Επιστολή παραίτησης της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κας΄Εμιλυς Γιολίτη προς τον ΠτΔ

Παραιτήθηκε από τη θέση της υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, η Έμιλυ Γιολίτη.

Στην επιστολή παραίτησης προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνει ότι, τα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα για ενδεχόμενη αντικατάστασή της και η παρουσίασή της ως "αδύναμου κρίκου" της κυβέρνησης, καθιστούν την παραμονή της στο Υπουργείο μη παραγωγική και ιδιαίτερα προβληματική.

Η κυρία Γιολίτη σημειώνει ότι σήμερα, επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον πρόεδρο Αναστασιάδη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις πραγματικές διαστάσεις των γεγονότων.

Εκφράζει έκπληξη, επισημαίνοντας ότι έλαβε την απάντηση από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η παρουσία της στο υπουργικό σχήμα πλήττει την εικόνα της κυβέρνησης, αλλά και τη δική του.

Αναφέρει, ακόμη, ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης της είπε πως πληρώνει το πολιτικό κόστος της δίκης της παρουσίας στο Υπουργικό Συμβούλιο, ένεκα της σχέσης της με τον στενό οικογενειακό του περίγυρο, και των όσων κατά καιρούς δημοσιεύτηκαν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Στην επιστολή-παραίτησή της, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, η Έμιλυ Γιολίτη σημειώνει πως αποδέχθηκε την πρόταση να αναλάβει το Υπουργείο σε μια εξαιρετικά δύσκολη χρονική συγκυρία.

Επισημαίνει ότι κατά την ολιγόμηνη παραμονή της στο Υπουργείο προωθήθηκαν και εγκρίθηκαν νομοσχέδια που για χρόνια βρισκόντουσαν στα συρτάρια.

Επιπρόσθετα, αναφέρει ότι αναλήφθηκαν σημαντικές δράσεις όπως η σύσταση ειδικών κλιμακίων εντός της αστυνομίας για την βία και την σεξουαλική παρενόχληση, μειώθηκε δραστικά η φρουρά πολιτικών προσώπων και δόθηκε έμφαση στο Σχέδιο Οδικής Ασφαλείας.

Αναφέρει ακόμη ότι, ετοιμάστηκαν τα κρίσιμα νομοσχέδια της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης αλλά και της πάταξης της διαφθοράς και κατατέθηκαν στην Βουλή προς ψήφιση.

Όλα αυτά, προσθέτει, έγιναν ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαχείριση σημαντικών πτυχών της πανδημίας και των μεταναστευτικών ροών.

"Συνεπώς, με κάθε ταπεινότητα αλλά ευθαρσώς, υποβάλλω ότι δεν είμαι εγώ, αγαπητέ Πρόεδρε, που πλήττω την εικόνα σας, και βέβαια δεν πληρώνετε κανένα πολιτικό κόστος ένεκα της δικής μου παρουσίας, " αναφέρει η Έμιλυ Γιολίτη.

Σημειώνει, ακόμη, ότι μπήκε στην πολιτική με καθαρά χέρια και με δηλωμένη οικονομική ευχέρεια, ώστε να μην αφήνονται σκιές βολέματος ή και διαφθοράς, αλλά μόνο προσφοράς. Αναφέρει, μάλιστα, ότι είναι η ίδια που υπέστη κόστος, με τη συμμετοχή της σε μια κυβέρνηση, η οποία όπως λέει, δεν έχαιρε των καλύτερων εντυπώσεων από την κοινωνία των πολιτών στα ζητήματα διαφθοράς και διαφάνειας.

Η κυρία Γιολίτη, αναφέρει επίσης ότι θεωρεί άκρως προσβλητική τη μη αναγνώριση του έργου της και ειδικά την άποψη του προέδρου Αναστασιάδη ότι πλήτει την εικόνα του.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιουνίου 2021 - 16:50

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουλίου
Καταστροφικές πυρκαγιές στον Λίβανο, ένας πυροσβέστης νεκρός
21:52
Συνάντηση Μπάιντεν - Τιχανόφσκαγια: Στηριξη των ΗΠΑ στον λαό της Λευκορωσίας
21:49
Τιμητική διάκριση στον Πρόεδρο της Κύπρου απένειμε η ΑΗΕΡΑ
21:19
Γαλλία-Covid-19: Νέα σειρά μέτρων μπροστά στο τέταρτο κύμα
20:46
Δύο θάνατοι και 769 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τετάρτη
20:31
Η Λύση είναι εδώ, κόντρα στους ανέμους, στην προσφυγιά, μεταλαμπαδεύοντας τις αρχές, τις αξίες και την παράδοση της Λύσης στις νέες γενιές
20:30
Στα 50 εκτάρια η καμένη γη στην περιοχή Πεντακώμου
20:05
Δασική πυρκαγιά απειλεί κατοικημένες περιοχές κοντά σε τουριστική περιοχή στη νότια Τουρκία
19:48
Υπό κράτηση ζεύγος για υπόθεση πλαστοπροσωπίας
19:38
Τον πανικό έσπειρε λιοντάρι που απέδρασε από το εθνικό πάρκο του Ναϊρόμπι
19:33
Γερμανία: Αυστηροποίηση των κανονισμών εισόδου στη χώρα
19:22
Χωρίς καραντίνα στην Αγγλία οι πλήρως εμβολιασμένοι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί από 2 Αυγούστου
19:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand