Με το στόμα της ΕΟΚΑ μιλά ο Ακιντζί σύμφωνα με τον Μπαχτσελί

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος στην Κύπρο πέραν της λύσης των δύο κρατών στην Κύπρο, δήλωσε ο ακροδεξιός ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί κατηγορώντας τον πρώην Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για απρεπή συμπεριφορά εναντίον του Ερσίν Τατάρ και για "παραλήρημα με το στόμα της ΕΟΚΑ" και ότι του αξίζει ο χαρακτηρισμός "παλληκάρι Ρωμιός".

Για την δήλωση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την γενοκτονία των Αρμενίων και την αναφορά του στην Κων/πολη ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε πως στην Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν υπάρχει καμία περιοχή που να αποκαλείται Κων/πολη και πως “υπάρχει μόνο η Ιστανμπούλ η οποία είναι η μεγαλύτερη πόλη στην κόσμο”.

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος στην Κύπρο πέραν της λύσης δύο ανεξάρτητων, ισότιμων, κυρίαρχων κρατών. Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε πως αν αναζητείται μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, στη βάση της αρχής της ισότητας, αυτή είναι η μοναδική λύση. “Η παρέμβαση του ‘τέως προέδρου’ της ‘τδβκ’ Μουσταφά Ακιντζί για να υπονομεύσει τη διαδικασία της Γενεύης, η απρεπής επίκριση με ντροπιαστικό τρόπο εναντίον του ‘νυν προέδρου’ Ερσίν Τατάρ αποτελεί ένδειξη ότι τα κοιμισμένα κύτταρα άρχισαν να κινούνται”.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί χαρακτήρισε ανοησία τη δήλωση Ακιντζί ότι ο “Τατάρ θα είναι ο παπαγάλος της Άγκυρας στη Γενεύη” λέγοντας ότι πρόκειται για ένα “παραλήρημα με το στόμα της ΕΟΚΑ”. “Ο ‘πρόεδρος’ Τατάρ δεν είναι παπαγάλος, είναι μια γενναία καρδιά που υπερασπίζεται τα συμφέροντα, τα δικαιώματα και τις εθνικές ευαισθησίες των Τ/Κ”, είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. 

Σύμφωνα με τον ακροδεξιό ηγέτη “ο μόνος τίτλος που αξίζει η νοοτροπία Μουσταφά Ακιντζί είναι "παλληκάρι Ρωμιός" επειδή έκανε ό,τι μπορούσε για να πάρουν την Κύπρο με τεχνάσματα οι Ε/Κ". 

Για τη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου για την αρμενική γενοκτονία, ο ακροδεξιός ηγέτης είπε ότι αποτελεί μαύρο λεκέ στην ιστορία, προσθέτοντας ότι έχει δυναμιτίσει τις γέφυρες διαλόγου Τουρκίας - ΗΠΑ. “Το πρόβλημά μας δεν είναι με τον λαό των ΗΠΑ, αλλά με τους φρουρούς δίωξης που παρατάσσονται στον Λευκό Οίκο” ανέφερε.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε ακόμη ότι ο Μπάιντεν “στην συκοφαντική εκστρατεία του δεν περιορίστηκε σε στρατιωτικούς πυροβολισμούς, χρησιμοποίησε και τον όρο ‘Κωνσταντινούπολη’. Στην Οθωμανική Αυτοκρατορία περιοχή με τέτοιο όνομα δεν υπήρχε. Υπάρχει η Ιστανμπουλ μας και είναι η μεγαλύτερη τουρκική πόλη στον κόσμο”, είπε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο ακροδεξιός ηγέτης είπε ότι “το πως βλέπουν και τί θέλουν να δουν όταν κοιτάζουν πέραν από τον ωκεανό έχει ελάχιστη σημασία. Η σελίδα της Κων/πολης έκλεισε πριν από 568 χρόνια. Για παράδειγμα ακόμη και αν επαναφέρουμε την ιστορία και επιστρέψουμε στις συνθήκες του 1453 όχι μόνο η ανθρωπότητα αλλά και τα πλάσματα θα επιβεβαιώσουν την ύπαρξη ενός απόλυτου και νικηφόρου Τούρκου που κάνει τον κόσμο να τρέμει, οδηγεί τα πλοία από τη στεριά και χτυπάει τα τείχη με κανόνια”, ανέφερε.

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απριλίου 2021 - 14:47

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

04 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 4 Μαΐου 2024
22:00
Ην. Βασίλειο: Δήμαρχος Λονδίνου επανεξελέγη ο Σαντίκ Καν από το Εργατικό Κόμμα
20:16
Ρωσία: Στη λίστα των "καταζητούμενων προσώπων" ο πρόεδρος της Ουκρανίας
20:10
Κυπριακό, οικονομία, μεταναστευτικό στο Πασχαλινό μήνυμα του Πρ. Χριστοδουλίδη
19:27
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας για έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες
19:07
Χειροπέδες σε 18χρονο για κατοχή 1.800 κροτίδων στη Λεμεσό
18:28
Κίτρινη προειδοποίηση για την Κυριακή του Πάσχα -Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι
18:11
Κριμαία: Ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν αμερικανικούς πυραύλους από την Ουκρανία
17:57
Γέρι: 50 χρόνια κατοχής... 50 σπασμένες στάμνες για τη λευτεριά!
17:49
Οσονούπω η απόφαση του Εκκλησιαστικού Δικαστηρίου για τη Μονή Οσίου Αββακούμ
17:40
Με τις δέουσες τιμές έφθασε στην Κύπρο το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα
17:33
Φονικό κύμα καύσωνα πλήττει την Ασία -Ρεκόρ ψηλών θερμοκρασιών
17:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.