Ξεκινά το πρώτο μεγάλο έργο του Smart City στην Πάφο με την υπογραφή συμβολαίου για έξυπνους χώρους στάθμευσης

Ο Δήμος Πάφου γίνεται η πρώτη Τοπική Αρχή της Κύπρου που προχωρεί στην ολιστική εφαρμογή έξυπνου συστήματος διαχείρισης  χώρων και θέσεων στάθμευσης σε ολόκληρη την πόλη και κάνει ένα  ακόμη ουσιαστικό βήμα για τη μετεξέλιξή της σε Smart City.

Το πρωί, ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος υπέγραψε με τη ανάδοχο εταιρεία INNTENET LTD το συμβόλαιο για την Προμήθεια, Εγκατάσταση και Συντήρηση Έξυπνου Συστήματος Διαχείρισης Χώρων Στάθμευσης, συνολικού  ποσού €916.300. Το έργο θα έχει διάρκεια υλοποίησης  7 μηνών για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία του και 8 χρόνων για τη συντήρησή του. Υλοποιείται σε πλήρη συντονισμό με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής και  έχει επιλεγεί για χρηματοδότηση από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία.

Μιλώντας κατά την υπογραφή, ο κ. Φαίδωνος σημείωσε ότι πρόκειται για το πρώτο μεγάλο έργο για τη μετατροπή της Πάφου σε έξυπνη πόλη, με ουσιαστικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή του πολίτη και ανέφερε ότι ακολουθούν τουλάχιστον άλλα 20 ανάλογα έργα εκ των οποίων ορισμένα άρχισαν ήδη να υλοποιούνται. Κάλεσε τους δημότες και τον επιχειρηματικό κόσμο να αγκαλιάσουν και να διευρύνουν την προσπάθεια της Τοπικής Αρχής τόσο προς δικό τους όφελος όσο και προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Επεσήμανε ότι η Πάφος είναι η πρώτη πόλη που προχωρεί σε μία ολιστική λύση για την εφαρμογή των έξυπνων πάρκινγκ και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο μικρός Δήμος της Πάφου, μετά από μια κοπιώδη προσπάθεια και χωρίς προηγούμενη εμπειρία, κατόρθωσε να «ωριμάσει» το έργο και να ετοιμάσει τα έγραφα του Διαγωνισμού, τα οποία μπορούν τώρα να τα αξιοποιήσουν και οι άλλοι Δήμοι.

Το έργο περιλαμβάνει  την διαχείριση 3.300 θέσεων στάθμευσης σε οργανωμένους χώρους και παρόδια με τη χρήση αισθητήρων σε κάθε θέση. Θα υπάρχει εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα μέσω της οποίας το κοινό θα ενημερώνεται για τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης στα σημεία ενδιαφέροντός του, καθώς  και για  την καταβολή των τελών στάθμευσης. Στην ψηφιακή πλατφόρμα θα μπορούν να ενταχθούν και ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης, εφόσον αυτοί μετατραπούν από τους ιδιοκτήτες τους σε έξυπνους χώρους με την εγκατάσταση των απαιτούμενων αισθητήρων, δημιουργώντας έτσι πρόσθετο όφελος στο πλαίσιο της σύγχρονης πρακτικής του Shared Economy.   

Η εφαρμογή του έξυπνου συστήματος θα επιφέρει πολλά και μεγάλα οφέλη, όπως την μείωση των άσκοπων μετακινήσεων των οχημάτων, την διευκόλυνση της διακίνησης των πολιτών και επισκεπτών στην πόλη, την καταβολή τέλους για όσον ακριβώς χρόνο διαρκεί η στάθμευση καθώς και τη μείωση των ρύπων.

Στην υπογραφή του συμβολαίου παρακάθισαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Πάφου Χρίστος Μακαρίου, ο  Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Γιώργος Μάης, ο Διευθυντής του ΕΒΕ Μαρίνος Στυλιανού, ο Πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Πάφου Ανδρέας Ευριπίδου και αρμόδιοι λειτουργοί του Δήμου Πάφου.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Μαΐου 2021 - 16:23

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.