Επίθεση στην ιστοσελίδα της Βουλής από Τούρκο χάκερ- Αναβάλλεται η δημοσιοποίηση της λίστας με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Eπίθεση που δέχθηκε η ιστοσελίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων  από Τούρκο χάκερ, οδήγησε  στην αναβολή της  πολυαναμενόμενης δημοσιοποίησης της λίστας με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στον πρώην Συνεργατισμό , 22 πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων . Η δημοσιοποίηση αναμενόταν να γίνει στις δύο το μεσημέρι.

Η λίστα επρόκειτο να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Βουλής, μαζί με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίας της Ολομέλειας, την Παρασκευή, οπότε και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η δημοσιοποίηση των 22 ονομάτων. Η λίστα είχε καταριστεί από την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Σε ανακοίνωση, η Βουλή αναφέρει ότι προς το παρόν είναι αδύνατη η δημοσιοποίηση της λίστας, λόγω της επίθεσης από τον Τούρκο χάκερ, ο οποίος είχε αποπειραθεί παρέμβαση και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας και στα ηλεκτρονικά συστήματα του αεροδρομίου Λάρνακας. Στην ανακοίνωση, σημειώνεται επίσης, ότι γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες γιά την αναχαίτιση της επίθεσης, αλλά λόγω των συνθηκών δεν μπορεί να γίνει ενημέρωση της ιστοσελίδας. Η λίστα με τα ονόματα θα αναρτηθεί μόλις το επιτρέψει η κατάσταση, αναφέρεται στο ανακοινωθέν της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου δήλωσε στο ΡΙΚ ότι οι τεχνοκράτες και οι υπηρεσιακοί του Κοινοβουλίου βρίσκονται σε εγρήγορση και προβαίνουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες.

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Απριλίου 2021 - 14:40

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

30 Νοεμβρίου
Τίτλοι Ειδήσεων - Τετάρτη 30 Νοεμβρίου
22:00
ΗΠΑ: Μητέρα και ο οκτάχρονος γιος της έχασαν τη ζωή τους από κτύπημα ανεμοστρόβιλου
21:18
ΚΕ: Η ισοπεδωτική πολιτική και ο μηδενισμός αποτελεί συνήθη πρακτική του ΑΚΕΛ
21:02
Ρωσικές ενισχύσεις σε περιοχή που συνορεύει με την Τουρκία
20:47
Κουλέμπα: Για να επιτύχει το σχέδιο για την προστασία των πυρηνικών εγκαταστάσεων στη Ζαπορίζια θα πρέπει να αποσυρθεί η Ρωσία
20:00
Ιράν: Ποινή θανάτου σε 4 άνδρες οι οποίοι βρέθηκαν ένοχοι για συνεργασία με το Ισραήλ
19:10
Η υπουργός Δικαιοσύνης έχει μελετήσει το πόρισμα το οποίο αφορά τις φυλακές
18:15
Το ΑΚΕΛ αποφάσισε να καταψηφίσει τον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2023
17:44
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 30/11/2022
17:19
Κίνα: Εντείνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικές δυνάμεις
16:14
Μισό δισ. το πλεόνασμα της Γενικής Κυβέρνησης στο δεκάμηνο
16:06
Αντισυνταγματική κρίθηκε από το Ανώτατο η νομοθεσία που αφορά τη μείωση του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια
15:51
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand