Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε την Επιτροπή Επιλογής που θα καταρτίσει τις κοινοβουλευτικές επιτροπές

Η Ολομέλεια της Βουλής προχώρησε στην έγκριση της Επιτροπής Επιλογής η οποία θα καταρτίσει στη συνέχεια τη σύνθεση των κοινοβουλευτικών επιτροπών. Της Επιτροπής Επιλογής προεδρεύει η Πρόεδρος του σώματος ως ex officio μέλος.

Για την Επιτροπή Επιλογής προτάθηκαν εκ μέρος του ΔΗΣΥ οι Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκος Τορναρίτης και Χάρης Γεωργιάδης, εκ μέρους του ΑΚΕΛ οι Γιώργος Λουκαΐδης, Στέφανος Στεφάνου και Άριστος Δαμιανού και εκ μέρους του ΔΗΚΟ οι Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Πανίκος Λεωνίδου. Η σύνθεση της επιτροπής επικυρώθηκε αφού δεν υπήρξε οποιαδήποτε ένσταση για αυτή.

Εκ μέρους της ΕΔΕΚ ο Βουλευτής Κωστής Ευσταθίου, εξέφρασε την άποψη ότι με βάση το Σύνταγμα, η Επιτροπή Επιλογής δεν περιορίζεται στους βουλευτές των τριών μεγαλύτερων κομμάτων, ανέφερε ωστόσο ότι η ΕΔΕΚ αποδέχεται τη σύνθεση και δεν θα δημιουργήσει οποιοδήποτε ζήτημα με την υποβολή νέων υποψηφιοτήτων.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου σημείωσε ότι το θέμα αυτό απασχόλησε εκτενώς τη Σύσκεψη Αρχηγών αλλά και την Άτυπη Επιτροπή που είχε συσταθεί αυτές τις μέρες. «Αν και οι συνταγματικές διατάξεις και ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος, εντούτοις θα κρατήσω το συναινετικό πνεύμα που έχετε εγείρει. Είναι αυτό ακριβώς το πνεύμα που θα πρέπει να διατηρήσουμε για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της Βουλής των Αντιπροσώπων και εφόσον δεν υπάρχει ένσταση η σύνθεση της Επιτροπής εγκρίνεται», ανέφερε.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου προχώρησε επίσης στο διορισμό γραμματέων και κοσμητόρων. Στη θέση του γραμματέα της Ολομέλειας διορίστηκαν ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Γεωργίου και ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα, ενώ στη θέση του κοσμήτορα ο Χρίστος Ορφανίδης από το ΔΗΚΟ.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με ενημέρωση που είχε η Προεδρία της Βουλής, διορίζονται ως Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι για την κοινοβουλευτικοί ομάδα του ΔΗΣΥ ο Νίκος Τορναρίτης και ως Αναπληρωτής Εκπρόσωπος ο Ονούφριος Κουλλά, για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ ο Γιώργος Λουκαΐδης και για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΚΟ ο Πανίκος Λεωνίδου.

Η επόμενη συνεδρία της Ολομέλειας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 24 Ιουνίου στις 4.00 το απόγευμα και κατά τη διάρκειά της θα ανακοινωθεί η σύνθεση των κοινοβουλευτικών επιτροπών και θα καταρτιστεί η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Τελευταία Ενημέρωση: 17 Ιουνίου 2021 - 18:07

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουλίου
Καταστροφικές πυρκαγιές στον Λίβανο, ένας πυροσβέστης νεκρός
21:52
Συνάντηση Μπάιντεν - Τιχανόφσκαγια: Στηριξη των ΗΠΑ στον λαό της Λευκορωσίας
21:49
Τιμητική διάκριση στον Πρόεδρο της Κύπρου απένειμε η ΑΗΕΡΑ
21:19
Γαλλία-Covid-19: Νέα σειρά μέτρων μπροστά στο τέταρτο κύμα
20:46
Δύο θάνατοι και 769 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τετάρτη
20:31
Η Λύση είναι εδώ, κόντρα στους ανέμους, στην προσφυγιά, μεταλαμπαδεύοντας τις αρχές, τις αξίες και την παράδοση της Λύσης στις νέες γενιές
20:30
Στα 50 εκτάρια η καμένη γη στην περιοχή Πεντακώμου
20:05
Δασική πυρκαγιά απειλεί κατοικημένες περιοχές κοντά σε τουριστική περιοχή στη νότια Τουρκία
19:48
Υπό κράτηση ζεύγος για υπόθεση πλαστοπροσωπίας
19:38
Τον πανικό έσπειρε λιοντάρι που απέδρασε από το εθνικό πάρκο του Ναϊρόμπι
19:33
Γερμανία: Αυστηροποίηση των κανονισμών εισόδου στη χώρα
19:22
Χωρίς καραντίνα στην Αγγλία οι πλήρως εμβολιασμένοι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί από 2 Αυγούστου
19:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand