ΕΜΑ: γνωρίζουμε για την υπόθεση μόλυνσης παρτίδας εμβολίων της J&J - δεν προριζόταν για την ΕΕ

"Οι αρχές στην ΕΕ γνωρίζουν ότι μια παρτίδα της δραστικής ουσίας για το εμβόλιο COVID-19 Janssen είχε μολυνθεί με υλικά για άλλο εμβόλιο που παρασκευάστηκε στον ίδιο χώρο παραγωγής", ανακοίνωσε απόψε ο ευρωπαϊκό οργανισμός φαρμάκων, ΕΕ, καθησυχάζοντας ωτόσο ότι η παρτίδα που κατασκευαζόναν στις ΗΠΑ, δεν προοριζόταν για την αγορά της ΕΕ

"Η μόλυνση συνέβη σε ένα εργοστάσιο σε σχέση με τη δραστική ουσία στο Μέριλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών, που ανήκει στην Emergent Biosolutions. Η συγκεκριμένη παρτίδα δεν προοριζόταν για την αγορά της ΕΕ", ξεκαθαρίζει ο ΕΜΑ.

"Με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, οι παρτίδες του εμβολίου που φτάνουν στην ΕΕ δεν επηρεάζονται από τη συγκεκριμένη μόλυνση. Ωστόσο, ως προφύλαξη και για τη διασφάλιση της ποιότητας των εμβολίων, οι εποπτικές αρχές συνέστησαν να μην απελευθερώνονται παρτίδες εμβολίων που περιέχουν δραστική ουσία η οποία παρήχθη περίπου την ίδια στιγμή που συνέβη η μόλυνση", αναφέρει ο ΕΜΑ

"Οι αρχές στην ΕΕ καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουν τον εφοδιασμό και να μετριάσουν τις επιπτώσεις τυχόν καθυστέρησης στη χορήγηση αυτού του εμβολίου", αναφέρει ο ΕΜΑ.

"Ο EMA και οι εθνικές αρχές γνωρίζουν επίσης για την επιθεώρηση του εργοστασίου Emergent από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Οι αρχές θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με την FDA και άλλους διεθνείς εταίρους για να διασφαλίσουν ότι τα εμβόλια στην ΕΕ πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας", αναφέρει ο ΕΜΑ.

Τα ζητήματα παραγωγής στο Emergent Biosolutions δεν σχετίζονται με την πρόσφατη ανασκόπηση του EMA για πολύ σπάνιες περιπτώσεις θρόμβων αίματος και χαμηλών αιμοπεταλίων, αναφέρει ο οργανισμός

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιουνίου 2021 - 19:30

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.