Νίκος Αναστασιάδης :Προσωπικότητα καθολικής αποδοχής και μια σπουδαία Ελληνίδα η Κλαίρη Αγγελίδου

Προσωπικότητα καθολικής αποδοχής και μια σπουδαία Ελληνίδα, η οποία ευτύχησε να συνδέσει το σύνολο των αγώνων της υπέρ της ελευθερίας με την ημέρα του θανάτου της, χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Κλαίρη Αγγελίδου, η οποία κηδεύθηκε το πρωί.

Στον επικήδειο λόγο του, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η μεγαλύτερη τιμή της οποίας μπορεί να τύχει ένας άνθρωπος είναι η μετά θάνατον αναγνώριση της πορείας που διέγραψε ενόσω βρισκόταν εν ζωή.

Εξαίροντας την προσφορά της Κλαίρης Αγγελίδου στα εκπαιδευτικά, πολιτιστικά και πολιτικά δρώμενα του τόπου και στους αγώνες του κυπριακού λαού για απελευθέρωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι οι τρεις γιοι της δικαιούνται να αισθάνονται περήφανοι για τη βαριά κληρονομιά που τους αφήνει. Πρόσθεσε ότι και η Κύπρος, μετρά διπλά τον χαμό της, αναγνωρίζοντας την ανεκτίμητη προσφορά της ως υψηλή κληρονομιά και βαριά παρακαταθήκη χρέους.

Η Εξόδιος Ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία και η ταφή έγινε στη Λεμεσό, όπου διέμενε η εκλιπούσα στα χρόνια της προσφυγιάς, μετά τον ξεριζωμό από την αγαπημένη της Αμμόχωστο.

Η Κλαίρη Αγγελίδου απεβίωσε την Πέμπτη, ανήμερα της επετείου της Πρώτης Απριλίου, σε ηλικία 89 ετών.

Τελευταία Ενημέρωση: 03 Απριλίου 2021 - 13:11

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

16 Απριλίου
Υπό κράτηση δύο άτομα για υποβοήθηση παράτυπων μεταναστών
15:41
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας
15:30
Εντός Ιουλίου η αναδόμηση πρώτων πολυκατοικιών στο πλαίσιο «κτίΖΩ» (Βίντεο)
14:34
Τη βιωσιμότητα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων επιβεβαιώνει Αναλογιστική Μελέτη (Βίντεο)
14:12
Επαναρχίζουν τον Μάιο τα δρομολόγια Κύπρου - Ελλάδας
13:48
Τίτλοι Ειδήσεων: -13:00- Tρίτη 16 Απριλίου 2024
13:01
Περιπολίες σκαφών της Κύπρου ανοικτά του Λιβάνου (Βίντεο)
12:46
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ σε εγγεγραμμένες εταιρείες στην Κύπρο
12:05
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 16/4/24
11:35
Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του
11:20
Σήμερα η τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία
10:50
Σύλληψη 42χρονου δεσμοφύλακα για υπόθεση ναρκωτικών στις φυλακές
10:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.