WSJ: Το Πεκίνο θα διατηρήσει σε ισχύ για έναν ακόμη χρόνο τους συνοριακούς περιορισμούς λόγω Covid-19

Η Κίνα σκοπεύει να διατηρήσει τους συνοριακούς περιορισμούς λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού για τουλάχιστον ένα ακόμη έτος, εξαιτίας φόβων για την εμφάνιση νέων παραλλαγών του ιού και εν αναμονή μιας σειράς προγραμματισμένων ευαίσθητης σημασίας μεγάλων εκδηλώσεων, γράφει σήμερα η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανθρώπους με γνώση των σχεδίων του Πεκίνου.

Το προσωρινό χρονοδιάγραμμα καθορίστηκε για το δεύτερο εξάμηνο του 2022 σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Κίνας ή Κρατικού Συμβουλίου, στα μέσα Μαΐου, σύμφωνα με την WSJ.

Η Κίνα μείωσε απότομα τις συγκοινωνιακές συνδέσεις με άλλες χώρες, καθώς ο νέος κορονοϊός, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Ουχάν στην κεντρική Κίνα στα τέλη του 2019, εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Η πρωτεύουσα Πεκίνο πρόκειται να φιλοξενήσει τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες και τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς τον Φεβρουάριο του 2022, με χιλιάδες συμμετέχοντες αθλητές να αναμένεται να ταξιδέψουν στη χώρα.

Ταξιδιώτες στην ηπειρωτική Κίνα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, βρίσκονται ενώπιον αυστηρών προϋποθέσεων πριν αφιχθούν στη χώρα, όπως πολλαπλές ιατρικές εξετάσεις και αυστηροί κανόνες καραντίνας κατά την είσοδο τους.

Αεροπορικές εταιρείες, τόσο κινεζικές όσο και μη κινέζικες, αντιμετωπίζουν επίσης τον κίνδυνο προσωρινής αναστολής των πτήσεών τους εάν εντοπιστεί ορισμένος αριθμός μολυσμένων επιβατών κατά την άφιξη στην Κίνα.

Ο επίσημος αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων της Covid-19 στην Κίνα είναι σήμερα πολύ χαμηλότερος από τον αντίστοιχο σε άλλες μεγάλες χώρες, αλλά η κινεζική κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση των πιθανών ευρύτερων μεταδόσεων του ιού λόγω των πυκνοκατοικημένων αστικών περιοχών της χώρας και του ιδιαίτερα ανεπτυγμένου δικτύου μεταφορών.

Σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε πως χθες εντόπισε 25 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου στην ηπειρωτική χώρα, εκ των οποίων τα 23 ήταν «εισαγόμενα» κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε κρούσματα του νέου κορονοϊού που εντοπίζονται σε ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιουνίου 2021 - 19:41

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.