Το Τμήμα Αρχαιοτήτων φωτίζει μνημεία και το Κυπριακό Μουσείο για τη νόσο του Huntington - LIGHT IT UP 4 HD

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι και φέτος, στα πλαίσια του Μήνα Ενημέρωσης για τη Νόσο του Huntington, θα φωτίσει στα χρώματα μπλε και μωβ τα Κάστρα Πάφου και Λάρνακας, καθώς και το Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία.

Η φωταγώγηση θα πραγματοποιηθεί απόψε, Παρασκευή 21 Μαΐου 2021. Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, απώτερος σκοπός του Τμήματος Αρχαιοτήτων είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τη νόσο, δηλώνοντας συγχρόνως την αλληλεγγύη απέναντι στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από αυτή την πάθηση. Η εκστρατεία διοργανώνεται από τον Κυπριακό Σύνδεσμο για τη Νόσο του Huntington και σε αυτά τα χρώματα φωταγωγούνται μνημεία και αξιοθέατα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στόχος του Τμήματος Αρχαιοτήτων είναι μέσα από την ενημέρωση και τη γνωστοποίηση των ζητημάτων που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη νόσο, να βελτιωθεί η περίθαλψη και η φροντίδα όλων όσοι επηρεάζονται από αυτήν. Δεδομένων των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε στις μέρες μας, εξαιτίας της πανδημίας, η ανάγκη ενίσχυσης των προσπαθειών για στήριξη των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας είναι μεγαλύτερη και αναγκαία. Μέλημα ολόκληρης της κοινωνίας οφείλει να είναι η ευημερία και η ασφάλεια των συνανθρώπων μας που αυτές τις μέρες αγωνίζονται και αγωνιούν, ακόμη περισσότερο, για την υγεία και τη ζωή τους. Για αυτό, ευχή του Τμήματος Αρχαιοτήτων είναι ότι μέσα από το φως των κάστρων μας και του Κυπριακού Μουσείου, θα αγκαλιάσουμε τις αξίες της αλληλεγγύης και της αγάπης, για μια κοινωνία με συνοχή και για ένα καλύτερο μέλλον.

Τελευταία Ενημέρωση: 21 Μαΐου 2021 - 11:19

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταιες Ειδησεις

02 Οκτωβρίου
Η Γερμανία στέλνει στην Ουκρανία προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα
13:12
Τίτλοι Ειδήσεων - Κυριακή 2 Οκτωβρίου
13:00
Μουντιάλ 2022: Το πιο... τεχνολογικό όλων των εποχών
12:37
Έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα είναι η ελληνική κυβέρνηση τόνισε ο Νίκος Δένδιας
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 2/10/2022
11:10
Κατέκτησε το Σούπερ Καπ ο Κεραυνός
11:08
Με επίδειξη δύναμης στον τελικό ο Ολυμπιακός
11:04
Με... υπογραφή Λεβαντόφσκι το 6ο σερί «τρίποντο» της Μπαρτσελόνα (1-0 τη Μαγιόρκα)
11:03
«Καθάρισαν» για την Παρί, Μέσι και Μπαπέ
11:02
Τα βλέμματα στην Τούμπα
10:59
Νίκη και «στέμμα» για Ροβάνπερα
10:58
Συνεχίζεται με δύο αγώνες το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής
10:56
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand