Οι ιατροί και τα δημόσια νοσηλευτήρια δεν είναι στεγνοί αριθμοί που απλώς καταγράφονται, λέει η ΠΑΣΥΚΙ

Οι Ιατροί όπως και τα Δημόσια Νοσηλευτήρια δεν είναι στεγνοί αριθμοί που απλώς καταγράφονται, αναφέρει η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ), σημειώνοντας ότι «μιλούμε για ζωντανούς οργανισμούς, για συγκοινωνούντα δοχεία, για το συνεχές ιατρικών πράξεων, για εμπειρογνωμοσύνη δεκαετιών, για μοναδικές υποδομές που δυστυχώς χάθηκαν και συνεχίζουν να χάνονται λόγω της αδυναμίας του Ο.Κ.Υπ.Υ. να προβλέψει και να εφαρμόσει έγκαιρα μέτρα, εν απουσία βέβαια και του εποπτικού ρόλου του Υπουργείου Υγείας».

Με αφορμή δηλώσεις του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ, η ΠΑΣΥΚΙ διερωτάται «αν θα πρέπει να πανηγυρίζουμε επιτέλους, αφού μετά από τέσσερα χρόνια από την ίδρυση του Ο.Κ.Υπ.Υ. έχει εκπονηθεί επιχειρησιακό πλάνο, όμως αφού η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, ευχόμαστε να μην είναι ακόμη ένα 'θα', όπως τα τόσα αλλά που προηγήθηκαν».

Η ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι καμία αναφορά δεν έγινε για τις επιπτώσεις που επήλθαν στα Δημόσια Νοσηλευτήρια και καμία ανάληψη ευθύνης λόγω της απουσίας επιχειρησιακού πλάνου, υπενθυμίζοντας ότι κάποιοι έγκαιρα προειδοποίησαν για την αναγκαιότητα της ύπαρξης του.

«Ιδιαίτερη ανησυχία και παράλληλα θλίψη προκαλεί η απάντηση και προσέγγιση που αφορά την φυγή ενός μεγάλου αριθμού Ιατρών. Δυστυχώς μέσω της συγκεκριμένης απάντησης διαφαίνεται ότι ο Ο.Κ.Υπ.Υ. συνεχίζει να μην αντιλαμβάνεται τι έπρεπε και τι πρέπει να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού, συνεχίζει να αποποιείται των ευθυνών του», προστίθεται.

Η αναφορά σε «εξαίρετο προσωπικό», σημειώνει η ΠΑΣΥΚΙ, θα έπρεπε να συνοδεύεται από συγκεκριμένες πράξεις στήριξης του αλλά «δυστυχώς επί της παρούσης το μόνο που επιδεικνύεται εκ μέρους του Ο.Κ.Υπ.Υ. είναι η μη εφαρμογή των υπογραφόντων, η μη καταβολή δεδουλευμένων, η απουσία ή/ και κωλυσιεργία στις διαβουλεύσεις, η δυστοκία στη δημιουργία επιτέλους ελκυστικού εργασιακού περιβάλλοντος».

Αναφέρει ότι το επαγγελματικό όνομα των Ιατρών δεν είναι διαπραγματεύσιμο και κανένας εκ των Ιατρών δεν έχει παραχωρήσει τέτοιο δικαίωμα στον Ο.Κ.Υπ.Υ. ώστε να προβαίνει σε αποφάσεις και πράξεις που βλάπτουν άμεσα ή/ και έμμεσα τον επαγγελματισμό μας.

«Θεωρούμε σωστό και πρέπον ο πρώτος της τάξης στη διοικητική πυραμίδα του Ο.Κ.Υπ.Υ. επιτέλους να αναφέρεται και να ονομάζει τα νοσηλευτήρια που διαχειρίζεται ορθά, στη βάση της κείμενης νομοθεσίας. Κατά την ανάγνωση της νομοθεσίας πουθενά δεν καταγράφεται η ονομασία 'Νοσηλευτήρια του Ο.Κ.Υπ.Υ.' αλλά αντιθέτως γίνεται λόγος για κήρυξη τους ως 'Δημόσια Νοσηλευτήρια' και ως εκ τούτου αναμένουμε διορθωτική δήλωση», καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Ιουνίου 2021 - 11:49

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Ιουλίου
Δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης του Βαρωσιού σε άλλη διοίκηση, αναφέρει η «προεδρία»
15:27
Υπό 5νθήμερη κράτηση ζεύγος για υπόθεση πλαστοπροσωπίας
15:22
Κύμα καύσωνα στην Ελλάδα με προβλέψεις για 44 βαθμούς Κελσίου
15:08
ΥΠΑΜ: Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής στην προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα
14:56
Αντιστροφή των τουρκικών ενεργειών στα Βαρώσια ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης
14:35
Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον αγώνα της αδελφής Κύπρου έως την τελική δικαίωση
14:27
Επίσημη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας Σλοβακίας στην Κύπρο
14:23
Οι αλήθειες και οι μύθοι για τα εμβόλια σε διάλεξη του Ινστιτούτου Κύπρου
14:14
Το πρόγραμμα μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων από το ΡΙΚ την Παρασκευή 30/7
14:05
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 30 Ιουλίου 2021
14:05
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο ΧΑΚ την Πέμπτη
13:49
Διαπληκτισμός κατέληξε σε μαχαιρώματα
13:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand