Κυπριακό: Έντονες πολιτικές διεργασίες ενόψει της άτυπης πενταμερούς στη Γενεύη

Οι τελευταίες κινήσεις στην "σκακιέρα" για το Κυπριακό γίνονται αυτή την εβδομάδα, λίγες ημέρες πριν από την άτυπη πενταμερή της εικοστής-εβδόμης Απριλίου στη Γενεύη.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισιέλ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μεταβαίνουν σήμερα την Τουρκία όπου θα συναντηθούν με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδεται στην Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν ενδιαφέρεται να θέσει το κεφάλαιο της μετανάστευσης ζητώντας την άντληση ακόμη περισσότερων κονδυλίων, καθώς και το θέμα της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στο τραπέζι βρίσκεται ωστόσο, ως προεξέχον θέμα από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, η άτυπη πενταμερής για το Κυπριακό και η στάση της Τουρκίας για τη συμμετοχή και το ρόλο της Ένωσης σε αυτήν.

Αύριο φθάνει στην Λευκωσία ενόψει της πενταμερούς της Γενεύης η υπουργός Ευρώπης της Βρετανίας, Γουέντι Μόρτον, η οποία θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη, καθώς και με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.

Για τον τελευταίο γύρο επαφών με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Ερσίν Τατάρ πριν από το ραντεβού της Γενεύης, έρχεται επίσης στην Κύπρο την Κυριακή η ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Τζέιν Χολ Λουτ.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Απριλίου 2021 - 10:05

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.