Άρχισε η μελέτη για την εκπόνηση Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της περιοχής Τηλλυρίας



Άρχισε η μελέτη για την εκπόνηση Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της περιοχής Τηλλυρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το ΥΠΕΣ, προστίθεται, έχει αποφασίσει την ανάθεση της σύμβασης για τη διεξαγωγή μελέτης που αφορά στην ετοιμασία Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της περιοχής Τηλλυρίας στον εμπειρογνώμονα Δρ. Χαράλαμπο Κουταλάκη, μετά τη διεξαγωγή συνοπτικού διαγωνισμού, βάσει της Διαδικασίας Δημοσίων Συμβάσεων.

Η μελέτη, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα καλύψει τις περιοχές, Κάτω Πύργο, Πάνω Πύργο, Πηγαίνεια, Άγιο Θεόδωρο – Μανσούρα, Μοσφίλι, Παχύαμμο και Πωμό – Παλιάμπελα, και σύμφωνα με τις πρόνοιες της σύμβασης, θα υλοποιηθεί εντός των επόμενων 10 μηνών, με τη συμβολή του Γραφείου Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων.

Στόχος της μελέτης είναι η εκπόνηση ενός Σχεδίου για την ολοκληρωμένη τοπική ανάπτυξη για την περιοχή Τηλλυρίας με καθορισμό βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων πολιτικών, μέτρων και δράσεων που θα αποσκοπούν στην τόνωση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης της περιοχής.

Ιδιαίτερη σημασία, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα δοθεί σε άξονες, όπως η βελτίωση των βασικών υποδομών της περιοχής, η ενίσχυση της διοικητικής ικανότητας της αυτοδιοίκησης και του συντονισμού όλων των συναρμόδιων φορέων, η τόνωση της τοπικής οικονομίας, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Στο πλαίσιο της μελέτης, στο παρόν στάδιο διεξάγονται συναντήσεις/ διαβουλεύσεις με τοπικούς και άλλους εμπλεκόμενους φορείς ως επίσης και με τα διάφορα Υπουργεία και Τμήματα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιουνίου 2021 - 11:23

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.