Επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ απέστειλε η τ/κ πλατφόρμα «Αυτή η χώρα είναι δική μας» υπέρ της ΔΔΟ

Τη στήριξή της στη λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας εκφράζει σε επιστολή της προς τον ΓΓ ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, η τ/κ πλατφόρμα «Αυτή η χώρα είναι δική μας», εκφράζοντας, παράλληλα, λύπη γιατί η άτυπη συνάντηση στη Γενεύη δεν απέφερε αποτέλεσμα και ζητώντας από τον κ. Γκουτέρες να εντείνει τις προσπάθειές του για μια συμφωνία άμεσα που θα οδηγήσει στη δημιουργία της Ενωμένης Ομόσπονδης Κύπρου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην επιστολή η πλατφόρμα γράφει στον ΓΓ του ΟΗΕ ότι έχει την πεποίθηση πως η πιο ρεαλιστική και βιώσιμη λύση είναι η φόρμουλα μιας ενωμένης ομόσπονδης Κύπρου στη βάση της πολιτικής ισότητας, διζωνική, δικοινοτική, με μια κυριαρχία, μία υπηκοότητα, μία διεθνή προσωπικότητα.

Η τ/κ πλατφόρμα «Αυτή η χώρα είναι δική μας» επισημαίνει πως η πρόταση που κατέθεσε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, στη Γενεύη για δύο χωριστά κράτη έχει «έλλειψη σοβαρότητας και δημιουργικότητας» και «δεν γίνεται αποδεκτή από την τ/κ κοινότητα».

Αναφέρει επίσης ότι με παρέμβαση της Τουρκίας στη βούληση της τ/κ κοινότητας, εκλέγηκε ο Ερσίν Τατάρ στην ηγεσία της και πως αυτός δεν εκπροσωπεί την πολιτική βούλησή της.

Προσθέτει ότι «η κοινότητά μας απορρίπτει σθεναρά την πρόταση για δύο χωριστά κράτη που δεν συνάδει με τις αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ και τις συμφωνίες ίδρυσης της ΚΔ». Αυτή η πρόταση, προστίθεται, είναι το προϊόν της νοοτροπίας της θεωρίας «η μη λύση είναι λύση», καθιστώντας την τ/κ κοινότητα «πολιτικό όμηρο», κάτι που «μας έχει αφήσει αντιμέτωπους με τη διαδικασία αφανισμού της κοινότητάς μας και τη δημιουργία εμποδίων στο θέμα των ΜΟΕ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Περιορισμένες αλλαγές στη βρετανική πράσινη ταξιδιωτική λίστα - Παραμένει «πορτοκαλί» η Κύπρος
21:42
Έρευνα για παράνομες μεταμοσχεύσεις νεφρών ξεκίνησαν οι αρχές στη Βουλγαρία
21:25
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τον νέο νόμο για το κλίμα
21:07
Το Ισραήλ χαλαρώνει περιορισμούς στη Λωρίδα της Γάζας με την εκεχειρία να τηρείται
20:52
Ένας νεκρός και 51 αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση 12ώροφου κτιρίου στη νότια Φλόριντα
20:49
Κορωνοϊός: 175 νέα κρούσματα στην Κύπρο
20:33
Νέες βελτιώσεις στο τελευταίο προσχέδιο των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία
20:31
Ετήσιο εμβολιασμό για τις πιο ευάλωτες ομάδες προβλέπει ο ΠΟΥ
20:02
Βατικανό: «Δεν θέλουμε να μπλοκάρουμε το σχέδιο νόμου κατά της ομοφοβίας - Θέσαμε υπόψη κάποια προβλήματα πριν να είναι αργά»
19:54
Ο ΠτΔ επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να εργαστεί με τον ΓΓ των ΗΕ για τη διευθέτηση του κυπριακού
19:34
Φον Ντερ Λάιεν: Το 60% θα φτάσει το ποσοστό των ενηλίκων στην ΕΕ που έχουν λάβει έστω μία δόση εμβολίου μέχρι τις 27 Ιουνίου
19:09
Εντοπίστηκε σκάφος με μετανάστες 20 ναυτικά μίλια ανατολικά του Κάβο Γκρέκο
18:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand