Tο όπλο του βέτο στην αναβάθμιση τελωνειακής σύνδεσης Τουρκίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης προτάσσει η Κύπρος

Tο όπλο του βέτο στην αναβάθμιση τελωνειακή σύνδεση Τουρκίας- Ευρωπαϊκής Ένωσης βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με αφορμή τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Άγκυρας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει ότι στόχος είναι η επανέναρξη συνομιλιών για το Κυπριακό στη βάση των συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί στο Κραν Μοντανά.

Είμαι έτοιμος, σημειώνει ο Πρόεδρος, να συμμετάσχω με καλή θέληση σε έναν πραγματικά δημιουργικό διάλογο, τονίζοντας ότι ο στόχος της Τουρκίας για δύο κράτη δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα, δεν μπορεί να είναι λύση αποδεκτή ούτε από εμάς, ούτε από τη διεθνή ή ευρωπαϊκή κοινότητα.

Έχω κάνει ξεκάθαρο στον Σ.Μισέλ και στην Φον Ντερ Λάιεν ότι εάν η Τουρκία δεν εφαρμόσει τις υποχρεώσεις της έναντι του συνόλου των κρατών μελών της ΕΕ δεν μπορούν να τύχουν της δικής μας σύμφωνης θέσεως, θα είμαστε αντίθετοι.

Συνεπώς πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν και από την Τουρκία και από τους εταίρους ότι δεν μπορεί να συνεχίσει η συμπεριφορά της Άγκυρας της μη αναγνώρισης της κυπριακής δημοκρατίας ή των υποχρεώσεών της που προκύπτουν έναντι του συνόλου των κρατών.

Σημειώνει παράλληλα το άριστο επίπεδο των σχέσεων με την ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας πως εκείνο που ιδιαίτερα χαρακτηρίζει τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Ελλάδα και η Κύπρος είναι θέμα κοινών θέσεων πως αντιμετωπίζεται η προκλητικότητα της Τουρκίας.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισημαίνει πως η ανάδειξη του Τζο Μπάιντεν στην ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών αλλάζει το κλίμα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτό που μας δίνει ελπίδα, καταλήγει, είναι η θέση Μπάιντεν ότι δεν εγκατέλειψε και δεν θα εγκαταλείψει το κυπριακό κάτι πολύ σημαντικό.

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Απριλίου 2021 - 09:27

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος για διασύνδεση των ευρωτουρκικών με το Κυπριακό
08:10
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Την επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.