Τοποθετήσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης για την άτυπη πενταμερή στη Γενεύη

AKEΛ

Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει τη στάση που τήρησε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στην άτυπη πενταμερή.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες, είπε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ξεκαθάρισε ότι οι όροι εντολής του δεν του επιτρέπουν συντήρηση οποιασδήποτε άλλης μορφής λύσης, πέραν της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Αυτή η ξεκάθαρη στάση, τόνισε, απαντά σε όσους δημόσια ή πίσω από κλειστές πόρτες, όπως ανέφερε, άφηναν να αιωρείται το ενδεχόμενο αποδοχής των απαράδεκτων τουρκικών αξιώσεων.

Είναι σημαντικό, είπε ο Άντρος Κυπριανού, το γεγονός ότι παραμένει ζωντανή η διαδικασία, είναι όμως μεγάλη η απογοήτευσή μας, πρόσθεσε, γιατί δεν υπήρξε θετική εξέλιξη.

ΔΗΚΟ

Ιδιαίτερα απογοητευτικά χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, τα αποτελέσματα της πενταμερούς διάσκεψης.

Τόνισε πως το ΔΗΚΟ είχε προειδοποιήσει ότι η σύγκληση της πενταμερούς, χωρίς τη διασφάλιση των σωστών προϋποθέσεων και χωρίς επιβεβαίωση της βάσης των διαπραγματεύσεων, θα οδηγούσε σε επικίνδυνες εξελίξεις.

Δυστυχώς, ανέφερε ο κύριος Παπαδόπουλος, δικαιώθηκαν οι ανησυχίες και οι εκτιμήσεις του Κόμματος.

Τόνισε πως είναι η ώρα να συνειδητοποιήσουν όλοι την ανάγκη πρόκλησης κόστους στην Τουρκία, αφού αυτός είναι ο μόνος δρόμος να αποφευχθούν νέες δυσάρεστες εξελίξεις.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η απόφαση για συνέχιση της πενταμερούς σε 2 με 3 μήνες είναι προφανές ότι βολεύει την Τουρκία, η οποία έχει στόχο να ξεπεράσει τον σκόπελο του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου, αναφέρει η Αλληλεγγύη.

Σε ανακοίνωση, αναφέρει ακόμη, ότι η δήλωση του Γενικού Γραμματέα ότι παραμένει δεσμευμένος στους όρους εντολής που έλαβε από το Συμβούλιο Ασφαλείας παράλληλα με τη δήλωσή του ότι μπορεί και να τετραγωνίσει τον κύκλο, αποδεικνύουν ότι είναι πάρα πολύ επισφαλής η έκβαση της πενταμερούς.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ

Οι απαράδεκτες διχοτομικές απαιτήσεις της Τουρκίας έγιναν κεκτημένο των διαπραγματεύσεων, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

Καμία καταδίκη, υπογραμμίζουν σε ανακοίνωση, από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, για την απαράδεκτη απαίτηση της Τουρκίας και του κατοχικού ηγέτη, για λύση δύο κρατών στο Κυπριακό και κυριαρχική ισότητα.

ΕΛΑΜ

Το ΕΛΑΜ αναφέρει ότι στη Γενεύη φανερώθηκε για πολλοστή φορά η τουρκική αδιαλλαξία και στρατηγική, που οδηγεί στοχευμένα σε νέες υποχωρήσεις.

Προσθέτει ότι η πενταμερής, εξ όσων φαίνεται, κάθε άλλο παρά άτυπη είναι, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις του ΕΛΑΜ.

ΔΗΠΑ

Η Δημοκρατική Παράταξη χαρακτηρίζει θετικό το γεγονός ότι οι θέσεις της Τουρκίας για λύση δυο κρατών, δεν βρήκαν ανταπόκριση τόσο από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το γεγονός αυτό, αναφέρει σε ανακοίνωση, ίσως οδηγήσει την τουρκική πλευρά σε μεταβολή της στάσης της.

Τελευταία Ενημέρωση: 29 Απριλίου 2021 - 19:33

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.