Δήλωση Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει στο κοινοβούλιο με σύνεση, με μετριοπάθεια, με υπευθυνότητα να συμβάλλει στη διαμόρφωση των συνθηκών που οδηγούν σε βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και σε σωστή λειτουργία της κρατικής δομής

Έχω ακούσει με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μου έχει μεταφέρει γύρω από τις προθέσεις του για τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής με προσωπικότητες ενδεχομένως που να προέρχονται από διάφορους ιδεολογικούς και κομματικούς χώρους. Αυτό το οποίο για την ΕΔΕΚ είναι πάρα πολύ σημαντικό και τόνισα  και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  ανεξάρτητα αν θα υπάρχει συμμετοχή άμεση ή έμμεση από την πλευρά της ΕΔΕΚ, η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει στο κοινοβούλιο με σύνεση, με μετριοπάθεια, με υπευθυνότητα να συμβάλλει όσο το δυνατό στη διαμόρφωση  όλων εκείνων των συνθηκών που να επιτρέπουν τις ουσιαστικές και σοβαρές  μεταρρυθμίσεις  που θα πρέπει να έχουμε ενώπιον μας για την βελτίωση της ποιότητας ζωής κυρίως των πολιτών μας αλλά και τη σωστή λειτουργία της κρατικής δομής.

Αυτές οι μεταρρυθμίσεις όμως θα πρέπει να γίνουν, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, μακριά από κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες. Γιατί μόνο έτσι μπορούσε να εξυπηρετήσουμε το καλό συμφέρον και πάνω από όλα να στηρίξουμε την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία δυστυχώς πλήττεται στο εξωτερικό και η αξιοπιστία της.

Αλλά κυρίως για το πώς θα μπορέσουμε να στηρίξουμε τους πολίτες της πατρίδας μας κυρίως αυτούς που προέρχονται από τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού για αυτό και στο πλαίσιο του προγράμματος ανάκαμψης που θα διατεθούν τα περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ έχει μεγάλη σημασία για την ΕΔΕΚ πώς θα κατανεμηθούν αυτοί οι πόροι, τι ακριβώς θα στοχεύσουν και πόσο θα μπορέσουν να δημιουργήσουν συνθήκες μιας σταθερής οικονομικής ανάκαμψης αξιοποιώντας και τους παραδοσιακούς τομείς της οικονομίας τον πρωτογενή, τον δευτερογενή αλλά και νέους τομείς της υψηλής τεχνολογίας.

Για να μπορέσουμε αφενός μεν να πετύχουμε μείωση της ανεργίας, αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της πατρίδας μας και κυρίως τους νέους επιστήμονες που αναγκάζονται να μεταναστεύσουν σήμερα στο εξωτερικό για σκοπούς εργοδότησης αλλά πάνω από όλα το πώς θα πετύχουμε μια μακροοικονομική σταθερότητα η οποία να προσδίδει ένα πιο αισιόδοξο μέλλον στην πατρίδα μας.  

Εγώ θα μεταφέρω τις απόψεις όπως και το σημείωμα που μου παραχώρησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ να ενημερωθούν και αυτά θα πάρουν τις αποφάσεις τους.  

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιουνίου 2021 - 13:05

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Ελεγκτική: Να διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος για την Έφορο
09:08
Εντείνεται η αντιπαράθεση Γενικού Ελεγκτή και Εφόρου
09:05
Live: Υποβάλλονται αυτή την ώρα οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
08:51
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
06:13
Αφρικανική σκόνη καλύπτει πολλές περιοχές της Ελλάδας
06:06
Συνελήφθη για δωροληψία ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας
06:02
Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές
05:55
ΗΠΑ: Εντός ημερών η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία
05:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.