Βρετανοί υπουργοί πιέζουν για κατάργηση της καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον στη Βρετανία πιέζουν για κατάργηση της υποχρέωσης καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από χώρες της πορτοκαλί λίστας εντός του Ιουλίου, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς και ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ πιέζουν για άρση των περιορισμών στα διεθνή ταξίδια αναψυχής από τις 19 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει όλους τους εγχώριους περιορισμούς.

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ φέρεται να είναι θετικός στην ιδέα έχοντας πειστεί ότι οι δύο δόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές έναντι της κυρίαρχης μετάλλαξης Δέλτα.

Πιο επιφυλακτικοί εμφανίζονται, ωστόσο, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο ισχυρός Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Μάικλ Γκοόυβ, που φέρονται να στηρίζουν την αντικατάσταση της καραντίνας από ημερήσια διαγνωστικά τεστ από τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η άρση της υποχρέωσης καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους θα συνοδεύεται από παύση της σύστασης αποφυγής ταξιδιών στις πορτοκαλί χώρες, όπως η Κύπρος.

Η Mail σημειώνει επίσης ότι πολύ σημαντικό για τον ταξιδιωτικό τομέα θεωρείται ότι και τα παιδιά που θα επιστρέφουν στη Βρετανία από διακοπές με τους πλήρως εμβολιασμένους γονείς τους θα εξαιρούνται από την υποχρέωση καραντίνας.

Η συντονιστική υπουργική επιτροπή που θα συνεδριάσει την Πέμπτη για τη νέα αξιολόγηση της πράσινης λίστας αναμένεται να συζητήσει και την αντικατάσταση της καραντίνας από ημερήσια διαγνωστικά τεστ.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουλίου
Καταστροφικές πυρκαγιές στον Λίβανο, ένας πυροσβέστης νεκρός
21:52
Συνάντηση Μπάιντεν - Τιχανόφσκαγια: Στηριξη των ΗΠΑ στον λαό της Λευκορωσίας
21:49
Τιμητική διάκριση στον Πρόεδρο της Κύπρου απένειμε η ΑΗΕΡΑ
21:19
Γαλλία-Covid-19: Νέα σειρά μέτρων μπροστά στο τέταρτο κύμα
20:46
Δύο θάνατοι και 769 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τετάρτη
20:31
Η Λύση είναι εδώ, κόντρα στους ανέμους, στην προσφυγιά, μεταλαμπαδεύοντας τις αρχές, τις αξίες και την παράδοση της Λύσης στις νέες γενιές
20:30
Στα 50 εκτάρια η καμένη γη στην περιοχή Πεντακώμου
20:05
Δασική πυρκαγιά απειλεί κατοικημένες περιοχές κοντά σε τουριστική περιοχή στη νότια Τουρκία
19:48
Υπό κράτηση ζεύγος για υπόθεση πλαστοπροσωπίας
19:38
Τον πανικό έσπειρε λιοντάρι που απέδρασε από το εθνικό πάρκο του Ναϊρόμπι
19:33
Γερμανία: Αυστηροποίηση των κανονισμών εισόδου στη χώρα
19:22
Χωρίς καραντίνα στην Αγγλία οι πλήρως εμβολιασμένοι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί από 2 Αυγούστου
19:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand