Επιβεβαίωση από Βρετανό υφυπουργό για πιθανή άρση καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Η βρετανική κυβέρνηση «ασφαλώς κοιτάζει όλες τις επιλογές» δήλωσε ο Υφυπουργός Οικονομικών Τζέσε Νόρμαν ερωτηθείς για το δημοσίευμα της Telegraph περί πιθανής άρσης της υποχρέωσης καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού Βρετανούς τουρίστες που θα επιστρέφουν από χώρες της πορτοκαλί ταξιδιωτικής λίστας.


«Δε θέλουμε να μείνουμε πίσω από χώρες που ίσως υιοθετούν μια προσέγγιση δύο εμβολίων, αν μπορεί να γίνει χωρίς κίνδυνο και αν μπορεί να γίνει προσεκτικά και με ασφάλεια», είπε ο κ. Νόρμαν στο Sky News.

Στο ερώτημα αν τελικά οι Βρετανοί δε θα πρέπει να «ξεγράψουν» τις διακοπές στο εξωτερικό για φέτος, ο Βρετανός υφυπουργός απάντησε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κινηθεί προσεκτικά και σταδιακά προς τη σωστή κατεύθυνση. «Άρα δε θα ξέγραφα τίποτα αυτή τη στιγμή», σχολίασε.

Πρόσθεσε πάντως ότι με την κατάσταση με την ινδική μετάλλαξη να είναι ρευστή, δε θα ήταν συνετό να γίνουν οριστικές δηλώσεις τώρα.

Παρατήρησε επίσης ότι ένας προβληματισμός θα ήταν πώς θα αποφεύγονταν οι διακρίσεις σε βάρος των επίδοξων ταξιδιωτών κάτω των 30 ετών, που μόνο πρόσφατα άρχισαν να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης προέτρεπαν τους πολίτες να κάνουν φέτος διακοπές στο εσωτερικό, αλλά ο εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον απέφυγε να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Πρωθυπουργός να κάνει διακοπές στο εξωτερικό το καλοκαίρι.

Η πιθανή αλλαγή των κανόνων για τους ταξιδιώτες με δύο δόσεις του εμβολίου θα μπορούσε να κατευνάσει μερικώς και τις πολύ σφοδρές αντιδράσεις της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, που ζητούν την υπαγωγή των δημοφιλών τουριστικών προορισμών στην πράσινη λίστα, για την οποία ήδη δεν υπάρχει υποχρέωση καραντίνας στην επιστροφή.
Μάλιστα οι ιδιοκτήτες της Ryanair και των αεροδρομίων του Μάντσεστερ και του Στάνστεντ έχουν προαναγγείλει για σήμερα κατάθεση αγωγής κατά της κυβέρνησης ζητώντας να αποσαφηνιστούν τα κριτήρια με βάση τα οποία οι περισσότερες χώρες βρίσκονται στην πορτοκαλί και όχι στην πράσινη λίστα.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιουνίου 2021 - 12:14

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.