Τοποθετήσεις αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων στο ΤΡΙΤΟ για τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα 22 ΠΕΠ

Τις πρώτες αντιδράσεις αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων, προκαλεί η δημοσιοποίηση της λίστας των 22 Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων στην ιστοσελίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Δεν έχει σημασία το περιεχόμενο της λίστας αλλά η διαφάνεια και η πρόθεση να αποκαλύπτονται στους πολίτες τα πάντα, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Μάριος Μαυρίδης.

Μιλώντας στο Τρίτο, είπε, ότι εκπλήσσεται που τα άτομα στη λίστα αμφισβητούν το ποσό, το οποίο ανέφερε δεν έχει σημασία.

Ο Μάριος Μαυρίδης είπε ότι πρέπει να διοριστεί ένας οίκος ο οποίος θα διερευνήσει όλα τα δάνεια των βουλευτών όχι μόνον των ατόμων στη λίστα και ότι θα έπρεπε οι ίδιοι οι βουλευτές να επιθυμούν να έχουν ένα πιστοποιητικό καθαρού μητρώου.

Δημοσιοποιείται για ακόμα μια φορά μια πρόχειρη, ελλιπής λίστα, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Ο κύριος Στεφάνου είπε ότι επιβεβαιώνεται η επίτροπος Προστασίας Προσωπικών δεδομένων η οποία γνωμάτευσε ότι δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα από την έκθεση και η δημοσιοποίηση των στοιχείων θα πυροδοτήσει ατέρμονες και ζημιογόνες συζητήσεις που δεν θα εξυπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον.

Ο Στέφανος Στεφάνου διερωτήθηκε αν, όταν έχει κανείς δάνειο αν είναι απατεώνας και αν, όταν γίνει αναδιάρθρωση με τους αποδεκτούς όρους θεωρείται κάποιος ότι δεν είναι καθαρός.

Μόνο τον λαϊκισμό και πολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρετεί η δημοσιοποίηση της λίστας που περιλαμβάνει τα ονόματα 22 πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, τα οποία είχαν Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια στο Συνεργατισμό, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, είπε ότι από τη λίστα απουσιάζουν στοιχεία, όπως το ποιο ήταν το αρχικό ποσό του δανείου και εάν υπήρξε ευνοϊκή διαγραφή μέρους ή του συνόλου του δανείου.

Σημείωσε ότι περιλαμβάνονται εταιρείες, αλλά δεν γνωστοποιούνται τα ονόματα των μετόχων για να καταδειχθεί εάν σε αυτά περιλαμβάνονται πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα.

Η ΕΔΕΚ, πρόσθεσε, είχε ζητήσει όπως αρθεί το τραπεζικό απόρρητο όλων των βουλευτών, αλλά αυτή η θέση δεν υποστηρίχθηκε από τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιμέλεια-Σύνταξη: Νίκος Παναγιωτίδης

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Απριλίου 2021 - 09:43

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Νοεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Τετάρτη 30 Νοεμβρίου
22:00
ΗΠΑ: Μητέρα και ο οκτάχρονος γιος της έχασαν τη ζωή τους από κτύπημα ανεμοστρόβιλου
21:18
ΚΕ: Η ισοπεδωτική πολιτική και ο μηδενισμός αποτελεί συνήθη πρακτική του ΑΚΕΛ
21:02
Ρωσικές ενισχύσεις σε περιοχή που συνορεύει με την Τουρκία
20:47
Κουλέμπα: Για να επιτύχει το σχέδιο για την προστασία των πυρηνικών εγκαταστάσεων στη Ζαπορίζια θα πρέπει να αποσυρθεί η Ρωσία
20:00
Ιράν: Ποινή θανάτου σε 4 άνδρες οι οποίοι βρέθηκαν ένοχοι για συνεργασία με το Ισραήλ
19:10
Η υπουργός Δικαιοσύνης έχει μελετήσει το πόρισμα το οποίο αφορά τις φυλακές
18:15
Το ΑΚΕΛ αποφάσισε να καταψηφίσει τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2023
17:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 30/11/2022
17:19
Κίνα: Εντείνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις
16:14
Μισό δισ. το πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης στο δεκάμηνο
16:06
Αντισυνταγματική κρίθηκε από το Ανώτατο η νομοθεσία που αφορά τη μείωση του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια
15:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand