Τουρισμός: Προς άρση η καραντίνα των Βρετανών

Προς χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών στα κράτη που η βρετανική κυβέρνηση έχει κατατάξει στην «πορτοκαλί» λίστα τάσσονται κορυφαίοι Βρετανοί υπουργοί, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian. Ειδικότερα, μία από τις επικρατούσες σκέψεις είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί να έχουν τη δυνατότητα να επιστρέφουν στην Αγγλία μετά την επίσκεψή τους σε αυτά τα κράτη, χωρίς την υποχρέωση παραμονής σε καραντίνα επί δέκα ημέρες, όπως προβλέπεται σήμερα.

Η Βρετανία έχει, εξάλλου, κατατάξει στην «πράσινη» λίστα της ελάχιστα κράτη, για τα οποία δεν υπάρχει κανένας ταξιδιωτικός περιορισμός. Τα μεγάλα ερωτήματα, όμως, αφορούν ταξίδια σε κράτη της εξαιρετικά πολυπληθούς «πορτοκαλί» λίστας. Στην τελευταία, άλλωστε, έχουν καταταχθεί οι περισσότερες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με την εξαίρεση κάποιων νησιών. Παρότι η κυβέρνηση συνιστά στους Βρετανούς να μην επισκέπτονται τις «πορτοκαλί» χώρες, δεν υπάρχει τρόπος να το απαγορεύσει. Αυτό που κάνει έως σήμερα είναι να επιβάλλει δεκαήμερο κατ’ οίκον περιορισμό μετά την επιστροφή.

Οι Βρετανοί ιθύνοντες πιστεύουν ότι η κατάργηση του συγκεκριμένου περιορισμού θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο ώστε οι πολίτες να ολοκληρώσουν τον εμβολιασμό τους. Ακόμα και όσοι δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί, θα μπορούν να ταξιδέψουν, αλλά θα υποχρεώνονται να παραμείνουν σε καραντίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Telegraph, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ έχει ταχθεί υπέρ της προσαρμογής του μέτρου. Γενικότερα, όμως, η ανάγκη εύρεσης κινήτρων που θα κάνουν τους πολίτες να εμβολιαστούν έχει πυροδοτήσει συζητήσεις σχετικά με την αναθεώρηση του τριζωνικού συστήματος ταξιδιωτικών περιορισμών.

Ηδη την περασμένη εβδομάδα, η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι επέκρινε με δριμύτητα την κυβερνητική προσέγγιση, επισημαίνοντας ότι είναι χαοτική και αποτελεί τροχοπέδη για την επιστροφή στην κανονικότητα.
«Η Βρετανία τίθεται ουραγός της Ευρώπης στο θέμα της επιστροφής στην ομαλότητα. Είναι αδιανόητο για τη χώρα με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης στον κόσμο να επιδεικνύει τόση διστακτικότητα στο να χορηγήσει στους πολίτες της ελευθερίες που συνάδουν πλήρως με τον εμβολιασμό τους».

Στην ίδια κατεύθυνση τοποθετήθηκε και ο πρώην υπουργός Υγείας Στίβεν Χάμοντ, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνοεί τα επιστημονικά στοιχεία και λαμβάνει «παράλογες» αποφάσεις αναφορικά με την κατάταξη των κρατών στο τριζωνικό σύστημα.

Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιουνίου 2021 - 18:42

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουλίου
Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους, κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά
10:40
Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου: Το πιο σημαντικό όπλο ενάντια στον κορονοϊό είναι ο εμβολιασμός
10:29
ΟΚΥΠΥ: Σταθεροποίηση παρουσιάζει το ποσοστό θετικότητας-Εξισορρόπηση νοσηλειών-εξιτηρίων
10:15
ΥΠΟΙΚ: Εξαιρετικής σημασίας θετική εξέλιξη η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ΚΔ
09:59
Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Ηράκλειο Κρήτης
09:54
Ο Moody’s αναβάθμισε την αξιολόγηση της Κύπρου στο Ba1 με σταθερή προοπτική
09:34
Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας με σκοπό τη σταθεροποίηση της διμερούς σχέσης
09:17
Ικανοποίηση για τη δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας για το Βαρώσι εξέφρασε ο δήμαρχος Αμμοχώστου
08:56
Αφγανιστάν: Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον Αφγανό ομολόγό του για τη συνεχιζόμενη αμερικανική στήριξη
08:47
Το ΣΑ του ΟΗΕ καταδικάζει τις τουρκικές και τουρκοκυπριακές ενέργειες- Διπλωματικές διεργασίες από τη Λευκωσία για αποτροπή νέων τετελεσμένων
08:27
Πάφος: Ρολόι μεγάλης αξίας και ποσό ύψους 100 χιλιάδων ευρώ απέσπασαν διαρρήκτες
07:57
Μαρόκο: Διάσωση 368 μεταναστών στη Μεσόγειο
07:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand