ΥΠΕΞ: Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και το απαράδεκτο στάτους κβο

Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και το απαράδεκτο στάτους κβο ανέφερε χθες βράδυ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του στην εκδήλωση «200 Χρόνια Εθνικής Παλιγγενεσίας 1821, Μοναδική Μάχη Αγίας Νάπας 17 Μαρτίου 1826» στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του στην εκδήλωση «200 Χρόνια Εθνικής Παλιγγενεσίας 1821, Μοναδική Μάχη Αγίας Νάπας 17 Μαρτίου 1826» στο Λιμανάκι Αγίας Νάπας, ανέφερε πως παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις, την απογοήτευση και την απαισιοδοξία που επικρατεί δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και το απαράδεκτο στάτους κβο.

Δεν μπορεί η παρούσα κατάσταση πραγμάτων να είναι το μέλλον του τόπου μας ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών και είπε πως σήμερα, που όσο ποτέ άλλοτε βιώνουμε μια άνευ προηγουμένου επιθετικότητα από την Τουρκία ας πάρουμε τα απαραίτητα διδάγματα από τον αγώνα του 1821.

Είναι σαφείς οι στόχοι και η προσέγγιση της τουρκικής πλευράς ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Είναι σαφές ότι οι επιδιώξεις της στην ευρύτερη περιοχή δεν στρέφονται μόνο ενάντια στην Κύπρο και την Ελλάδα τις οποίες η Τουρκία προσεγγίζει ως ενιαίο χώρο, αλλά εκτείνονται σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής με χρονικό ορόσημο το 2023.

Ας αναλογιστούμε, ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών τις δικές μας ευθύνες μπροστά σε αυτά τα δεδομένα και με ομοψυχία να εργαστούμε από κοινού, κάνοντας ό,τι είναι δυνατό από δικής μας πλευράς για να απελευθερώσουμε τούτο τον τόπο και να δημιουργήσουμε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου.

Με το βλέμμα στραμμένο στον στόχο της επανένωσης της πατρίδας μας στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και των αρχών και αξιών της ΕΕ, εργαζόμαστε για μια βιώσιμη λύση για την πολύπαθη Κύπρο μας, μια λύση που θα διασφαλίσει ειρήνη, ασφάλεια, πρόοδο και ευημερία ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιουνίου 2021 - 07:21

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουλίου
Καμία υποχώρηση δεν χωρεί στις απαράδεκτες εξαγγελίες της Τουρκίας για Αμμόχωστο, τόνισε η Σακελλαροπούλου
21:28
Η Τουρκία πήρε διαζύγιο από τη διεθνή νομιμότητα, επισημαίνουν διπλωματικές πηγές στην Αθήνα
21:13
Tρεις θάνατοι και 789 νέα περιστατικά COVID το Σάββατο
20:33
Εκδήλωση έξω από το Προεδρικό στο πλαίσιο της παγκόσμιας κινητοποίησης κατά των περιοριστικών μέτρων
19:41
Φωτίου: Δεν πρέπει να συνεχιστεί η ανοχή της διεθνούς κοινότητας στους τακτικισμούς και προσκόμματα της Τουρκίας
19:19
Ιταλία: Το «πράσινο πάσο» θα χρησιμεύει και για τις επισκέψεις στα νοσοκομεία
18:28
Η Κίνα έκλεισε λιμάνια και σιδηροδρομικές γραμμές σήμερα, ενόψει του τυφώνα Ιν-Φα
18:20
Γαλλία: Διαδηλωτές κατά των περιορισμών για την Covid-19 συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο Παρίσι
18:04
Ελλάδα: 2.472 κρούσματα και 8 θάνατοι
17:42
Xωρίς φρένο οι αυξήσεις στα κατασκευαστικά υλικά - Λύσεις ζητούν Ο.Ε.Β και Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)
17:10
Με άδεια ασθενείας η Υπ. Δικαιοσύνης
16:47
Σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Κυριακή
15:34
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand