Τοποθετήσεις αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων στο ΤΡΙΤΟ για τη δημοσιοποίηση της λίστας με τα 22 ΠΕΠ

Τις πρώτες αντιδράσεις αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων, προκαλεί η δημοσιοποίηση της λίστας των 22 Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων στην ιστοσελίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Δεν έχει σημασία το περιεχόμενο της λίστας αλλά η διαφάνεια και η πρόθεση να αποκαλύπτονται στους πολίτες τα πάντα, δήλωσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Μάριος Μαυρίδης.

Μιλώντας στο Τρίτο, είπε, ότι εκπλήσσεται που τα άτομα στη λίστα αμφισβητούν το ποσό, το οποίο ανέφερε δεν έχει σημασία.

Ο Μάριος Μαυρίδης είπε ότι πρέπει να διοριστεί ένας οίκος ο οποίος θα διερευνήσει όλα τα δάνεια των βουλευτών όχι μόνον των ατόμων στη λίστα και ότι θα έπρεπε οι ίδιοι οι βουλευτές να επιθυμούν να έχουν ένα πιστοποιητικό καθαρού μητρώου.

Δημοσιοποιείται για ακόμα μια φορά μια πρόχειρη, ελλιπής λίστα, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Ο κύριος Στεφάνου είπε ότι επιβεβαιώνεται η επίτροπος Προστασίας Προσωπικών δεδομένων η οποία γνωμάτευσε ότι δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα από την έκθεση και η δημοσιοποίηση των στοιχείων θα πυροδοτήσει ατέρμονες και ζημιογόνες συζητήσεις που δεν θα εξυπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον.

Ο Στέφανος Στεφάνου διερωτήθηκε αν, όταν έχει κανείς δάνειο αν είναι απατεώνας και αν, όταν γίνει αναδιάρθρωση με τους αποδεκτούς όρους θεωρείται κάποιος ότι δεν είναι καθαρός.

Μόνο τον λαϊκισμό και πολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρετεί η δημοσιοποίηση της λίστας που περιλαμβάνει τα ονόματα 22 πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, τα οποία είχαν Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια στο Συνεργατισμό, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο, είπε ότι από τη λίστα απουσιάζουν στοιχεία, όπως το ποιο ήταν το αρχικό ποσό του δανείου και εάν υπήρξε ευνοϊκή διαγραφή μέρους ή του συνόλου του δανείου.

Σημείωσε ότι περιλαμβάνονται εταιρείες, αλλά δεν γνωστοποιούνται τα ονόματα των μετόχων για να καταδειχθεί εάν σε αυτά περιλαμβάνονται πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα.

Η ΕΔΕΚ, πρόσθεσε, είχε ζητήσει όπως αρθεί το τραπεζικό απόρρητο όλων των βουλευτών, αλλά αυτή η θέση δεν υποστηρίχθηκε από τα υπόλοιπα κόμματα.

Επιμέλεια-Σύνταξη: Νίκος Παναγιωτίδης

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Απριλίου 2021 - 09:43

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

22 Σεπτεμβρίου
Ελλάδα: Έκτακτη ευρεία διυπουργική σύσκεψη για την κακοκαιρία
22:09
Παραβιάστηκε δύο φορές η κατάπαυση του πυρός που είχαν συμφωνήσει Αζερμπαϊτζάν - Αρμένιοι αυτονομιστές
22:06
Τίτλοι Ειδήσεων - Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου
22:00
Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης: Τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας συμμερίζονται την ανάγκη διορισμού απεσταλμένου για το Κυπριακό
21:56
Τούρκος υπουργός εσωτερικών: Η αστυνομία συνέλαβε 5 άτομα που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος
21:03
Τριμερής υπουργών εξωτερικών Κύπρου - Ελλάδας - Ιορδανίας
20:36
Τη στήριξη της Ελλάδας στον διορισμό απεσταλμένου για το Κυπριακό εξέφρασε ο Μητσοτάκης στον Γκουτέρες
20:24
Πρόεδρος: O Aντόνιο Γκουτέρες βρίσκεται ακριβώς στην ίδια γραμμή με την Κυπριακή Δημοκρατία
19:48
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 22/09/23
19:42
Η Πόπη Κανάρη εξήγγειλε τη λειτουργία Ηπατολογικής Κλινικής
19:15
Νετανιάχου: Ισραήλ και Σαουδική Αραβία είναι κοντά σε ιστορική συμφωνία
19:08
Επιχείρηση διάσωσης γυναίκας από τις Θαλασσινές Σπηλιές
18:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand