Έτοιμες οι οργανωμένες παραλίες του Δήμου Λάρνακας να υποδεχθούν τους επισκέπτες

Έτοιμες είναι οι οργανωμένες παραλίες του Δήμου Λάρνακας για να υποδεχθούν τους πρώτους επισκέπτες για το 2021, μετά το άνοιγμα της Κύπρου από το lockdown και την ελεύθερη διακίνηση, χωρίς την αποστολή γραπτού μηνύματος, των πολιτών.  

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Φάνος Γεωργίου, Επόπτης Παραλιών του Δήμου Λάρνακας «με το νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε χθες, αρχίσαμε τις εργασίες ούτως ώστε να ετοιμάσουμε τις οργανωμένες παραλίες του Δήμου, δηλαδή Φοινικούδες, Μακένζη, Καστέλα και Φλαμίνγκο. Συγκεκριμένα άρχισε ο προγραμματισμός για τοποθέτηση των ομπρέλων και των κρεβατιών, προκειμένου με την έλευση των επισκεπτών να είναι όλα έτοιμα για να εξυπηρετηθούν και να απολαύσουν τη θάλασσα, τον ήλιο και το μπάνιο τους».

Πρόσθεσε ότι «βάση του πρωτοκόλλου του 2020, διατηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας, δηλαδή οι ομπρέλες έχουν απόσταση η μία από την άλλη 4 μέτρα, τα κρεβατάκια είναι τοποθετημένα ανά δύο κάτω από την ομπρέλα και έχουν απόσταση πέραν του ενός μέτρου το κάθε ένα».

Όσον αφορά τις απολυμάνσεις, ο Επόπτης Παραλιών του Δήμου Λάρνακας είπε πως «κάθε μέρα από νωρίς το πρωί οι εργαζόμενοι του Δήμου απολυμαίνουν τις ξαπλώστρες αλλά και τις ομπρέλες. Επίσης όταν οι επισκέπτες που χρησιμοποιούν τις ξαπλώστρες φύγουν, τότε οι υπάλληλοι τις απολυμαίνουν για να είναι έτοιμες για τα επόμενα άτομα που θα τις χρησιμοποιήσουν, ενώ απολύμανση γίνεται και στην παρουσία των λουομένων».  

Ερωτηθείς για τις τιμές για τις ομπρέλες και τα κρεβατάκια, σημείωσε πως «αυτή έχει παραμείνει η ίδια όπως πέρσι, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, δηλαδή 2.50 ευρώ για έκαστο αντικείμενο. Οι παραλίες του Δήμου Λάρνακας είναι ανοικτές από τις 07.00 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα».

Ερωτηθείς για τους ναυαγοσώστες, ο κ. Γεωργίου είπε πως «υπάρχουν τρεις ναυαγοσωστικές μονάδες στη παραλία Μάκενζη και τρεις στη παραλία των Φοινικούδων. Οι ναυαγοσώστες που επανδρώνουν τις συγκεκριμένες μονάδες είναι έτοιμοι από νωρίς το πρωί να προσέχουν και να βοηθήσουν τον κάθε λουόμενο που θα επισκεφθεί τις παραλίες της Λάρνακας».

Κληθείς να αναφέρει τις διευκολύνσεις που υπάρχουν για τα άτομα με κινητικά προβλήματα στις οργανωμένες παραλίες του Δήμου Λάρνακας, ο Φάνος Γεωργίου είπε πως «έχουν τοποθετηθεί διευκολύνσεις για όλα τα άτομα με τέτοια προβλήματα, κοντά στον Πύργο Ναυαγοσωστών και προσφέρονται δωρεάν».

Τελευταία Ενημέρωση: 11 Μαΐου 2021 - 10:46

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Περιορισμένες αλλαγές στη βρετανική πράσινη ταξιδιωτική λίστα - Παραμένει «πορτοκαλί» η Κύπρος
21:42
Έρευνα για παράνομες μεταμοσχεύσεις νεφρών ξεκίνησαν οι αρχές στη Βουλγαρία
21:25
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον νέο νόμο για το κλίμα
21:07
Το Ισραήλ χαλαρώνει περιορισμούς στη Λωρίδα της Γάζας με την εκεχειρία να τηρείται
20:52
Ένας νεκρός και 51 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση 12ώροφου κτιρίου στη νότια Φλόριντα
20:49
Κορωνοϊός: 175 νέα κρούσματα στην Κύπρο
20:33
Νέες βελτιώσεις στο τελευταίο προσχέδιο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία
20:31
Ετήσιο εμβολιασμό για τις πιο ευάλωτες ομάδες προβλέπει ο ΠΟΥ
20:02
Βατικανό: «Δεν θέλουμε να μπλοκάρουμε το σχέδιο νόμου κατά της ομοφοβίας - Θέσαμε υπόψη κάποια προβλήματα πριν να είναι αργά»
19:54
Ο ΠτΔ επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να εργαστεί με τον ΓΓ των ΗΕ για τη διευθέτηση του κυπριακού
19:34
Φον Ντερ Λάιεν: Το 60% θα φτάσει το ποσοστό των ενηλίκων στην ΕΕ που έχουν λάβει έστω μία δόση εμβολίου μέχρι τις 27 Ιουνίου
19:09
Εντοπίστηκε σκάφος με μετανάστες 20 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο
18:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand