Το παράσημο Σερβικής Σημαίας Α΄ βαθμού θα απονεμηθεί στον ΥΠΕΞ στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας τη Δευτέρα στη Σερβία

Επίσκεψη εργασίας στη Σερβία, για επαφές με την πολιτική ηγεσία της χώρας, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, στον οποίο θα απονεμηθεί, από τον Πρόεδρο της Σερβίας, Aleksandar Vučić, το παράσημο της Σερβικής Σημαίας Α΄ βαθμού, για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη και ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει επαφές με τον Σέρβο ομόλογό του, Nikola Selaković, ενώ θα γίνει δεκτός σε συνάντηση από τον Πρόεδρο της Σερβίας, ο οποίος, έπειτα από απόφαση της Κυβέρνησης της χώρας με αφορμή την επέτειο Ανεξαρτησίας της (Statehood Day of the Republic of Serbia), θα του απονείμει, στο πλαίσιο ειδικής τελετής, το παράσημο της Σερβικής Σημαίας Α΄ βαθμού, για τη συνεισφορά του στην ανάπτυξη και ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλής της Σερβίας, Ivica Dačić και με την Υπουργό Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης της χώρας, Jadranka Joksimović, ενώ θα συνυπογράψει με τον Σέρβο Υπουργό Νεολαίας και Αθλητισμού, Vanja Udovičić, διμερές Μνημόνιο Συνεργασίας σε θέματα Νεολαίας.

Αργότερα, ο κ. Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει σε κοινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου – Σερβίας – Ελλάδας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, πρόκειται να εξετασθεί η ανάπτυξη κοινών δράσεων από τις τρεις χώρες, μεταξύ άλλων, σε τομείς όπως η ενέργεια, η οικονομία, το εμπόριο, ο τουρισμός και η συνδεσιμότητα, καθώς επίσης η συνεργασία σε θέματα Διασποράς.

Περαιτέρω, οι τρεις Υπουργοί αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τα Δυτικά Βαλκάνια, τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Σερβίας στην ΕΕ, το μεταναστευτικό και τρόπους συνεργασίας στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Με το πέρας της κοινής συνάντησης, οι τρεις Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης (στις 13.45 ώρα Κύπρου).

Τελευταία Ενημέρωση: 04 Απριλίου 2021 - 15:19

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Νοεμβρίου
Κρούσματα γρίπης των πτηνών στην Κύπρο
16:34
Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου - 3ο Δελτίο Καιρού (26/11/22)
16:20
Προσπάθεια αποδόμησής της καταγγέλλει η Άννα Αριστοτέλους
16:07
Απελευθερώθηκαν 9 Ρώσοι αιχμάλωτοι πολέμου
15:19
Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την εθνική κυριαρχία της
14:28
Νίκη ελπίδας για την Αυστραλία, 1-0 την Τυνησία
14:09
ΥΠΑΜ: Με σταθερές σχέσεις στον τομέα της άμυνας και μέσω διπλωματίας απαντά στις τουρκικές προκλήσεις η ΚΔ
13:19
Η Κύπρος χαιρέτισε χθες βράδυ την κατάθεση του σχεδίου δράσεως της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μεταναστευτικό
12:42
Τμήμα Μετεωρολογίας Κύπρου - 2ο Δελτίο Καιρού (26/11/22)
12:09
Στην Αθήνα μεταβαίνει την ερχόμενη εβδομάδα, ο πρόεδρος Αναστασιάδης
11:54
Νέα Navtex για διεξαγωγή ερευνών για υδρογονάνθρακες εξέδωσε η Αθήνα
11:41
Τέσσερις αγώνες σήμερα για το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου
11:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand