Γραμματικοί επιταχυντές τελευταίας τεχνολογίας στο Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου

Σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, παραδόθηκαν επισήμως οι νέοι γραμματικοί επιταχυντές τελευταίας τεχνολογίας, δωρεά του Ταμείου Συντάξεως των Υπαλλήλων της πρώην Chartered Bank Κύπρου της Τράπεζας Κύπρου.

Ανακοίνωση από το Ογκολογικό Κέντρο, αναφέρει ότι «οι νέοι γραμμικοί επιταχυντές, επιτρέπουν τη χορήγηση θεραπευτικών τεχνικών, που μέχρι τώρα δεν ήταν εφικτές, όπως η ακτινοχειρουργική και η στερεοστατική ακτινοθεραπεία».

Οι δύο εκ των τριών γραμμικών επιταχυντών έχουν ρομποτικές τράπεζες θεραπείας, οι πρώτες στην Κύπρο, που επιτρέπουν την πιο ακριβή τοποθέτηση των ασθενών ειδικά για τις πιο εξειδικευμένες τεχνικές.

Σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δρ. Λάζαρος Σαββίδης, εκ μέρους του Ογκολογικού Κέντρου, είπε ότι «και τα τρία μηχανήματα είναι εξοπλισμένα και με ενσωματωμένους αξονικούς τομογράφους κωνικής δέσμης ακτίνων-Χ για την εφαρμογή απεικονιστικά καθοδηγούμενης ακτινοθεραπείας (IGRT), επιτρέποντας την παρακολούθηση της ακτινοβολούμενης περιοχής του ασθενή σε πραγματικό χρόνο θεραπείας».

Πρόσθεσε ότι «η επιτυχία της εγκατάστασης των νέων γραμμικών επιταχυντών είναι αποτέλεσμα της άρτιας συνεργασίας της ομάδας ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας του Κέντρου, των ιατρών, των φυσικών ιατρικής, των τεχνολόγων ακτινοθεραπείας, του τμήματος πληροφορικής, καθώς και του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Ογκολογικού Κέντρου».

Ο κ. Σαββίδης είπε πως «η αντικατάσταση των γραμμικών επιταχυντών του Κέντρου δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την ευγενή δωρεά από το Ταμείο Συντάξεως των Υπαλλήλων της πρώην Chartered Bank της Τράπεζας Κύπρου, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του.

Σε ομιλία του ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Δρ. Χάρης Πουαγκαρέ είπε ότι η δωρεά αυτή, «συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση του σημαντικού έργου του Ογκολογικού Κέντρου» ενώ διαβεβαίωσε ότι η Τράπεζα Κύπρου, θα συνεχίσει να ενισχύει με κάθε δυνατό τρόπο το έργο που επιτελείται εκεί.

Εκ μέρους των πρώην μελών του Ταμείου Συντάξεως της Chartered Bank της Τράπεζας Κύπρου, ο κ. Λοϊζος Παπακωνσταντίνου, ευχήθηκε «ό,τι καλύτερο στην πορεία των εργασιών του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου στο δύσκολο έργο τους».

«Ευελπιστούμε ότι η δωρεά του Ταμείου μας θα αποτελέσει μια σημαντική βοήθεια για την βελτίωση του επιπέδου της υγειονομικής φροντίδας της χώρας και μας και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιουνίου 2021 - 14:18

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

01 Αυγούστου
Τεράστιες οι ευθύνες της Τουρκίας για το δράμα των αγνοουμένων, λέει ο Φώτης Φωτίου
12:50
Οι πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο καταδεικνύουν την αδιαλλαξία της, δήλωσε ο ΥΠΑΜ
12:47
Το 73,8% έλαβε την 1η δόση - 188,090 άτομα δεν εμβολιάστηκαν
12:27
ΕΔΕΚ:Η μη στήριξη του ειδικού τμήματος στο δικαστήριο διαιωνίζει τις αυθαιρεσίας των τραπεζών σε βάρος των δανειοληπτών
11:54
Νίκος Χριστοδουλίδης:Η προσπάθεια για αποτροπή των τετελεσμένων συνεχίζεται
11:48
Αστυνομία: 72 καταγγελίες πολιτών και 16 καταγγελίες υποστατικών για παραβίαση των μέτρων
11:44
Νίκος Νουρής : Οι συνταγές για συνομοσπονδία και δυο κράτη δεν είναι προς όφελος κανενός στην Κύπρο
11:38
Σάββας Περδίος: Ελαφρώς καλύτερα από τον Ιούνιο θα κυμανθεί η τουριστική κίνηση τον Αύγουστο
10:47
Νταβίντ Σασόλι: Η Τουρκία να τερματίσει τις απαράδεκτες ενέργειές της στα Βαρώσια
10:26
Ινδία: Σχεδόν 42.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού, 541 θάνατοι
10:24
Ένας 100χρονος πρώην φρουρός σε στρατόπεδο των ναζί θα βρεθεί ενώπιον γερμανικού δικαστηρίου
10:20
Χαιρετισμός του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή στα εγκαίνια του υποβρύχιου μουσείου γλυπτικής στην Αγία Νάπα, χθες
10:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand