Με χωριστές συναντήσεις του ΓΓ του ΟΗΕ με τον ΠτΔ και τον Ε.Τατάρ αρχίζει το απόγευμα στη Γενεύη η διάσκεψη για το Κυπριακό

Με χωριστές συναντήσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Ερσίν Τατάρ, αρχίζει σήμερα το απόγευμα στη Γενεύη, η άτυπη πενταμερής διάσκεψη για το Κυπριακό.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Αναστασιαδη στις επτά ώρα Κύπρου αφού προηγουμένως θα δει τον Ερσίν Τατάρ, στις πέντε. Συναντήσεις κατά τις οποίες θα γίνουν οι πρώτες τοποθετήσεις των μερών.

Προηγήθηκε χθες συνάντηση του Ανδρέα Μαυρογιάννη με την Τζεην Χολ Λουτ για διαδικαστικά ζητήματα.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο ΡΙΚ πως είναι ξεκάθαρες οι θέσεις της Ελληνοκυπριακής πλευράς και περιλαμβάνονται σε όσα προνοούν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σύμφωνα με πληροφορίες θα κινηθεί στη βάση όσων συμφωνήθηκαν στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου και είναι ξεκάθαρο ότι τα δύο κράτη, δεν είναι αποδεκτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ στη χθεσινοβραδυνή συζήτηση στο Εθνικό Συμβούλιο, συζητήθηκε επίσης, το θέμα της αποκεντρωμένης Ομοσπονδίας και η νομική ομάδα τέθηκε στη διάθεση των πολιτικών ηγετών για περαιτέρω επεξηγήσεις.

Όπως επισήμαναν όμως Κυβερνητικές πηγές, η ελληνοκυπριακή πλευρά σε περίπτωση που κληθεί να τοποθετηθεί στις συνομιλίες θα το πράξει, αλλά δεν θα γίνει διαπραγμάτευση στα κεφάλαια του Κυπριακού.

Το διακύβευμα, τονίζουν, είναι το επόμενο βήμα στο Κυπριακό και η επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

Απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει διμερή συνάντηση και με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικόν, Νίκο Δένδια.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών θα παραθέσει δεξίωση προς τις αντιπροσωπείες, στην οποία θα συμμετάσχουν μόνο τρία άτομα από κάθε πλευρά. Ο επικεφαλής, συν δύο.

Τελευταία Ενημέρωση: 27 Απριλίου 2021 - 07:58

Τελευταιες Ειδησεις

04 Μαΐου
Με στόχο την αποστολή στον Άρη ξεκινά στις ΗΠΑ το ετήσιο συνέδριο "Humans to Mars"
12:15
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 4 Μαΐου 2024
12:10
Σε κατάσταση συναγερμού η Κένυα και η Τανζανία: Πλησιάζει ο κυκλώνας Χιντάγια
12:10
Ελλάδα: Η μεγαλύτερη έξοδος εκδρομέων των τελευταίων ετών
11:38
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 04/05/24
11:22
Σε κρίση τα αμερικανικά πανεπιστήμια από τις φιλοπαλαιστινιακές κινητοποιήσεις φοιτητών
10:50
Έκαψαν ελαστικά σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού
10:41
Το Ισραήλ προσφεύγει στον ΟΟΣΑ κατά του εμπορικού μποϊκοτάζ της Τουρκίας
08:35
Άντονι Μπλίνκεν: Η Χαμάς το μοναδικό εμπόδιο μεταξύ του λαού της Γάζας και μιας κατάπαυσης του πυρός
08:26
Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το Πάσχα
06:44
Βραζιλία: Τουλάχιστον 37 νεκροί και 74 αγνοούμενοι από πλημμύρες
06:30
Μεγάλο Σάββατο: Έγινε η πρώτη Ανάσταση του Κυρίου
05:43
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.