Δέκα εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό και 1.150 στην Κύπρο για τις βουλευτικές εκλογές

O συνολικός αριθμός των εκλογικών κέντρων που θα λειτουργήσουν για τις Βουλευτικές Εκλογές 2021 για αυτόχθονες και εκτοπισθέντες, θα ανέρχεται στις 1.150 παγκύπρια ενώ τα εκλογικά κέντρα εξωτερικού, θα είναι συνολικά δέκα, τέσσερα στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και τέσσερα στο Λονδίνο.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε σημερινή σύσκεψη του Γενικού Εφόρου Εκλογών με τους οικείους Εφόρους Εκλογής, οριστικοποιήθηκαν τα εκλογικά κέντρα για αυτόχθονες και εκτοπισθέντες και για το εξωτερικό ενώ η οριστικοποίηση των εκλογικών κέντρων, που αφορούν στην εκλογή των Αντιπροσώπων των Θρησκευτικών Ομάδων των Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, αμέσως μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η στελέχωση των εκλογικών κέντρων που θα λειτουργήσουν στην Κύπρο και στο εξωτερικό, ώστε να ξεκινήσει η ενημέρωση των υπαλλήλων, που θα τα στελεχώσουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σημειώνεται ακόμα ότι, οι Έφοροι Εκλογής εκπονούν σχέδια προσομοίωσης, τόσο στις αστικές όσο και στις αγροτικές περιοχές όλων των επαρχιών ώστε, στη βάση των επιδημιολογικών δεδομένων, να καθοριστεί ο ενδεδειγμένος αριθμός των ειδικών κινητών εκλογικών κέντρων. Στη βάση των προσομοιώσεων αυτών, θα γίνει και η στελέχωση των ειδικών κινητών κέντρων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδας.

Στα ειδικά αυτά κέντρα θα ψηφίσουν, από τον χώρο συνήθους διαμονής τους, οι πολίτες που θα εγγραφούν στον ειδικό εκλογικό κατάλογο ως επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα COVID-19, που θα βρίσκονται σε περιορισμό την ημέρα της ψηφοφορίας.

Τέλος, αναφέρεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο προέλεγχος των υποψηφιοτήτων, που θα υποβληθούν στις 12 Μαΐου 2021, σε πλήρη συνεργασία με τα πολιτικά κόμματα.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Μαΐου 2021 - 12:54

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

21 Ιουνίου
Νικητής στο Ράλι Φθιώτιδος ο Τσουλόφτας
23:21
Μπορρέλ: το ερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν να προχωρήσει βαθύτερα στο θέμα των σχέσεων Τουρκίας
18:54
Ελλάδα- Κορονοϊός: 209 κρούσματα και 17 θάνατοι
18:15
ΥΠΕΞ: Να ληφθούν υπόψη από την ΕΕ οι προθέσεις της Τουρκίας
18:02
Μάας: Ανθρώπινα δικαιώματα και κράτος δικαίου προϋποθέσεις για την εμβάθυνση της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας
17:58
Μελέτη επιβεβαιώνει ότι το φάρμακο αντισωμάτων των GSK-Vir μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας, θανάτου σε ασθενείς με Covid-19
17:27
Η ισπανική κυβέρνηση θα δώσει χάρη στους φυλακισμένους αυτονομιστές ηγέτες της Καταλονίας
17:00
Για «ταλαιπωρία και καθυστερήσεις» στα διεθνή ταξίδια φέτος προειδοποιεί ο Μπόρις Τζόνσον
16:40
Επίσκεψη Λουτ, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη - ΓΓ ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα
16:11
Ελλάδα: Δύο νεκροί από συντριβή μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Ηλεία
16:00
Ο νέος Πρόεδρος του Ιράν δεν προτίθεται να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν
15:16
Συνάντηση Μητσοτάκη- Σίσι: Είναι εκτός θέματος οι αξιώσεις περί λύσης δύο κρατών στην Κύπρο
15:01
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand