Ετοιμότητα Δήμου Λάρνακας να παρέμβει στη φορτοεκφόρτωση νικελιούχου λατερίτη στο λιμάνι

Ο Δήμος Λάρνακας είναι έτοιμος να παρέμβει, εάν και εφόσον κριθεί αναγκαίο, στο θέμα της φορτοεκφόρτωσης νικελιούχου λατερίτη στο λιμάνι, το οποίο προκαλεί οχληρία στη γύρω περιοχή.   Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «την Τρίτη, 8 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας συνάντηση της Υπουργού, Νατάσας Πηλείδου, με τον Δήμαρχο Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα, για το θέμα της φορτοεκφόρτωσης χώματος (νικελιούχος λατερίτης) στο λιμάνι της πόλης, το οποίο μεταφέρεται για επεξεργασία στο μεταλλείο της Σκουριώτισσας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των αρμόδιων Υπουργείων, των Λιμενικών Αρχών και της εταιρείας που εισάγει το μετάλλευμα στην Κύπρο».   Προστίθεται ότι «στη συνάντηση αναφέρθηκε ότι η εταιρεία κατέχει όλες τις απαραίτητες άδειες από την κυπριακή Κυβέρνηση για την εισαγωγή, μεταφορά και επεξεργασία του εν λόγω προϊόντος. Επίσης δόθηκαν διαβεβαιώσεις, αφού παρουσιάστηκαν εξειδικευμένες αναλύσεις, ότι το υλικό αυτό δεν περιέχει οποιεσδήποτε επιβλαβείς ουσίες και ότι η χρήση του είναι ασφαλής».  

Ακόμα, «έγινε ενημέρωση για τα επιπρόσθετα προληπτικά μέτρα που λήφθηκαν  μετά το περιστατικό εκπομπής σκόνης της περασμένης εβδομάδας, τα οποία αφορούν την εγκατάσταση ανεμόμετρου για την μέτρηση της ταχύτητας του ανέμου, ώστε όταν αυτή υπερβαίνει τα όρια να σταματούν οι εργασίες φόρτωσης – μεταφοράς του μεταλλεύματος. Επίσης αυξήθηκε η συχνότητα  διαβροχής (ράντισμα) των πηγών δημιουργίας της σκόνης, τοποθετήθηκαν ανεμοφράκτες στις περιοχές όπου οι χώροι του λιμανιού συνορεύουν με την μαρίνα Λάρνακα και προστέθηκε δεύτερη σειρά εμπορευματοκιβωτίων ως μέσο  περίφραξης του χώρου εναπόθεσης του μεταλλεύματος και παρεμπόδισης της διασποράς της αιωρούμενης σκόνης και του θορύβου καθ’ ύψος και πλάτος».  

Επίσης στη συνάντηση αναφέρθηκε ότι «θα συνεχιστούν οι μετρήσεις της αιωρούμενης σκόνης στο λιμάνι ώστε να προληφθεί οποιαδήποτε οχληρία στην οικιστική γειτνιάζουσα περιοχή».   Ο Δήμος Λάρνακας, καταλήγει η ανακοίνωση, «θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις όσον αφορά τα προαναφερθέντα θέματα και είναι έτοιμος να παρέμβει εάν και εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο».

Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιουνίου 2021 - 08:17

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Covid-19: Το τουρκικό εμβόλιο Turkovac ξεκινά την τρίτη φάση κλινικών δοκιμών
21:40
Λευκός Οίκος: Ο στόχος του Μπάιντεν για εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού έως την 4η Ιουλίου δεν θα επιτευχθεί
21:39
Ο ΠΟΥ «ανησυχεί» για τη χαλάρωση των περιορισμών σε ορισμένους αγώνες του Euro 2020
21:36
Βέρα Γιούροβα: Η συνολική ατμόσφαιρα στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας έχει βελτιωθεί
21:33
Ισραήλ-Covid-19: Για ένα «νέο κύμα» ανησυχούν οι αρχές μετά τα 125 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν την Δευτέρα
21:31
Φάουτσι: Η παραλλαγή Δέλτα η μεγαλύτερη απειλή στην μάχη των ΗΠΑ για την εξάλειψη της πανδημίας εντός των συνόρων
21:30
Νίκος Αναστασιάδης : ΠτΔ: Όσο είμαι στην εξουσία δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί η Κύπρος σε προτεκτοράτο της Τουρκίας
21:25
Νίκος Αναστασιάδης: Στόχος του ανασχηματισμού να υπηρετήσει το πρόγραμμα διακυβέρνησης και το Σχέδιο Ανάκαμψης
21:18
Τριψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων
20:38
Η Biontech ετοιμάζει γρήγορη αντίδραση σε τυχόν νέες παραλλαγές του κορονοϊού
19:41
WSJ: Το Πεκίνο θα διατηρήσει σε ισχύ για έναν ακόμη χρόνο τους συνοριακούς περιορισμούς λόγω Covid-19
19:40
Μέρκελ: Άλλαξε εμβόλιο για τη δεύτερη δόση – Από AstraZeneca σε Moderna
19:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand