά μετά συνεχίστηκε, σταθερά, για τουλάχιστον 15-30 δευτερόλεπτα...», πρόσθεσε. Ο Κόεν επιβεβαίωσε ότι γίνονταν έργα στη στέγη του κτιρίου εδώ και πάνω από έναν μήνα.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιουνίου 2021 - 20:52

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.