Βρετανοί υπουργοί πιέζουν για κατάργηση της καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον στη Βρετανία πιέζουν για κατάργηση της υποχρέωσης καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από χώρες της πορτοκαλί λίστας εντός του Ιουλίου, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η εφημερίδα αναφέρει πως ο Υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς και ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ πιέζουν για άρση των περιορισμών στα διεθνή ταξίδια αναψυχής από τις 19 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει όλους τους εγχώριους περιορισμούς.

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ φέρεται να είναι θετικός στην ιδέα έχοντας πειστεί ότι οι δύο δόσεις των εμβολίων κατά του κορωνοϊού είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές έναντι της κυρίαρχης μετάλλαξης Δέλτα.

Πιο επιφυλακτικοί εμφανίζονται, ωστόσο, ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο ισχυρός Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Μάικλ Γκοόυβ, που φέρονται να στηρίζουν την αντικατάσταση της καραντίνας από ημερήσια διαγνωστικά τεστ από τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η άρση της υποχρέωσης καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους θα συνοδεύεται από παύση της σύστασης αποφυγής ταξιδιών στις πορτοκαλί χώρες, όπως η Κύπρος.

Η Mail σημειώνει επίσης ότι πολύ σημαντικό για τον ταξιδιωτικό τομέα θεωρείται ότι και τα παιδιά που θα επιστρέφουν στη Βρετανία από διακοπές με τους πλήρως εμβολιασμένους γονείς τους θα εξαιρούνται από την υποχρέωση καραντίνας.

Η συντονιστική υπουργική επιτροπή που θα συνεδριάσει την Πέμπτη για τη νέα αξιολόγηση της πράσινης λίστας αναμένεται να συζητήσει και την αντικατάσταση της καραντίνας από ημερήσια διαγνωστικά τεστ.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Ετοιμάζεται να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Γάζα η Τουρκία
05:42
Ενώπιον της Βουλής ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ, στην σκιά των απειλών για απεργίες
05:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.