Αναγκαία η κοπή λεύκων στην Λεωφόρο Ευρώπης - Φυτεύθηκαν 160 νέα δέντρα, λέει ο Δήμος Πάφου

Επιβεβλημένη χαρακτηρίζει ο Δήμος Πάφου την κοπή των δένδρων λεύκας, που βρίσκονται επί της λεωφόρου Ευρώπης. Ο Δήμος προχώρησε στη φύτευση 160 νέων δέντρων πεύκης, κυπαρισσιού, ελιάς, χαρουπιάς και μουριάς κατά μήκος των χώρων πρασίνου της λεωφόρου Ευρώπης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Πάφου και το Τμήμα Δασών προχώρησαν σε αξιολόγηση των δένδρων λεύκας, γένους Populus Alba, που βρίσκονται επί της λεωφόρου Ευρώπης και φυτεύτηκαν το 1998.

Κατά την αξιολόγηση, προστίθεται, διαπιστώθηκε ότι τα δένδρα παρουσίαζαν εκτεταμένη ξήρανση και σήψη σε ποσοστό πέραν του 80% σε κάθε δένδρο, η οποία οφείλονταν σε προσβολή από παθογόνους οργανισμούς που προκαλούν εκτεταμένη νέκρωση των ιστών και, κατά συνέπεια, ήταν επιβεβλημένη η κοπή τους. 

Επισημαίνεται ότι η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου και το Τμήμα Δασών δεν προχώρησαν στην κοπή των δένδρων κατά τους χειμερινούς μήνες αναμένοντας την περίοδο βλάστησης των φύλλων προκειμένου να διαπιστωθεί πέραν πάσης αμφιβολίας η κατάσταση των εν λόγω λευκών, προτού αποφασιστεί η υλοτόμησή τους. 

Σημειώνεται ότι η επιλογή, πριν από χρόνια, του συγκεκριμένου είδους λεύκας για φύτευση στην εν λόγω περιοχή ήταν μη ενδεδειγμένη, καθώς το είδος αυτό χρειάζεται μεγάλο υψόμετρο, ιδιαίτερα υγρά εδάφη και χαμηλές θερμοκρασίες για να έχει υγιή ανάπτυξη, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από το Τμήμα Δασών.

Ο Δήμος Πάφου εκφράζει την λύπη του  για την εξέλιξη αυτή, η οποία ήταν ωστόσο αναγκαία. Ταυτόχρονα, λέει ότι προχώρησε στη φύτευση 160 νέων δέντρων πεύκης, κυπαρισσιού, ελιάς, χαρουπιάς και μουριάς κατά μήκος των χώρων πρασίνου της λεωφόρου Ευρώπης.

«Ο Δήμος απορρίπτει κατηγορηματικά τις ανυπόστατες κατηγορίες τις οποίες εκτοξεύουν κατά καιρούς ορισμένοι λαϊκίζοντες σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν εντυπώσεις υπό το περίβλημα του `περιβαλλοντιστή`. Είναι φυσιολογικό σε μία πόλη που διαθέτει πέρα των 60.000 δένδρων, κάποια από αυτά να κλείνουν τον κύκλο της ζωής τους και να αντικαθίστανται με νέα» αναφέρεται.

Τα τελευταία χρόνια, προστίθεται, ο Δήμος Πάφου έχει έμπρακτα αποδείξει την έγνοια του για το περιβάλλον και τον εμπλουτισμό του πρασίνου στην πόλη. Μέχρι σήμερα, λέει, έχουν φυτευτεί περισσότερα από 4.000 νέα δένδρα, καθώς και πολλές χιλιάδες θάμνοι και λουλούδια, ενώ πολύ μεγαλύτερος αριθμός δένδρων θα φυτευτεί στα μεγάλα αστικά πάρκα που δημιουργούνται, όπως το Πάρκο Χρωμάτων και τα δύο Γραμμικά Πάρκα περιφερειακά της πόλης. 

Η προσπάθεια εμπλουτισμού και συντήρησης του πρασίνου συνεχίζεται καθημερινά σε όλους τους υπαίθριους χώρους της Πάφου, ενώ έχουν αναβαθμιστεί περισσότερα από 20 πάρκα και 40 χώροι πρασίνου. Ο κάθε καλόπιστος πολίτης μπορεί να διαπιστώσει τα αποτελέσματα με μια απλή περιδιάβαση στην πόλη, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μαΐου 2021 - 14:14

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.