Ενημέρωση από τον Υπουργό Παιδείας για τα rapid test σε αίθουσες πολλαπλής χρήσης σχολείων

Για τη διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε αίθουσες πολλαπλών χρήσεων σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, ενημέρωσε εκπαιδευτικές οργανώσεις και οργανωμένους γονείς ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, η ενημέρωση έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης με τις Γραμματείες της ΟΛΤΕΚ και της ΟΕΛΜΕΚ και με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης.

Ο κ. Προδρόμου εξήγησε στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και στους οργανωμένους γονείς ότι έχει ληφθεί πρόνοια, σε συνεργασία με τις Σχολικές Εφορείες, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η πρόσβαση του κοινού μόνο στους συγκεκριμένους χώρους, με την κατασκευή εξωτερικής προσωρινής περίφραξης, και για να υπάρχει στον χώρο ειδικό προσωπικό ασφαλείας.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι έχει ληφθεί πρόνοια, στην περίπτωση που θα λειτουργούν αυτά τα κέντρα δειγματοληψίας ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή των εξετάσεων στα σχολεία, η λειτουργία τους να αρχίζει μετά το πέρας των εξετάσεων.

Οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων και οι εκπρόσωποι των οργανωμένων γονέων συμφώνησαν με την ανάγκη να υπάρξει κατανόηση και να συμβάλουν και τα σχολεία στη συλλογική προσπάθεια και προέβησαν σε αριθμό παρατηρήσεων προκειμένου να επηρεαστεί όσον το δυνατόν λιγότερο η λειτουργία των σχολείων.

Ο Υπουργός Παιδείας διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν υπόψη αυτές οι παρατηρήσεις και επισήμανε ότι γίνονται ήδη διευθετήσεις, ούτως ώστε αριθμός αιθουσών πολλαπλής χρήσης να αντικατασταθεί με άλλες αίθουσες που μπορεί να εξευρεθούν στην κοινότητα.

Ο κ. Προδρόμου με την ευκαιρία ενημέρωσε επίσης και συζήτησε θέματα που αφορούν στη διοργάνωση των Παγκύπριων Εξετάσεων και των Εξετάσεων Τετραμήνων στις άλλες τάξεις του Λυκείου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Έχασε τη μάχη με τη ζωή ο τεχνικός της ΑΗΚ ο οποίος νοσηλευόταν στην Αθήνα
09:38
Euro 2020: Αγγλία και Τσεχία διεκδικούν πρωτιά στον Δ΄ Όμιλο, Κροατία και Σκωτία ψάχνουν πρόκριση
09:34
Αυστραλία-κορονοϊός: Παράταση για μία εβδομάδα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στο Σίδνεϊ
09:28
Τα σημεία δειγματοληψίας rapid test σήμερα Τρίτη
09:25
Πυρκαγιά σε αποθήκη εταιρείας παραγωγής χαλουμιού στα Ανάγεια
09:15
Αποφασίσαμε με Μακρόν, Μητσοτάκη και Μπάιντεν να εντείνουμε τις επαφές μας, δήλωσε ο Ερντογάν
09:03
Τα πάρτι των γενεθλίων, ιδίως τα παιδικά, βοηθούν στην εξάπλωση του κορονοϊού
08:31
Ενώπιον του ανακριτή απολογείται σήμερα ο καθ' ομολογίαν δράστης του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά
06:33
Εξήντα-επτά νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν χθες.Δεν κατεγράφη θάνατος
06:30
Ανοικτή για όλες τις ηλικίες η Πύλη Εμβολιασμού
06:27
Στην Αθήνα σήμερα η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας
06:23
Συνέρχεται στις δέκα, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Επιλογής
06:17
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand