Η υποστήριξη της Τουρκίας στο ψευδοκράτος θα συνεχιστεί, είπε ο Φουάτ Οκτάι που συναντήθηκε με Σανέρ

“Πρέπει να οικοδομήσουμε μια βόρεια Κύπρο που στέκεται στα πόδια της και παράγει”, δήλωσε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι σε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον «πρωθυπουργό» Ερσάν Σανέρ, προσθέτοντας ότι εργάζονται «για μια ισχυρή τδβκ, κυρίαρχη, στη βάση των δύο κρατών».

Ο Φουάτ Οκτάι είπε ότι αντάλλαξαν λεπτομερείς απόψεις για όλα τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στα κατεχόμενα και τις εξελίξεις σε πολιτικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς τομείς, δηλώνοντας ότι η συνάντηση ήταν εξαιρετικά επωφελής. “Η υποστήριξη της Τουρκίας θα συνεχιστεί. Ειδικά τα έργα στις μεταφορές, τις οδικές μεταφορές, τα κατασκευαστικά έργα συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς" ανέφερε ο Φουάτ Οκτάι, προσθέτοντας ότι "θέλουμε μετά την επιδημία, στον τουρισμό και στην εκπαίδευση και στους άλλους τομείς να έχουμε μια έτοιμη τδβκ” όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε ακόμη ότι οι εργασίες για τα κανάλια άρδευσης συνεχίζονται με γρήγορους ρυθμούς και ότι έχουν λάβεις τις απαραίτητες πληροφορίες από τα αρμόδια όργανα σχετικά με την προετοιμασία του αρδευτικού έργου της πεδιάδας της Μεσαορίας.

Για τα εμβόλια ανέφερε ότι μόλις φτάσουν κι άλλα στην Τουρκία θα σταλούν και στα κατεχόμενα, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν σταλεί 340 χιλιάδες εμβόλια. Όπως είπε, θα συνεχιστεί και η οικονομική στήριξη της Τουρκίας προς τα κατεχόμενα. “Είμαστε υποχρεωμένοι να οικοδομήσουμε όλοι μαζί μια βόρεια Κύπρο που να στέκεται να πόδια της και να παράγει . Ειδικά εργαζόμαστε εδώ μαζί για μια ισχυρή τδβκ, κυρίαρχη, στη βάση των δύο κρατών, που να μπορεί να μπορεί να εξάγει τους δικούς της πόρους, να μπορεί να παράγει, να προστατεύει τα δικά της δικαιώματά, να μπορεί να σχηματίσει ένα ίσο κράτος".

Από την πλευρά του ο Ερσάν Σανέρ δήλωσε ότι οι Τ/κ ψήφισαν υπέρ των διαπραγματεύσεων για λύση δύο κρατών, αντί ομοσπονδίας. “Δεν έχουμε την δύναμη να αντέξουμε άλλα 53 χρόνια, με την ισχυρή στήριξη της μητέρας πατρίδας Τουρκίας η βούληση στις προεδρικές εκλογές στην τδβκ ήταν να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης μιας λύσης δύο κυρίαρχων ίσων κρατών”, ανέφερε ο Ερσάν Σανέρ

Τελευταία Ενημέρωση: 23 Ιουνίου 2021 - 19:31

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

05 Αυγούστου
Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Αττική, καίγονται σπίτια στη Δροσοπηγή
19:39
Βρετανία: Στο ΣΑ του ΟΗΕ φέρνει το Λονδίνο την επίθεση στο τάνκερ στα ανοιχτά του Ομάν
19:14
Μικρά κέρδη στο ΧΑΚ την Πέμπτη
18:57
Στη Σιβηρία η κλιματική αλλαγή προκαλεί τεράστιες πυρκαγιές
18:27
Ελλάδα: 2.800 κρούσματα και 12 θάνατοι
17:54
Kίτρινη προειδοποίηση από Τμήμα Μετεωρολογίας, σε ισχύ από 1 τα ξημερώματα ως απόγευμα Παρασκευής
17:46
Ελλάδα: Εκκενώνονται προληπτικά άλλες 10 κοινότητες της Ηλείας
17:13
Το πρόγραμμα μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων από το ΡΙΚ την Παρασκευή 6/8
17:01
Πόλο: Εθνική Ελλάδας - Εθνική Ουγγαρίας ζωντανά από το ΡΙΚ
16:47
Η ΠτΒ δέχθηκε τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο
16:44
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 6 Αυγούστου 2021
16:34
Σε επίπεδο «Κόκκινου Συναγερμού» παραμένει ο κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών
16:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand