Συνέρχεται την Τρίτη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Επιλογής

Συνέρχεται την Τρίτη στις 10:00,  υπό την προεδρία της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Επιλογής για να καταρτίσει τη σύνθεση των 16 μόνιμων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και της μίας ad hoc Επιτροπής για το Δημογραφικό.

Μέλη της Επιτροπής Επιλογής είναι εκ μέρος του ΔΗΣΥ οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκος Τορναρίτης και Χάρης Γεωργιάδης, εκ μέρους του ΑΚΕΛ οι Γιώργος Λουκαΐδης, Στέφανος Στεφάνου και Άριστος Δαμιανού και εκ μέρους του ΔΗΚΟ οι Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Πανίκος Λεωνίδου. Η σύνθεση της επιτροπής επικυρώθηκε από την Ολομέλεια την περασμένη Πέμπτη αφού δεν υπήρξε οποιαδήποτε ένσταση για αυτή.

Αρχικά και πριν επικυρωθεί η σύνθεση της Επιτροπής Επιλογής την Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής η συνεδρία της είχε χρονοθετηθεί για τις 10.00 το πρωί της Παρασκευής, αλλά μετά την Ολομέλεια μετατέθηκε για το πρωί της Τρίτης.

Η επόμενη συνεδρία της Ολομέλειας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 4.00 το απόγευμα και κατά τη διάρκειά της θα ανακοινωθεί και επικυρωθεί η σύνθεση των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών και θα καταρτιστεί η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Όπως αποφασίστηκε στη Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων την Πέμπτη ο ΔΗΣΥ θα έχει πέντε Προεδρίες  Επιτροπών, αυτές των Επιτροπών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νομικών, Υγείας, Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Θεσμών και Αξιών και Επιτρόπου Διοίκησης. Το ΑΚΕΛ θα έχει πέντε Προεδρίες, Επιτροπών, ταυτές των Εσωτερικών, Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Προσφύγων - Εγκλωβισμένων - Αγνοουμένων – Παθόντων, Γεωργίας και Φυσικών Πόρων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ίσων Ευκαιριών. Το ΔΗΚΟ θα έχει τρεις Προεδρίες, αυτές των Επιτροπών Οικονομικών και Προϋπολογισμού, Παρακολούθησης Σχεδίων Ανάπτυξης και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών, και Παιδείας και Πολιτισμού.

Το ΕΛΑΜ θα έχει την Προεδρία της ad hoc Επιτροπής για το δημογραφικό, που προϋπήρχε ως υποεπιτροπή της Επιτροπής Εργασίας και αναβαθμίζεται σε ad hoc. Η ΕΔΕΚ διατηρεί την Προεδρία της Επιτροπής Άμυνας, το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών αναλαμβάνει την Προεδρία της Επιτροπής Περιβάλλοντος και η ΔΗΠΑ την Προεδρία της Επιτροπής Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Αλλαγές στις συνθέσεις των ειδικών και των ad hoc υφιστάμενων Επιτροπών δεν αναμένονται εκτός απροόπτου. Των Ειδικών και Αd hoc Επιτροπών προεδρεύει Ex officio ο εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής.

Η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το Πόθεν `Εσχες στην προηγούμενη θητεία απαρτιζόταν από τους Νίκο Τορναρίτη, Γιώργο Λουκαΐδη, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Μαρίνο Σιζόπουλο.

Η Ad Hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Τήρηση του Κανονισμού της Βουλής στην προηγούμενη θητεία απαρτιζόταν από τους Νίκο Τορναρίτη, Γιώργο Λουκαΐδη, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Η Ad Hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για την Αναθεώρηση και τον Εκσυγχρονισμό του Κανονισμού της Βουλής απαρτιζόταν από ένα Βουλευτή του κάθε εν Βουλή κόμματος και ως εκ τούτου αναμένεται ότι τα κόμματα θα ορίσουν τον Βουλευτή που θα μετέχει στην Επιτροπή αυτή.

Αλλαγές αναμένονται και στη σύνθεση της Αd Hoc Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διερεύνηση Θεμάτων που Αφορούν σε Δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων. Στην προηγούμενη θητεία απαρτιζόταν Ex officio από τον Πρόεδρο της Βουλής, που προήδρευε και τους Βουλευτές Μάριο Μαυρίδη, Στέφανο Στεφάνου, Νικόλα Παπαδόπουλο, Μιχάλη Γιωργάλλα, Γιώργο Περδίκη και Λίνο Παπαγιάννη.

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιουνίου 2021 - 10:35

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουλίου
Γερμανία: Στους 180 οι νεκροί από τις πλημμύρες- 150 άνθρωποι αγνοούνται ακόμα
11:07
Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά
10:40
Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου: Το πιο σημαντικό όπλο ενάντια στον κορονοϊό είναι ο εμβολιασμός
10:29
ΟΚΥΠΥ: Σταθεροποίηση παρουσιάζει το ποσοστό θετικότητας-Εξισορρόπηση νοσηλειών-εξιτηρίων
10:15
ΥΠΟΙΚ: Εξαιρετικής σημασίας θετική εξέλιξη η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ΚΔ
09:59
Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης
09:54
Ο Moody’s αναβάθμισε την αξιολόγηση της Κύπρου στο Ba1 με σταθερή προοπτική
09:34
Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας με σκοπό τη σταθεροποίηση της διμερούς σχέσης
09:17
Ικανοποίηση για τη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Βαρώσι εξέφρασε ο δήμαρχος Αμμοχώστου
08:56
Αφγανιστάν: Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον Αφγανό ομολόγό του για τη συνεχιζόμενη αμερικανική στήριξη
08:47
Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδικάζει τις τουρκικές και τουρκοκυπριακές ενέργειες- Διπλωματικές διεργασίες από τη Λευκωσία για αποτροπή νέων τετελεσμένων
08:27
Πάφος: Ρολόι μεγάλης αξίας και ποσό ύψους 100 χιλιάδων ευρώ απέσπασαν διαρρήκτες
07:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand