Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 16ο Φεστιβάλ «Μουσικές του Κόσμου»

Το θέατρο Ριάλτο ανακοινώνει την πρόθεση του να προχωρήσει στη διοργάνωση του 16oυ Φεστιβάλ «Μουσικές του Κόσμου - Cyprus Rialto World Music Festival» και προσκαλεί στην υποβολή προτάσεων για ζωντανές εμφανίσεις καλλιτεχνών και σχημάτων, οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο, σε εξωτερικό χώρο, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις και τα μέτρα σχετικά με την πανδημία και η πρόσκληση υποβολής προτάσεων απευθύνεται σε επαγγελματίες μουσικούς, συνθέτες και μουσικά σχήματα.

Σημειώνεται ότι ο φετινός σχεδιασμός θα επικεντρωθεί στη στήριξη της καλλιτεχνικής παραγωγής στον τόπο μας και θα υλοποιηθεί με τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την υγεία των καλλιτεχνών, των θεατών και του προσωπικού του θεάτρου.

«Κύρια αποστολή της φετινής διοργάνωσης είναι η ανάπτυξη αισιοδοξίας και κλίματος επιστροφής στην καλλιτεχνική παραγωγή, υποστηρίζοντας Κύπριους μουσικούς που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Η 16η διοργάνωση, όπως αναφέρεται, θα προσφέρει βήμα σε μουσικούς και συγκροτήματα με αντικείμενο τις «Μουσικές του Κόσμου» και θα συμβάλει στη συνέχιση της σχέσης που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο κοινό, με το είδος αυτό της μουσικής.

Εξετάζονται, επίσης, οι δυνατότητες διοργάνωσης παράλληλων εκδηλώσεων, που θα έχουν στο επίκεντρο τους την διάδραση των Κυπρίων μουσικών δημιουργών, τόσο μεταξύ τους όσο και με επαγγελματίες από το εξωτερικό.

Οι προτάσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 23 Μαίου 2021 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την αίτηση και τους όρους συμμετοχής από τις ιστοσελίδες www.cyprusrialtoworldmusic.com και www.rialto.com.cy.

Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπή και τη διεύθυνση του Θεάτρου Ριάλτο, και τα μουσικά σχήματα που θα επιλεγούν θα ενημερωθούν μέχρι τις 10 Ιουνίου 2021.

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Μαΐου 2021 - 14:28

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
18:00
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Στην Κύπρο μια από τις μεγαλύτερες αυξήσεις των Αν. Πηγών Ενέργειας στην Ευρώπη
17:03
Η Άγκυρα δεν αποδέχεται τη διασύνδεση του Κυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις
16:14
Η Ελλάδα χαιρέτισε τα συμπεράσματα της ΕΕ για τις ευρωτουρκικές σχέσεις
14:58
Η Τεχνητή Νοημοσύνη σε Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης
14:53
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.