Δεκαπέντε υποθέσεις σεξουαλικών αδικημάτων πήραν τη δικαστική οδό, νομικό κώλυμα για υπόθεση Α. Ελευθερίου

Συνολικά 27 υποθέσεις διερευνήθηκαν ή διερευνώνται από την ειδική ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας για θέματα σεξουαλικής κακοποίησης ή και παρενόχλησης από τις οποίες οι 15 έχουν καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση, οι οκτώ βρίσκονται υπό διερεύνηση, ενώ αριθμός υποθέσεων βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για μελέτη και οδηγίες, δήλωσε την Κυριακή στο ΚΥΠΕ, η Λειτουργός του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας Ελένη Κωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι η διερεύνηση έκαστης καταγγελίας προχωρά με κάθε εμπιστευτικότητα.

Παράλληλα, ερωτηθείσα για την υπόθεση της Άντρης Ελευθερίου, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν θα προχωρήσει, ανέφερε ότι διαπιστώθηκε νομικό κώλυμα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία της περιόδου που διαπράχθηκαν τα αδικήματα για τα οποία έγινε καταγγελία.

Η κ. Κωνσταντίνου είπε ότι για τις σοβαρές αυτές υποθέσεις που τελούν υπό διερεύνηση, η Αστυνομία εξακολουθεί να συλλέγει μαρτυρίες και να λαμβάνει καταθέσεις. Ανέφερε περαιτέρω ότι σε κάποιες από αυτές η έρευνα βρίσκεται προς το τέλος και αναμένεται να γίνει σύντομα η καταχώρησή τους.

Επεσήμανε επίσης ότι πρόκειται για πολύ σοβαρά αδικήματα και το κοινό καλείται να έχει εμπιστοσύνη στην Αστυνομία και στους χειρισμούς που γίνονται και τόνισε εκ νέου ότι διερευνώνται με κάθε εμπιστευτικότητα και τυγχάνουν λεπτού χειρισμού από την ανακριτική ομάδα.

Νομικό κώλυμα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία την περίοδο διάπραξης των αδικημάτων για υπόθεση Α. Ελευθερίου

Ερωτηθείσα ειδικά για την εξέλιξη στην καταγγελία της Άντρης Ελευθερίου, ανέφερε ότι η υπόθεση διερευνήθηκε πλήρως, με κάθε σοβαρότητα και υπευθυνότητα από την ειδική ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας και ακολούθως προωθήθηκε στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες.

Στη συνέχεια, ο φάκελος επιστράφηκε στην Αστυνομία, με την απόφαση ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετεί ποινική υπόθεση αφού διαπιστώθηκε νομικό κώλυμα με βάση την ισχύουσα νομοθεσία της περιόδου που διαπράχθηκαν τα αδικήματα για τα οποία έγινε καταγγελία.

Ωστόσο σημείωσε ότι η καταγγελία της Άντρης Ελευθερίου αποτέλεσε την απαρχή ώστε και άλλα άτομα που υπέστησαν αυτού του είδους ποινικές συμπεριφορές και πράξεις να προβούν σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Περιορισμένες αλλαγές στη βρετανική πράσινη ταξιδιωτική λίστα - Παραμένει «πορτοκαλί» η Κύπρος
21:42
Έρευνα για παράνομες μεταμοσχεύσεις νεφρών ξεκίνησαν οι αρχές στη Βουλγαρία
21:25
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον νέο νόμο για το κλίμα
21:07
Το Ισραήλ χαλαρώνει περιορισμούς στη Λωρίδα της Γάζας με την εκεχειρία να τηρείται
20:52
Ένας νεκρός και 51 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση 12ώροφου κτιρίου στη νότια Φλόριντα
20:49
Κορωνοϊός: 175 νέα κρούσματα στην Κύπρο
20:33
Νέες βελτιώσεις στο τελευταίο προσχέδιο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία
20:31
Ετήσιο εμβολιασμό για τις πιο ευάλωτες ομάδες προβλέπει ο ΠΟΥ
20:02
Βατικανό: «Δεν θέλουμε να μπλοκάρουμε το σχέδιο νόμου κατά της ομοφοβίας - Θέσαμε υπόψη κάποια προβλήματα πριν να είναι αργά»
19:54
Ο ΠτΔ επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να εργαστεί με τον ΓΓ των ΗΕ για τη διευθέτηση του κυπριακού
19:34
Φον Ντερ Λάιεν: Το 60% θα φτάσει το ποσοστό των ενηλίκων στην ΕΕ που έχουν λάβει έστω μία δόση εμβολίου μέχρι τις 27 Ιουνίου
19:09
Εντοπίστηκε σκάφος με μετανάστες 20 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο
18:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand