YΠΟΙΚ:Η στήριξη στα κέντρα αναψυχής ήταν περισσότερη απ’ ότι ζητήθηκε αρχικά

Η κυβερνητική στήριξη στον κλάδο των κέντρων διασκέδασης ήταν περισσότερη από αυτή ζητήθηκε αρχικά από τον Σύνδεσμο Κέντρων Διασκέδασης, αναφέρει το Υπουργείο Οικονομικών, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την σημερινή κινητοποίηση του Συνδέσμου και τις δηλώσεις του εκπροσώπου του.

«Η Κυβερνητική στήριξη ήταν εν τη ουσία μεγαλύτερη από τη στήριξη που αρχικά ζητήθηκε επίσημα από τον Σύνδεσμο με γραπτό υπόμνημά του», αναφέρει το ΥΠΟΙΚ και προσθέτει πως «η Κυβέρνηση αναγνώρισε τις ιδιαιτερότητες του κλάδου λόγω της πανδημίας, παρέχοντας περισσότερη στήριξη από άλλους κλάδους της οικονομίας. Βρισκόταν μάλιστα μέχρι σήμερα, σε συνεχή, μέχρι και καθημερινή επαφή με τους εκπροσώπους του κλάδου για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του και στο μέλλον χωρίς να αποκλείσει περαιτέρω βοήθεια».

Προσθέτει ωστόσο πως «η διαστρέβλωση των γεγονότων και οι εκβιασμοί, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και αποτελούν προσβολή στους ίδιους τους φορολογούμενους που έχουν στηρίξει ουσιαστικά τον κλάδο σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για όλες τις επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, ο τομέας αποτελείται από 60 περίπου νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, μέρος των οποίων εκπροσωπείται από τον Σύνδεσμο, που μέσω των Σχεδίων Στήριξης της Κυβέρνησης, έλαβαν συνολικά 4,8 εκατ. ευρώ.

Από αυτά, τα 2,8 εκατ. ευρώ αφορούσαν την κάλυψη των μισθών των εργαζομένων, που αποτελεί έμμεση στήριξη στις επιχειρήσεις με στόχο την κάλυψη του πιο σημαντικού λειτουργικού εξόδου που είναι οι μισθοί, ούτως ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν το προσωπικό τους εν μέσω της πανδημίας και να μην χρειαστεί να ψάχνουν νέο προσωπικό με την επαναλειτουργία του κλάδου.

«Κατά συνέπεια, οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Συνδέσμου σήμερα ότι ο κλάδος είναι ο μόνος που δεν στηρίχθηκε για σχέδια επιδότησης των εργαζομένων ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα», προσθέτει το ΥΠΟΙΚ.

Σημειώνει ακόμη ότι πρόσθετο ποσό ύψους 2 εκατ. ευρώ περίπου καταβλήθηκε στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων υπό τη μορφή εφάπαξ χορηγίας, για κάλυψη των ενοικίων, δόσεων, ή άλλων λειτουργικών εξόδων.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ η πρώτη εφάπαξ χορηγία βάσει του δηλωμένου κύκλου εργασιών ύψους 0,92 εκατ. ευρώ, λάμβανε υπόψιν ότι τα Κέντρα αυτά δεν θα άνοιγαν το αμέσως επόμενο διάστημα λόγω των περιορισμών της πανδημίας, ενώ προηγήθηκαν άλλες δύο και ακολούθησαν άλλες δύο εφάπαξ χορηγίες, λόγω της συνέχισης των περιορισμών, με βάση τον αριθμό προσωπικού που απασχολείται, ύψους 0,97 εκατ. ευρώ.

«Ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Συνδέσμου ότι δόθηκε ‘η μισή βοήθεια’», αναφέρεται.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι ο συγκεκριμένος τομέας επωφελήθηκε και από άλλα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης, όπως μεταξύ άλλων, η αναστολή καταβολής δόσεων, η αναστολή της καταβολής ΦΠΑ καθώς και διευκολύνσεων όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Τέλος, το ΥΠΟΙΚ σημειώνει ότι οι αναφορές του εκπροσώπου του Συνδέσμου για τον αριθμό εργοδοτουμένων στον τομέα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα αφού οι δηλωμένοι στις κοινωνικές ασφαλίσεις εργαζόμενοι είναι πολύ λιγότεροι και τονίζει: «Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου δεν αναφέρεται σε αδήλωτη εργασία».

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μαΐου 2021 - 14:59

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

17 Ιουνίου
Ελλάδα: Ομολόγησε ο σύζυγος τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν
21:57
Δεν επιτεύχθηκε λύση για τους S400 στη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ με τον Ερντογάν
21:39
Tζεντιλόνι: Οι αρχές ελληνικές διατήρησαν έντονο τον ρυθμό των μεταρρυθμίσεων παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες
21:20
ΠτΔ:​ Είναι υποχρέωση της ΕΕ απέναντι σε ένα ΚΜ να αντιδράσει αν η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις
21:05
65 νέα περιστατικά COVID-19 εντοπίστηκαν την Πέμπτη, κανένας θάνατος
20:53
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κριμαία, μετά τις πλημμύρες
20:05
Γαλλία: Έξι μήνες φυλάκιση κατά του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί ζητούν οι εισαγγελείς
19:47
To Εurogroup χαιρετίζει την πρόοδο στην Ελλάδα και εγκρίνει τα μέτρα ύψους 748 εκ. ευρώ για το χρέος
19:27
Αποδεκτή η παραίτηση Γιολίτη, χρέη Υπουργού Δικαιοσύνης εκτελεί ο ΥΠΑΜ
19:14
Ελλάδα: 519 νέα κρούσματα και 16 θάνατοι
19:00
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη λόγω σημαντικής ανόδου στις τραπεζικές μετοχές
18:44
Απέρριψε οποιοδήποτε ενδεχόμενο λύσης δύο κρατών στη Κύπρο ο Έλληνας ΥΠΕΞ
18:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand