" Η ευθύνη απώλειας του τίτλου είναι δική μας" (βίντεο) - Η εφ' όλης της ύλης συνέντευξη τύπου του Νίκου Κίρζη

'Ανοιξε τα χαρτιά του, μίλησε για όλους και για όλα ο πρόεδρος του Απόλλωνα Νίκος Κίρζης, ο οποίος τοποθετήθηκε για πρώτη φορά μετά την απώλεια του πρωταθλήματος, ενός ακόμη τα τελευταία χρόνια. Παραδέχθηκε ότι η απώλεια βαρείνει αποκλειστικά τους ίδιους, μίλησε για τον Γιάννη Πετράκη, τον Πέτρο Κονναφή, το κόσμο και την επόμενη μέρα.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του κυρίου κίρζη:

Η αρχική του τοποθέτηση: «Είναι αλήθεια ότι ως επίσημος Απόλλωνας μείναμε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο απολογισμός δεν μας αφήνει ικανοποιημένους. Τα τελευταία χρόνια όταν χάθηκαν οι τίτλοι υπήρχαν υπαίτιοι εκτός και ξένοι παράγοντες. Φέτος είναι διαφορετικά, τα λάθη είναι δικά μας. Λάθη που τα γνωρίζουμε και θα τα αναλύσουμε. Να είστε σίγουροι ότι θα τα αναλύσουμε και θα τα διορθώσουμε. Πρέπει να συγχαρούμε την Ομόνοια για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα ήθελα επίσης να στείλω ένα μήνυμα στον κόσμο του Απόλλωνα. Αυτό που νιώθουν το αισθάνομα.

Η ενότητα είναι πρωταρχικός στόχος για εμένα για να επέλθει ηρεμία. Θα κάνω όλες τις απαραίτητες κινήσεις για να το πετύχω αυτό. Τις επόμενες μέρες συναντήσεις με μετόχους, επιφανείς Απολλωνίστες και οργανωμένα σύνολα. Η αμυντική συμπεριφορά είχε ως αποτέλεσμα να μολυνθεί ο κόσμος του Απόλλωνα με ψεύδη και συκοφαντίες που δεν θα εξηγήσω τώρα, αλλά κατ ιδίαν στις συναντήσεις. Αποδέχομαι όλη την κριτική, αλλά όχι την ισοπέδωση. Έκανα λάθη όπως κάνουν όλοι. Είναι δεδομένο ότι θα προχωρήσουμε σε πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Ευχαριστώ τον κ. Πετράκη, είχαμε μια άψογη συνεργασία. Θα εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να μονιάσω όλο το οικοδόμημα του Απόλλωνα».

Υπάρχει απόφαση για τεχνικό διευθυντή: «Όχι, υπάρχουν σκέψεις για τεχνικό διευθυντή αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο».

Εάν είναι κοντά σε κάποιο προπονητή, είπε; «Όχι, γίνονται διεργασίες αλλά δεν είμαστε κοντά».

Για την απογοήτευση που υπάρχει: «Το να μην νιώθω απογοήτευση πρώτα σαν οπαδός και μετά σαν πρόεδρος της ομάδας, σημαίνει πως θα ήμουν αναίσθητος. Όμως και άλλες φορές που ένιωθα απογοητευμένος δεν τα έβαλα κάτω, και ούτε θα τα βάλω κάτω τώρα. Είναι μέρος της δουλειάς τα πάνω και τα κάτω. Όταν συνεχίζεις την προσπάθεια σου και βάζεις περισσότερη δουλειά, θα έρθει αυτό που θέλουμε, και θα προστεθεί το πρωτάθλημα σε όλα τα άλλα που έχουμε πετύχει τα τελευταία εννέα χρόνια».

Οπαδοί του Απόλλωνα ζήτησαν να αποχωρήσετε. Κάνατε τέτοια σκέψη; «Εκτός από τον Νίκο Κίρζη και τους συνεργάτες του, κανένας άλλος δεν έχει δουλέψει τόσο σκληρά αυτά τα οχτώ χρόνια για να εκπληρώσουμε το όνειρο του γηπέδου. Δεν είναι δέλεαρ για μένα να μείνω στην προεδρία το γήπεδο. Για το αν σκέφτηκα να φύγω… Αν σας πω όχι, θα ήμουν ψεύτης. Εγώ μεγάλωσα σε αυτή την ομάδα, είμαι οπαδός αυτής της ομάδας και είμαι όσο πικραμένος είναι ο κόσμος του Απόλλωνα. Όμως δεν τα βάζω ποτέ κάτω. Στη ζωή υπάρχουν τα πάνω και τα κάτω».

Για τον προγραμματισμό που έγινε μέσα στη σεζόν και εάν έγινε λανθασμένες κινήσεις: «Όταν τελειώνουμε τη χρονιά και η ομάδα είναι στη δεύτερη θέση με πέντε βαθμούς διαφορά και έχει την καλύτερη επίθεση και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα, σημαίνει πως κάτι πέτυχε. Αν παίρναμε το ρολόι πίσω στο Γενάρη πιθανό να κάναμε κάποιες κινήσεις διαφορετικά. Αυτό είναι κατόπιν εορτής. Αν δείτε και τις άλλες ομάδες, ο Απόλλων πήρε πολύ περισσότερα από τις μετεγγραφές του Γενάρη. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που βλέπουμε ξανά και ξανά πριν πάρουμε μια απόφαση».

Για την περίπτωση Πέτρου Κονναφή. Θέλετε να δώσετε μια ξεκάθαρη απάντηση στους Απολλωνίστες; «Ο Πέτρος είναι ένας πολύ στενός μου συνεργάτης. Ο ρόλος του είναι να προτείνει παίκτες όπως κάνουν πολλοί μάνατζερ εδώ και καιρό. Μόνο φέτος ο Απόλλων συνεργάστηκε με 24 διαφορετικούς Κύπριους και ξένους μάνατζερ. Από την μέρα που έφυγε σαν τεχνικός διευθυντής από τον Κολόσσι, τον τελευταίο λόγο για τις μετεγγραφές τον έχει ο εκάστοτε προπονητής. Υπάρχουν και δηλώσεις από τον Σωφρόνη Αυγουστή που είχε πει ότι είναι πολύ ευχαριστημένος γιατί η διοίκηση του έφερε ότι ακριβώς έχει ζητήσει. Όταν ο ίδιος προπονητής λέει ότι του έφερε η διοίκηση ότι ακριβώς ζήτησε, δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι εγώ. Αυτή η έλλειψη επικοινωνίας με τον κόσμο είχε αποτέλεσμα να κυκλοφορούν κουτσομπολιά για τον ρόλο του Πέτρου. Είναι από τις προτεραιότητές μου να το ξεκαθαρίσω με τον κόσμο ότι η δουλειά του είναι μόνο να προτείνει παίκτες».

Για την εσωστρέφεια που υπάρχει στην ομάδα και αν θα αλλάξει το μοντέλο διοίκησης με κάποιες επιτροπές; «Θεωρώ πως πετύχαμε αρκετά και φθάσαμε πολύ κοντά στο πρωτάθλημα. Δεν είναι θέμα η έλλειψη εμπειρίας των συνεργατών. Η ευθύνη βαραίνει πρώτα εμένα. Το λάθος της εσωστρέφειας δεν έχει σχέση με την επιτυχία ή όχι. Οφείλαμε να είμαστε κοντά στον κόσμο και να ξεκαθαρίζουμε κάποια θέματα που μόλυναν τον κόσμο. Δεν θα πάμε στο άλλο άκρο και να κάνουμε επιτροπές και υποεπιτροπές. Δεν θα ξηλώσουμε τα πάντα γιατί δεν κερδίσαμε το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να βελτιωθούμε. Όσο πιο κοντά είναι ο κόσμος, τόσο το καλύτερο για την ομάδα».

Στο παρελθόν ο Απόλλωνας πανηγύρισε τίτλους με Γερμανούς προπονητές. Θα πάτε προς τη γερμανική αγορά; «Το πρώτο χαρακτηριστικό θα είναι ένας προπονητής με βαρύτητα, να φέρει εις πέρας τον στόχο του πρωταθλήματος. Τώρα αν είναι Γερμανός, Έλληνας, Νορβηγός, δεν έχει σημασία. Εγώ ψάχνω τον καλύτερο προπονητή».

Το γνωρίζετε ότι έχει 15 χρόνια να πανηγυρίσει τον τίτλο ο Απόλλωνας. Επί της προεδρίας σας ανέβηκε επίπεδο ο Απόλλων αλλά του λείπει το πρωτάθλημα. Είστε αποφασισμένος να κάνετε σημαντικές αλλαγές; «Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη για το πριν αναλάβω εγώ. Σε όλη την ιστορία του Απόλλωνα υπάρχουν μόνο τρία πρωταθλήματα. Όλοι θέλουμε το πρωτάθλημα και πρώτα εγώ, αντιλαμβάνομαι τον πόνο. Αλλά αυτή η πίεση που μπαίνει από τον κόσμο και από τα ΜΜΕ δεν φέρνει αποτέλεσμα, κάνει κακό στην ομάδα».

Η πίεση είναι σε όλες τις μεγάλες ομάδες. Και στον ΑΠΟΕΛ υπάρχει πίεση αλλά πήρε συνεχόμενα πρωταθλήματα: «Ο ΑΠΟΕΛ έχει πάνω από 20 πρωταθλήματα, έχει τριπλάσια διαρκείας από τον Απόλλωνα, έχει γήπεδο. Αυτά δεν υπάρχουν στον Απόλλωνα και δουλεύουμε για να τα κάνουμε και να ανεβάζουμε συνέχεια επίπεδο την ομάδα. Αλλά δεν είναι μαύρη μέρα για τον Απόλλωνα ότι δεν πήρε το πρωτάθλημα. Μαύρη μέρα είναι να κάνεις μαραθώνιους για να μαζέψεις χρήματα. Είναι μεγάλη απογοήτευση ότι δεν πήραμε το πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου».

Σας προσάπτουν ότι δεν μπορείτε να φτιάξετε σχέσεις. Ότι τα τσουγκρίσατε με τον κ.Τορναρίτη, με τον κ. Βραχίμη και χάσατε βαθμούς: «Λυπάμαι που κάνετε τέτοιες ερωτήσεις ότι πρέπει να υπάρχουν καλές σχέσεις με άλλους προέδρους για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Συζητάμε επίσημα αν πρέπει να φτιάξω τις σχέσεις μου με άλλους προέδρους για να μπορεί να πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα. Λυπάμαι, θεωρώ προσβλητικές αυτές τις ερωτήσεις. Δεν θα απαντήσω. Αυτά δεν έχουν χώρο στο ποδόσφαιρο, αυτά πρέπει να πείτε στον κόσμο σαν δημοσιογράφοι. Αν άλλοι θέλουν να τα κάνουν, δουλειά δική τους. Ο Απόλλων του Νίκου Κίρζη δεν θα παίρνει πρωταθλήματα με αυτό τον τρόπο».

Γράφτηκε για τον Σταύρο Δημοσθένους ότι ενδιαφέρεται. Χρειάζεστε συμπαίκτη; Σας προσέγγισε; «Καμία επικοινωνία με τον κ. Δημοσθένους ούτε με κανένα άλλο. Κανένας δεν με πήρε για να δείξει ενδιαφέρον».

Μέχρι που είναι το θέμα προπονητή; «Έχουν έρθει δεκάδες βιογραφικά, θα πάρουμε λίγο περισσότερο χρόνο για να κάνουμε αυτό που πρέπει».

Θα αλλάξει το μοντέλο επιλογής προπονητή; «Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχω εγώ και κανένας άλλος. Δεν αλλάζει το μοντέλο. Συζητώ με τους συνεργάτες μου αλλά η τελευταία απόφαση είναι δική μου».

Ποιος έχει αποφασίσει να αποχωρήσουν Ματέι, Γιαννιώτας, Μπένσοπ αφού δεν υπάρχει προπονητής; «Ο Ματέι δεν έφυγε, έληξε το συμβόλαιό του. Όπως και άλλοι. Δεν θα κάνουμε ανανεώσεις μέχρι να έρθει ο νέος προπονητής. Το ίδιο για τους Μπίσεσβαρ, Γιαννιώτα και οποιονδήποτε άλλο. Όλοι οι παίκτες έφυγαν με τις καλύτερες σχέσεις από τον Απόλλωνα και αν τους ζητήσει ο νέος προπονητής και είναι διαθέσιμοι, θα τους προσεγγίσουμε. Δεν πάρθηκε καμία απόφαση για κανένα παίκτη».

Οικονομικά πώς είναι ο Απόλλων; «Οι αριθμοί είναι δημόσιοι, δεν τους κρύβουμε. Με την σωστή πολιτική που κάναμε τα τελευταία χρόνια έφεραν πολύ σημαντικά εισοδήματα, για παράδειγμα η πώληση Σάλαϊ. Και στο μέλλον θα είμαστε σε καλή κατάσταση. Υπάρχουν πολλοί παίκτες σαν τον Σάλαϊ στην ομάδα που μπορούν να φέρουν εισοδήματα».

Υπάρχει περίπτωση να διορίσετε εκτελεστικό πρόεδρο; «Και εγώ τι θα κάνω; Με πιάσατε αδιάβαστο, τώρα το ακούω!».

Τελευταία Ενημέρωση: 13 Μαΐου 2021 - 16:25

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.