Πετρίδης: "Μόνο πρωταθλητισμός αρμόζει στο ΑΠΟΕΛ, θα έρθουν παίκτες κράχτες, στα 16.662.652. το χρέος"

'Ανοιξε τα χαρτιά του ο Πρόδρομος Πετρίδης και μίλησε για όλους και για όλα.Εμφανίστηκε πεποισμένος ότι θα φταχτεί μια ομάδα πρωταθλητισμού, έκανε λόγο για παίκτες κράκτες, διέψευσε τα νούμερα στο οικονομικό και απηύθυνε έκκληση στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ να επιστρέψει στα γήπεδα.

Αναλυτικά:

Πρόδρομος Πετρίδη

« Σας καλωσορίζω όλους. Καλωσορίζω τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ που μας βλέπει. Έχουν περάσει μήνες από τότε που τα είπαμε διά ζώσης λόγω της πανδημίας. Μακάρι να μπορεί να επιστρέψει ο κόσμος μας στο γήπεδο που είναι το πιο δυνατό μας κομμάτι

Βλέπουμε κολοσσούς ομάδων να κάνουν δάνεια και διακανονισμούς με τους παίκτες όπως για παράδειγμα η Μπαρτσελόνα και η Ιντερ με το χρέος τους να αυξάνεται κατακόρυφα. Οι ζημιες στο σύνολο του Κυπριακού ποδοσφαίρου φτάνουν τα 14 εκατομμύρια και για το ΑΠΟΕΛ είναι 3,5 εκατομμύρια από απώλεια εισιτηρίων, μείωση από χορηγίες και τη μη καταβολή χρημάτων από την UEFA.

Η διακοπή του περσινού πρωταθλήματος και η αποτυχία μας στην Ευρώπη είχε μεγάλο οικονομικό πλήγμα. Φέτος ήμασταν εκτός Ευρώπης λόγο και της κακής αγωνιστικής εικόνας. Η απώλεια ενός τίτλου πληγώνει όλους τους ΑΠΟΕΛιστες. Δεν είναι αποδεκτή η κατάληξη της ομάδας μας στον δεύτερο όμιλο. Αυτό θέλουμε να το γνωρίζουν όλοι. Φέρουμε ως διοίκηση την ευθύνη για όλα όσα έγιναν στο αγωνιστικό τομές και έχουν ως αποτέλεσμα το οικονομικό αντίκτυπο.

Δεχθήκαμε κριτική ως διοίκηση. Όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο και τον κόσμο που αγαπά κάτι παθολογικά το χαρακτηρίζω αναμενόμενο. Όσες επιτυχίες και να έχεις όταν φτάσεις στην αποτυχία όλα μπορούν να ξεχαστούν.

Το καταλαβαίνω γιατί και εγώ δεν είμαι μόνο πρόεδρος μιας ποδοσφαιρικής εταιρείας αλλά και οπαδός αυτής της ιδέας, του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου Ελλήνων Λευκωσίας. Οπαδός από την μέρα που γεννήθηκα μέχρι την μέρα που θα πεθάνω. Είναι μια απάντηση προς πολλούς που με κατηγόρησαν με αισχρότητες με προσωπικά συμφέροντα. Τους προκαλώ δημόσια να δικαιολογήσουν αυτές τις κατηγορίες.

Ως διοίκηση ξεκινήσαμε να ψάχνουμε και να εφαρμόζουμε λύσεις. Αύριο θα γίνει η ετήσια ΓΣ της εταιρείας. Από τις 6/1 του 2021 ενημερώσαμε ότι οποιοσδήποτε ήθελε να θέσει υποψηφιότητα ήταν ευπρόσδεκτος, όμως την ίδια ώρα είχαμε υποχρέωση να μείνουμε εκεί και να βρίσκουμε τις λύσεις για να προχωρεί ομαλά ο ΑΠΟΕΛ μέχρι το τέλος της περιόδου. Πολλοί υποστήριζαν ότι δεν θα τα καταφέρναμε, όμως διαχειριστήκαμε την κατάσταση είτε συμβάλλοντας οικονομικά η ίδιοι, είτε με άλλες λύσεις που εφαρμόσαμε

Κανείς δεν έχει δηλώσει ενδιαφέρον να έρθει να αναλάβει. Πραγματοποιήσαμε διάφορες συναντήσεις, εκφράζαμε πρόθεση για πλήρη διαφάνεια στο οικονομικό, ενημερώνοντας για όλα τα δεδομένα. Σε συνεργασία με το σωματείο ορίσαμε ανεξάρτητη επιτροπή για να εξετάσει τα πάντα. Κανείς από όσους επέδειξαν ενδιαφέρον δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει πού πήγε και το τελευταίο σεντ, όμως τελικά είμαστε οι μόνοι που είμαστε εδώ. Αύριο θα παρουσιάσω σε όλους τους μετόχους το πλάνο της επόμενης μέρας

Το άμεσο πλάνο έχει τρεις θεματικές ενότητες. Τα οικονομικά δεδομένα, την ανταπόδοση προς τον κόσμο με κύριο θέμα τα διαρκεία της νέας σεζόν και το αγωνιστικό

Το σύνολο υποχρεώσεων δεν είναι στα 24 εκατ. αλλά στα 16.662.652. Από αυτά λίγο περισσότερα από τα μισά αφορούν οφειλές προς το κράτος. Στον κύριο Δημητρίου δόθηκαν τα πάντα. Όταν η επιτροπή κατέληξε στα συμπεράσματά της ενημερώσαμε τον κύριο Δημητρίου. Του ζητήσαμε να μην προχωρήσει σε αριθμούς μέχρι τη Γενική Συνέλευση. Αυτός για δικούς του λόγους το δημοσίευσε. Οι οικονομικές υποχρεώσεις είναι 16,662,652 ευρώ μέχρι τις 31/3/2021.

Η δεύτερη ενότητα είναι η σχέση του κόσμου με την ομάδα. Ο κόσμος έχει πληγωθεί. Μετά την επταετία που θα μνημονεύεται για χρόνια, τη σεζόν 2020-2021 δεν ικανοποιήσαμε τον κόσμο. Ο ΑΠΟΕΛίστας θέλει να νιώθει ότι έχει μια ομάδα που προσπαθεί και έχει δίκαιο. Η διαφορά του ΑΠΟΕΛ από τις άλλες ομάδες είναι ο κόσμος του. Για τους 3000 που πήραν διαρκείας οφείλουμε να ανταποδώσουμε. Για τους φετινούς κατόχους το αντίτιμο θα είναι το χαμηλότερο δυνατό, κάτω από τη τιμή κόστους

Το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας, η τρίτη ενότητα

Είμαστε ο ΑΠΟΕΛ, η μεγαλύτερη ομάδα στην Κύπρο. Αν δουλέψουμε όλοι με μεθοδικότητα θα τα καταφέρουμε και θα γυρίσουμε τα δεδομένα προς όφελος του. Ειναι γεμάτη η ιστορία του με παραδείγματα. Ο προπονητής θα επιλέξει τους ποδοσφαιριστές και θα πλαισιωθεί από άτομα της επιλογής του. Δεν είναι εύκολο να προχωρήσεις σε πολλές αλλαγές. Δέν είναι εύκολο από οικονομικής αποψης αλλά και χημείας του συνόλου. Αυτό είναι το πλάνο. Θέλουμε τίτλο ή πρώτες θέσεις. Ενίσχυση του Κυπριακού στοιχείου στον ΑΠΟΕΛ. Αρκετά παιδιά πήραν ευκαιρίες και έδειξαν ότι αξίζουν. Προωθήθηκαν παίκτες από την ακαδημία και υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο. Κοιτάζουμε και άλλους Κύπριους από άλλες ομάδες

Ως Διοίκηση θα εφαρμόσουμε ένα πιο μακροχρόνιο πλάνο οικονομικής πολιτικής. Θα εισηγηθώ τη δημιουργία συμβουλευτικής επιτροπής με γνώσεις. Θα είναι σαν θεματοφύλακας και οι εισηγήσεις της θα παρουσιάζονται. Η σύνθεση της θα παρουσιαστεί σύντομα».

Ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ απάντησε στις ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου:

Για το πλάνο εξόφλησης του χρέους και ο στόχος της δημιουργίας ανταγωνιστικής ομάδας:

Ένα ποσό είναι οι φορολογίες και έχει διευθετηθεί από το κράτος και τους ευχαριστούμε. Το πλάνο με τις 180 δόσεις. Απομένει ένα χρέος 7,5 εκατομμυρίων.Περίπου το 30% είναι οφειλές προς τους παίκτες. Έχει συζητηθεί μαζί τους με πλάνο 12-18 μηνών αποπληρωμή. Για την ομάδα, υπάρχει βασικός κορμός που θα παραμείνει και θα γίνουν αρκετές προσθήκες. Θα έρθουν εμπειροι και νέοι παίκτες με ζήλο και φιλοδοξία για πρωταθλητισμό. Έχουμε χρόνο για προσεκτικές κινήσεις.

Για το ταξί που έκανε ο Πετρίδης και αν υπάρχουν νέοι “συμπαίκτες” στο οικονομικό.

Πήγα και θα πάω ταξίδια. Για το συμφέρον του ΑΠΟΕΛ. Δεν το κρύβω ότι το επόμενο 48ωρο θα επισκεφτώ κάποιους για να συζητήσουμε περισσότερες ενέργειες συνεργασίας. Είμαστε πολύ κοντά στην εξεύρεση συνδυασμού συνεργασιών που αφορά και το οικονομικό και το αγωνιστικό. Είναι εταιρείες που έχουν να κάνουν με επενδύσεις με το ποδόσφαιρο.Αναμένουμε τα αποτελέσματα όμως δεν θα ξεπουλήσουμε ή υποθηκευσουμε τον ΑΠΟΕΛ . Υποθηκευτήκαμε εμείς οι ίδιοι.

Για το ποιος έστησε την περσινή ομάδα:

Κανένας Πετρίδης δεν έχει ανάμειξη στον προγραμματισμό. Πάρτε οποιονδήποτε πρώην προπονητή και ρωτήστε τον αν επέβαλε τον οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Ο εκάστοτε προπονητής είναι ο άμεσος υπεύθυνος για τον τελευταίο λόγο για ποδοσφαιριστές. Τα οικονομικά ναι βεβαίως έρχονται στη διοίκηση. Τούτη η πιππίλα ότι ο Πετρίδης νεκατώνεται δεν ισχύει, ρωτήστε τον κ. Πουρσαϊτίδη.

Για τα λάθη που έγιναν από τη διοίκηση στο οικονομικό κομμάτι.

Φυσικά και έγιναν λάθη και ξεφεύγαμε σε προϋπολογισμούς, παρασυρόμενοι από το να παίξουμε στην Ευρώπη. Πρέπει πλέον να εφαρμόσουμε μια διαφορετική οικονομική. Όσο είμαι πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, δεν θα κινδυνεύσει το ΑΠΟΕΛ. Όταν παρουσιάστηκαν οι οικονομικές καταστάσεις είπαν ότι περίμεναν χειρότερη κατάσταση. Όπως και όλος ο κόσμος. Υπάρχουν οι επίσημες, ελεγμένες καταστάσεις. Εμείς λειτουργούμε ορθολογιστικά.

Αν έγινε πρόστηση σαν Γιάννη Δημητρίου, τον Θεόδωρο Κυριακίδη και τον Άντη Πολυδώρου να συμμετέχουν στο νέο Δ.

Ο Γιάννης Δημητρίου ήταν παλαιότερα μαζί μας στο Συμβούλιο. Μετά το 2015 όταν αποχώρησε μέχρι και πρόσφατα παρευρισκόταν σε κάποιες συνεδρίες που τον κάλεσα εγώ. Για τον κύριο Κυριακίδη, όταν ορίστηκαν οι κύριοι Κουγιάλης και Θανάσης, τον προσκάλεσα και με συγκεκριμένο πόστο να συνυπάρξει με τον κύριο Φωτίου που είναι στην επιτροπή αγωνιστικού. Ο ίδιος ευγενικά το αρνήθηκε. Πρόσφατα σε μια πρωτοβουλία εξωδιοικητικών παραγόντων διευθετήθηκε μια ανεπίσημη συνάντηση, υπήρξε πρόταση αποδεχούμενη από εμάς ότι θεωρούμε υπεύθυνους τους εαυτούς μας για να πάμε τον ΑΠΟΕΛ στην επόμενη μέρα. Ήταν ευπρόσδεκτοι να καθίσουν μαζί μας, να ενταχθούν στη Διοίκηση, αλλά ευγενικά δεν δέχθηκαν. Εκδήλωσε ενδιαφέρον να διεκδικήσει ο Θεόδωρος Κυριακίδηςκαι τα άλλα είναι γνωστά».

Κατά πόσον ο ΑΠΟΕΛ μπορεί να διεκδικήσει άμεσα τίτλους

Ο ΑΠΟΕΛ θα επιστρέψει άμεσα. Ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να πρωταγωνιστεί όπως πρωταγωνιστούσε τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν δυσκολίες όμως θα βρούμε τις λύσεις και θα διεκδικήσει το ΑΠΟΕΛ όσα διεκδικούσε τα τελευταία χρόνια.

Για τα ρίσκα που πάρθηκαν, τους χειρισμούς και γιατί επιμένει να είναι στη διοίκηση

Δεν παίζαμε κορώνα-γράμματα. Τα 8 εκατ. δεν απέχουν πολύ από το 2013 που αναλάβαμε. Τα μισά είναι από διευθετήσεις των παρευρισκομένων. Είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από άλλες φορές. Είναι όλα ανοιχτά, με διαφάνεια και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Δεν διανοείται ο ΑΠΟΕΛ να παίζει στο δεύτερο γκρουπ, όμως ξεπέρασαν τα όρια και δώσαμε απαντήσεις. Δεν θα εγκαταλείψουμε το καράβι, πιστεύουμε στην οικονομική κατάσταση και στην αγωνιστική κατάσταση. Ξέρετε πόσα πρωταθλήματα έχει ο Πρόδρομος Πετρίδης; Εννέα. Ποιος άλλος παράγοντας έχει εννέα πρωταθλήματα; Ποιος έχει δεχθεί να ακούει τόσα και να μην πτοείται, όπως και το συμβούλιο; Είμαστε μια ομάδα, μπορεί να τσακωνόμαστε αλλά τις αποφάσεις μας τις στηρίζουμε. Δεν θέλουμε λαϊκισμούς».

Για τους στόχους της ομάδας αγωνιστικά: «Πρωταθλητισμός, δεν υπάρχει άλλη λέξη στον ΑΠΟΕΛ».

Για τις εισηγήσεις του Γιάννη Δημητρίου για το οικονομικό: «Ο κ. Γιάννης Δημητρίου έχει τη δική του φιλοσοφία και σκέψη για τη λύση του οικονομικού προβλήματος, χωρίς να γνωρίζει τις ενέργειες που κάνουμε εμείς. Εμείς βρίσκουμε λύσεις για να μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να διεκδικεί αυτά που ορίζει η ιστορία του. Στη Συνέλευση θα ακούσουμε τις εισηγήσεις, αλλά εμείς ως διοίκηση θα κάνουμε μια πιο προσεγμένη οικονομική διαχείριση και έχουμε πλάνο για τα επόμενα τρία χρόνια».

Για το μπάτζετ:«Θα είναι μειωμένο το μπάτζετ. Ήταν μειωμένο και το 2020-2021. Θα φέρουμε και παίκτες κράχτες αλλά θα τηρήσουμε τα δεδομένα».

Για τις αποδεσμεύσεις: «Είμαστε σε προχωρημένο στάδιο με τους 2-3. Πρέπει να δοθεί χρόνος να βρεθεί ομάδα για την επόμενη σεζόν, αυτό μας αποφορτίζει από το ποσό που πρέπει να δώσουμε για αποζημιώσεις. Δεν θα ξεφύγουμε και δεν θα τα στερήσουμε από τον προϋπολογισμό».

Για τον Σάβιτς: «Θα έρθει για προετοιμασία, ο Πουρσαϊτίδης τον υπολογίζει και θα τον δει στην προετοιμασία».

Για τον Ζαχίντ: «Βεβαίως έγινε πρόταση στον Ζαχίντ. Έχουμε άριστη σχέση, ουδέποτε είχαμε διαφορές μαζί του. Η πρόταση δεν είναι με τα σημερινά δεδομένα όμως είναι ικανοποιητική. Βάλαμε ημερομηνίες που περιμένουμε απάντηση. Παράλληλα κοιτάζουμε για αντικαταστάτη».

Για τις πολλές αλλαγές προπονητών και το πόσο δύσκολο θα είναι να στηριχθεί ο Πουρσαϊτίδης

Θα στηρίξουμε τον Σάββα Πουρσαϊτίδη. Ξέρει τι σημαίνει ΑΠΟΕΛ. Οι στόχοι μας συμβαδίζουν με τον κόουτς. Έχουμε κατηγορηθεί για τις ακαδημίες. Με μεγάλη περηφάνια το έφεραν και οι συγκυρίες δόθηκε χρόνος και είδαμε ότι έχουν τεράστια προοπτική. Θέλατε να κρατήσω τον Ουζουνίδη με την εικόνα που δείχναμε στο γήπεδο ή τον Μακάρθι, που είδαμε ότι δεν ταίριαζε;

Για το γήπεδο:

Για το γηπεδικό, όσο και αν ειρωνεύονται κάποιοι είναι ένα όνειρο προσωπικό και θα προχωρήσει μακροπρόθεσμα. Επεξεργαζόμαστε τα σχέδια, η πανδημία μας πήρε πίσω, δεν σταματήσαμε να λειτουργούμε, υπάρχει ο υπεύθυνος του πρότζεκτ. Παγιοποιήθηκαν οι συναντήσεις στο εξωτερικό, έχουμε μπροστά μας 2 αρχιτέκτονες θα διαλέξουμε τον ένα. Όσον αφορά τη γη και τις άδειες προχωρούμε. Όσον αφορά το δάνειο ναι ισχύει. Έχω προσωπικές δεσμεύσεις και μετοχές. Προήλθε από προσωπικές επαφές. Δεν θα ήθελα να πληρώσω ένα δάνειο 2 εκατομμυρίων αν φύγω. Δεν είμαι βλάκας. Έχει δοθεί ξανά δάνειο από τον ΑΠΟΕΛ από τη συγκεκριμένη πηγή. Τα περί υποθήκευσης και όλες τις ψευτιές και κατηγορίες, λυπούμαι να πω ότι είναι χαμηλού επιπέδου.

Δήλωση του προπονητή, Σάββα Πουρσαιτίδη

Πιστεύω ακράδαντα ότι ο ΑΠΟΕΛ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά αυτό δεν θα γίνει χωρίς τον κόσμο. Κανένας αστέρας δεν είναι πιο σημαντικός από τον κόσμο, χωρίς αυτόν δεν θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει η ομάδα

Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μαΐου 2021 - 13:02

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.