Με τις δέουσες τιμές θα επαναπατριστούν τα οστά του Αντιστράτηγου Καλμπουρτζή τον Ιούλιο

Ο επαναπατρισμός των οστών του Αντιστράτηγου Στυλιανού Καλμπουρτζή στις 22 Ιουλίου 2021 με όλες τις δέουσες τιμές αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου με την Πρόεδρο Πανελλήνιας Επιτροπής Γονέων και Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Μαρία Καλμπουρτζή, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο εκπροσωπώντας τις οικογένειες των Ελλαδιτών αγνοουμένων για τις Εκδηλώσεις του 36ου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε διεξοδικά η κατάσταση που επικρατεί στις προσπάθειες επίλυσης της τραγωδίας των αγνοουμένων και ήταν κοινή η θέση ότι το πρόβλημα των αγνοουμένων βρίσκεται σε μια οριακή καμπή η οποία εγκυμονεί σοβαρότατους κίνδυνους για την παραπέρα πορεία.

Τόσο ο Επίτροπος Προεδρίας όσο και οι Προέδροι των Επιτροπών Αγνοουμένων τόνισαν το απαράδεκτο γεγονός να υπάρχουν σε εκκρεμότητα μετά από τόσες δεκαετίες, περίπου 800 υποθέσεις Κυπρίων και Ελλαδιτών αγνοουμένων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Κατά τη συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη για λήψη άμεσων μέτρων και πρωτοβουλιών για αντιμετώπιση των προβλημάτων και των προκλήσεων και σημείωσαν πως είναι αναντίλεκτο γεγονός ότι ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός στο μεγάλο αυτό ανθρωπιστικό πρόβλημα.

Τόσο ο Επίτροπος όσο και οι Πρόεδροι των Επιτροπών συμφώνησαν ότι οι ενέργειες προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος θα πρέπει να είναι άμεσες και ουσιαστικές, επιβεβαιώνοντας ότι εργάζονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό για τον σκοπό αυτό.

Προστίθεται ακόμα ότι οι παραπέρα ενέργειες θα αποφασιστούν σε συνεννόηση με άλλους εμπλεκόμενους φορείς σε Κύπρο και Ελλάδα καθώς και με τα οργανωμένα σύνολα των οικογενειών.

Στη συνάντηση παρέστη, επίσης, και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών Αδηλώτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Νίκος Σεργίδης, αναφέρεται τέλος.

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιουνίου 2021 - 15:32

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.