Στην Επιτροπή Εξέτασης Παραπόνων για θέματα Λοιμοκάθαρσης, η υπόθεση καταγγελίας νεαρής

Στην Επιτροπή Εξέτασης Παραπόνων για θέματα Λοιμοκάθαρσης, οδηγήθηκε η υπόθεση κατά την οποία αστυνομικός εξέδωσε πρόστιμο σε νεαρή, που παρουσίαζε ελαφριά νοητική αναπηρία, αφού κυκλοφορούσε πεζή χωρίς να είχε αποστείλει γραπτό μήνυμα, όπως προνοούν τα διατάγματα για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Το θέμα της καταγγελίας της νεαρής, που ανέδειξε σήμερα η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», απασχόλησε συνάντηση του Αστυνομικού Διευθυντή Αμμοχώστου με την κοπέλα και την αδελφή της, η οποία είχε κάνει ανάρτηση για το ζήτημα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.  

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χρήστος Ανδρέου, εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας «το μέλος της Αστυνομίας σταμάτησε χθες για έλεγχο πεζή νεαρή κοπέλα, η οποία όμως εμφανισιακά δεν φαινόταν να παρουσίαζε οποιοδήποτε πρόβλημα. Συγκεκριμένα ο αστυνομικός ζήτησε από τη κοπέλα να δει το μήνυμα που απέστειλε για να κυκλοφορήσει, αυτή του απάντησε ότι δεν είχε στείλει, το μέλος της Δύναμης ανέφερε πως διαπράττει αδίκημα και της εξέδωσε πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας».

Πρόσθεσε ότι «η κοπέλα έλαβε το εξώδικο και αναχώρησε, ενώ στη συνέχεια είδαμε ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για το συμβάν από συγγενικό της πρόσωπο. Ανταποκριθήκαμε άμεσα μόλις έγινε αντιληπτή η ανάρτηση στα ΜΚΔ και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αμμοχώστου κάλεσε τις δύο κοπέλες στο γραφείο του ώστε να δοθούν εξηγήσεις».

Ωστόσο σημείωσε ο κ. Ανδρέου «κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης συνομιλίας  του αστυνομικού με την καταγγέλλουσα, δεν έγινε οποιοδήποτε επεισόδιο από μέρους της ή έπαθε κρίση πανικού. Επίσης η συνομιλία δεν ήταν μεγάλης διάρκειας ώστε ο αστυνομικός να αντιληφθεί πως η κοπέλα αντιμετώπιζε οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά ούτε η ίδια η νεαρή του ανέφερε οτιδήποτε».

Σημείωσε επίσης ότι «ζητήσαμε από την κοπέλα όπως σε όλες τις παρόμοιες περιπτώσεις, σε περίπτωση που είχε οποιοδήποτε θέμα, να ετοιμάσει μια επιστολή. Η κοπέλα έκανε σήμερα την επιστολή και θα αποσταλεί στην Επιτροπή Εξέτασης Παραπόνων για θέματα Λοιμοκάθαρσης, προκειμένου να μελετηθεί από τη Νομική Υπηρεσία, εάν δικαιολογείται η μη ποινική δίωξη της».

Όπως εξήγησε ο κ. Ανδρέου, «η συγκεκριμένη Επιτροπή συστάθηκε από την πρώτη στιγμή που λήφθηκαν τα μέτρα για τη Λοιμοκάθαρση. Στην Επιτροπή αποτείνονται γραπτώς όσοι καταγγέλλονται από την Αστυνομία και θεωρούν πως έγινε άδικα η εναντίον τους καταγγελία, είτε πως υπήρξε υπερβολική αυστηρότητα, είτε πιστεύουν ότι υπό τις περιστάσεις που καταγγέλθηκαν δεν θα πρέπει να οδηγηθούν στο Δικαστήριο».

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι «η αδελφή της κοπέλας που έκανε την ανάρτηση στα ΜΚΔ με τόσο επικριτικό τρόπο, όταν αντιλήφθηκε πως ο αστυνομικός δεν είχε καταλάβει ότι επρόκειτο για κοπέλα με ελαφριά νοητική αναπηρία, μετάνιωσε και απέσυρε την ανάρτηση. Ουσιαστικά η κοπέλα στην ανάρτηση της είχε αναφέρει πως η αδελφή της, όταν την σταμάτησε ο αστυνομικός για την ελέγξει «τρομοκρατήθηκε και έπαθε κρίση πανικού».

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Μαΐου 2021 - 11:17

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Covid-19: Το τουρκικό εμβόλιο Turkovac ξεκινά την τρίτη φάση κλινικών δοκιμών
21:40
Λευκός Οίκος: Ο στόχος του Μπάιντεν για εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού έως την 4η Ιουλίου δεν θα επιτευχθεί
21:39
Ο ΠΟΥ «ανησυχεί» για τη χαλάρωση των περιορισμών σε ορισμένους αγώνες του Euro 2020
21:36
Βέρα Γιούροβα: Η συνολική ατμόσφαιρα στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας έχει βελτιωθεί
21:33
Ισραήλ-Covid-19: Για ένα «νέο κύμα» ανησυχούν οι αρχές μετά τα 125 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν την Δευτέρα
21:31
Φάουτσι: Η παραλλαγή Δέλτα η μεγαλύτερη απειλή στην μάχη των ΗΠΑ για την εξάλειψη της πανδημίας εντός των συνόρων
21:30
Νίκος Αναστασιάδης : ΠτΔ: Όσο είμαι στην εξουσία δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί η Κύπρος σε προτεκτοράτο της Τουρκίας
21:25
Νίκος Αναστασιάδης: Στόχος του ανασχηματισμού να υπηρετήσει το πρόγραμμα διακυβέρνησης και το Σχέδιο Ανάκαμψης
21:18
Τριψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων
20:38
Η Biontech ετοιμάζει γρήγορη αντίδραση σε τυχόν νέες παραλλαγές του κορονοϊού
19:41
WSJ: Το Πεκίνο θα διατηρήσει σε ισχύ για έναν ακόμη χρόνο τους συνοριακούς περιορισμούς λόγω Covid-19
19:40
Μέρκελ: Άλλαξε εμβόλιο για τη δεύτερη δόση – Από AstraZeneca σε Moderna
19:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand