Αυξημένη και τη Δευτέρα η παρουσία της Αστυνομίας στο οδικό δίκτυο για την επιστροφή στις αστικές περιοχές

Αυξημένη τροχαία κίνηση στις κυριότερες αρτηρίες του οδικού δικτύου. αναμένεται το απόγευμα σήμερα λόγω της μαζικής επιστροφής των πολιτών στις αστικές περιοχές, με την ολοκλήρωση των εορτασμών του τριημέρου για αυτό και η παρουσία των μελών της Αστυνομίας στους αυτοκινητοδρόμους, καθώς και σε κύριους δρόμους των παράλιων και ορεινών περιοχών, θα είναι αυξημένη, για ρύθμιση της κυκλοφορίας, απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης και για παροχή βοήθειας όπου χρειαστεί.

Ταυτόχρονα η Αστυνομία απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Όπως προστίθεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας πέραν των δράσεων για ρύθμιση της κυκλοφορίας, θα συνεχίζονται οι έλεγχοι παραβάσεων τροχαίας, με την Αστυνομία να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις που αποδεδειγμένα συμβάλλουν στην πρόκληση θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων, όπως η υπερβολική ταχύτητα, το επικίνδυνο προσπέρασμα, η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών και η παράλειψη χρήσης ζώνης ή προστατευτικού κράνους.

Αναφέρεται περαιτέρω ότι μέτρα για απάμβλυνση της τροχαίας κίνησης θα λαμβάνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο κυρίως οδικό δίκτυο και στις παράλιες και ορεινές περιοχές όπου παρατηρείται αυξημένη προσέλευση του κοινού και θα διεξάγονται έλεγχοι τροχαίας, με έμφαση και στην παράνομη στάθμευση οχημάτων, με σκοπό τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ελεύθερης διακίνησης πεζών και οχημάτων.

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Ιουνίου 2021 - 12:56

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Ιουλίου
Σακελλαροπούλου: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον αγώνα της αδελφής Κύπρου έως την τελική δικαίωση
14:27
Επίσημη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας Σλοβακίας στην Κύπρο
14:23
Οι αλήθειες και οι μύθοι για τα εμβόλια σε διάλεξη του Ινστιτούτου Κύπρου
14:14
Το πρόγραμμα μεταδόσεων των Ολυμπιακών Αγώνων από το ΡΙΚ την Παρασκευή 30/7
14:05
Σημεία δειγματοληψίας rapid test – 30 Ιουλίου 2021
14:05
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο ΧΑΚ την Πέμπτη
13:49
Διαπληκτισμός κατέληξε σε μαχαιρώματα
13:46
Ψηλές θερμοκρασίες στα Βαλκάνια, κεντρική και ανατολική Μεσόγειο, τις επόμενες εβδομάδες
13:34
Το Παρίσι χαρακτηρίζει μεροληπτική την απόφαση της Αγγλίας να διατηρήσει την καραντίνα που επιβάλλει, λόγω κορονοϊού, στις αφίξεις από τη Γαλλία
13:31
Κλιματικός κίνδυνος για το Ην. Βασίλειο ακόμα και με επίτευξη των διεθνών στόχων για το κλίμα
13:25
Το Νοσοκομείο Αναφοράς επισκέφθηκε η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας
13:15
Έξι παιδάκια νοσηλεύονται με κορονοϊό στο Μακάρειο Νοσοκομείο
13:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand