Υποτροφίες προς Κύπριους φοιτητές προσφέρουν Πανεπιστήμια σε Ινδία και Κίνα

Υποτροφίες προς τους/τις Κύπριους/ες φοιτητές/φοιτήτριες κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022, προσφέρουν το Πανεπιστήμιο της Sharda University της Ινδίας και το Πανεπιστήμιο Tsinghua University της Κίνας.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, βάσει ενημέρωσης που έλαβε από την Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Νέο Δελχί, ανακοίνωσε ότι το Πανεπιστήμιο Sharda University της Ινδίας προσφέρει αριθμό υποτροφιών προς τους/τις Κύπριους/ες φοιτητές/φοιτήτριες κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι/νες καλούνται να μελετήσουν τον συνημμένο οδηγό  ή/και να επικοινωνήσουν απευθείας με το Πανεπιστήμιο στο [email protected]

Σημειώνεται, ότι τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων έχει οριστεί η 15η Ιουλίου 2021.

Επιπρόσθετα, το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ανακοίνωσε ότι, βάσει ενημέρωσης που έλαβε από την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Πεκίνο, έχουν προκηρυχθεί υποτροφίες από το Πανεπιστήμιο Tsinghua University της Κίνας.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω προκήρυξη αφορά σε πλήρη υποτροφία διάρκειας ενός έτους στο Πρόγραμμα επιπέδου Μάστερ με θέμα «The International Master of Public Administration in the Belt and Road Initiative (IMPA-BRI)».

Εντάσσεται, δε, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Κίνας ‘Belt and Road Initiative’, στην οποία συμμετέχει και η Κύπρος και απευθύνεται, κυρίως, σε υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη της Δημόσιας Υπηρεσίας και των Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι/νες καλούνται να μελετήσουν τον συνημμένο οδηγό ή να ακολουθήσουν τον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο: http://www.sppm.tsinghua.edu.cn/english/Admission/IMPAN/IMPABRI/HowtoApply/.

Για οποιεσδήποτε περαιτέρω διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι/νες καλούνται να επικοινωνήσουν με τους υπεύθυνους του προγράμματος, στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Μαΐου 2021 - 15:11

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουνίου
Νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος ο Τσουλόφτας
23:21
Μπορρέλ: το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν να προχωρήσει βαθύτερα στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας
18:54
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Μάας: Ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου προϋποθέσεις για την εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας
17:58
Μελέτη επιβεβαιώνει ότι το φάρμακο αντισωμάτων των GSK-Vir μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας, θανάτου σε ασθενείς με Covid-19
17:27
Η ισπανική κυβέρνηση θα δώσει χάρη στους φυλακισμένους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας
17:00
Για «ταλαιπωρία και καθυστερήσεις» στα διεθνή ταξίδια φέτος προειδοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον
16:40
Επίσκεψη Λουτ, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη - ΓΓ ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα
16:11
Ελλάδα: Δύο νεκροί από συντριβή μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία
16:00
Ο νέος Πρόεδρος του Ιράν δεν προτίθεται να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν
15:16
Συνάντηση Μητσοτάκη- Σίσι: Είναι εκτός θέματος οι αξιώσεις περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
15:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand