Για «ταλαιπωρία και καθυστερήσεις» στα διεθνή ταξίδια φέτος προειδοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει την πιθανότητα να εξαιρεί από την υποχρέωση δεκαήμερης απομόνωσης τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν επί βρετανικού εδάφους από χώρες της πορτοκαλί λίστας εφόσον έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Παρόλα αυτά, προσπάθησε να περιορίσει τις προσδοκίες για ευρεία χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών κάνοντας λόγο για «δύσκολη» χρονιά. «Θέλω να τονίσω ότι αυτή θα είναι, οτιδήποτε και αν συμβεί, μία δύσκολη χρονιά για ταξίδια. Θα υπάρχει ταλαιπωρία, θα υπάρχουν καθυστερήσεις, φοβάμαι, επειδή η προτεραιότητα πρέπει να είναι να κρατήσουμε τη χώρα ασφαλή και να σταματήσουμε την επιστροφή του ιού», είπε ο κ. Τζόνσον.

Αναφερόμενος στην άρση των εγχώριων περιοριστικών μέτρων, εκτίμησε ότι είναι «καλή» η προοπτική να είναι η 19η Ιουλίου το «τερματικό σημείο», όπως έχει προαναγγελθεί. Παρέπεμψε για αυτή την αισιόδοξη εκτίμηση στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά όλων των παραλλαγών του κορωνοϊού.

Στο ερώτημα πάντως αν θα μπορούσε να υπάρξει εκ νέου επιβολή περιοριστικών μέτρων αργότερα μέσα στο έτος, ο Βρετανός Πρωθυπουργός σχολίασε ότι «δεν μπορείς ποτέ να αποκλείσεις ότι θα υπάρξει μια νέα ασθένεια, κάποια νέα φρίκη για την οποία απλά δεν έχουμε κάνει υπολογισμούς». Πρόσθεσε ότι η χώρα θα μπορούσε να έρθει αντιμετώπιση με έναν «σκληρό χειμώνα» για διάφορους λόγους.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο η επιστημονική σύμβουλος της κυβέρνησης Δρ Σούζαν Χόπκινς προειδοποίησε ότι ίσως χρειαστούν lockdown το χειμώνα αν τα νοσοκομεία φτάσουν σε σημείο κορεσμού.

Ο Μπόρις Τζόνσον φάνηκε επίσης να απορρίπτει την προοπτική άρσης των εγχώριων περιορισμών πριν από τις 19 Ιουλίου, επικαλούμενος την αύξηση των κρουσμάτων της παραλλαγής Δέλτα και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Ενώ τω μεταξύ, ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να αντικαταστήσει τη δεκαήμερη απομόνωση για τους πολίτες που έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού με ημερήσια διαγνωστικά τεστ.

Σημείωσε όμως ότι δεν είναι ακόμα έτοιμη για αυτό το βήμα, το οποίο θα εφαρμοστεί όταν είναι «λογικό» και κατόπιν ιατρικών συστάσεων.

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιουνίου 2021 - 16:40

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Ιουλίου
ΥΠΑΜ: Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να παραμείνει αδρανής στην προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα
14:56
Αντιστροφή των τουρκικών ενεργειών στα Βαρώσια ζητά το Συμβούλιο της Ευρώπης
14:35
Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον αγώνα της αδελφής Κύπρου έως την τελική δικαίωση
14:27
Επίσημη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας Σλοβακίας στην Κύπρο
14:23
Οι αλήθειες και οι μύθοι για τα εμβόλια σε διάλεξη του Ινστιτούτου Κύπρου
14:14
Το πρόγραμμα μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων από το ΡΙΚ την Παρασκευή 30/7
14:05
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 30 Ιουλίου 2021
14:05
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο ΧΑΚ την Πέμπτη
13:49
Διαπληκτισμός κατέληξε σε μαχαιρώματα
13:46
Ψηλές θερμοκρασίες στα Βαλκάνια, κεντρική και ανατολική Μεσόγειο, τις επόμενες εβδομάδες
13:34
Το Παρίσι χαρακτηρίζει μεροληπτική την απόφαση της Αγγλίας να διατηρήσει την καραντίνα που επιβάλλει, λόγω κορονοϊού, στις αφίξεις από τη Γαλλία
13:31
Κλιματικός κίνδυνος για το Ην. Βασίλειο ακόμα και με επίτευξη των διεθνών στόχων για το κλίμα
13:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand