Λύπη για την απεργία των εκπαιδευτικών στα ΚΙΕ εκφράζουν οι οργανωμένοι γονείς.

Καλούν τους καθηγητές να αποφύγουν οποιεσδήποτε ενέργειες που θα πλήξουν ακόμη περισσότερο την εκπαίδευση των παιδιών αλλά και τους αρμοδίους να λύσουν άμεσα τα προβλήματα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομόσπονδων Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, μετά την ανακοίνωση των συντεχνιών ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ για επ’ αόριστο απεργία από σήμερα των εκπαιδευτικών των απογευματινών και βραδινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου, επηρεάζονται, ανάμεσα στ’ άλλα, τα Μουσικά Σχολεία, τα βραδινά μαθήματα Τεχνικών Σχολών και τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης.

Ως Οργανωμένοι Γονείς, σημειώνουν, σέβονται απόλυτα το δημοκρατικό δικαίωμα της απεργίας και έχουν στηρίξει και θα συνεχίσουν να στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα της μερίδας αυτής των εκπαιδευτικών των παιδιών.

«Εκφράζουμε ταυτόχρονα τη λύπη και τη δυσαρέσκειά μας μας για την επιλογή της συγκεκριμένης περιόδου για την κήρυξη της απεργίας», αναφέρουν και διαμηνύουν πως τα παιδιά φέτος, όπως και πέρσι, έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα ψυχολογικά, συναισθηματικά και μαθησιακά.

Επίσης, σημειώνουν πως τα ΚΙΕ αποτελούν τη μοναδική ευκαιρία για εκατοντάδες παιδιά για να έχουν τη στήριξη που χρειάζονται για να παρακαθίσουν στις Εξετάσεις τους, τονίζοντας πως η απόφαση αυτή πλήττει καίρια τη σημαντική αυτή μερίδα παιδιών.

«Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους. Η πραγματοποίηση της απεργίας τη δεδομένη αυτή χρονική συγκυρία θα τερματίσει την προετοιμασία των παιδιών για τις Εξετάσεις με αποτέλεσμα να βρεθούν σε μειονεκτική θέση και θα διευρύνει την ανισότητα μεταξύ των μαθητών», αναφέρουν οι γονείς, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να αποφύγουν, την περίοδο αυτή, οποιεσδήποτε ενέργειες που θα αποτελέσουν ακόμα ένα πλήγμα στην ήδη τραυματισμένη μαθησιακή διαδικασία.

«Τους καλούμε, λοιπόν, να κάνουν την υπέρβαση για να μη θυματοποιηθούν τα παιδιά μας αυτή τη δύσκολη περίοδο. Καλούμε επίσης την Αρμόδια Αρχή να δράσει άμεσα για οριστική επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τους όρους απασχόλησης των εκπαιδευτικών αυτών», καταλήγουν οι οργανωμένοι γονείς.

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μαΐου 2021 - 11:42

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Περιορισμένες αλλαγές στη βρετανική πράσινη ταξιδιωτική λίστα - Παραμένει «πορτοκαλί» η Κύπρος
21:42
Έρευνα για παράνομες μεταμοσχεύσεις νεφρών ξεκίνησαν οι αρχές στη Βουλγαρία
21:25
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον νέο νόμο για το κλίμα
21:07
Το Ισραήλ χαλαρώνει περιορισμούς στη Λωρίδα της Γάζας με την εκεχειρία να τηρείται
20:52
Ένας νεκρός και 51 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση 12ώροφου κτιρίου στη νότια Φλόριντα
20:49
Κορωνοϊός: 175 νέα κρούσματα στην Κύπρο
20:33
Νέες βελτιώσεις στο τελευταίο προσχέδιο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία
20:31
Ετήσιο εμβολιασμό για τις πιο ευάλωτες ομάδες προβλέπει ο ΠΟΥ
20:02
Βατικανό: «Δεν θέλουμε να μπλοκάρουμε το σχέδιο νόμου κατά της ομοφοβίας - Θέσαμε υπόψη κάποια προβλήματα πριν να είναι αργά»
19:54
Ο ΠτΔ επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να εργαστεί με τον ΓΓ των ΗΕ για τη διευθέτηση του κυπριακού
19:34
Φον Ντερ Λάιεν: Το 60% θα φτάσει το ποσοστό των ενηλίκων στην ΕΕ που έχουν λάβει έστω μία δόση εμβολίου μέχρι τις 27 Ιουνίου
19:09
Εντοπίστηκε σκάφος με μετανάστες 20 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο
18:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand