Τρία κριτήρια από το Εργατικό Κόμμα προς τη βρετανική κυβέρνηση για την επιτυχία των συνομιλιών στη Γενεύη

Tο Εργατικό Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βρετανία θέτει τρία κριτήρια με βάση τα οποία θα αξιολογήσει τη στάση της βρετανικής κυβέρνησης και την επιτυχία της άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό στη Γενεύη.

Τα τρία «τεστ» που θέτει το κόμμα στη βρετανική κυβέρνηση για να διασφαλιστεί μία διαρκής και δίκαιη λύση είναι:

  • Η ξεκάθαρη υποστήριξη του Λονδίνου σε μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδιακή πολιτική λύση με πολιτική ισότητα, σύμφωνα με τις ιστορικές υποχρεώσεις του Ηνωμένου Βασιλείου ως εγγυήτρια δύναμη και σύμφωνα με τα ισχύοντα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
  • Το κάλεσμα προς την τουρκική κυβέρνηση να αρχίσει τη σταδιακή απόσυρση όλου του στρατιωτικού προσωπικού από το νησί της Κύπρου, περιλαμβανομένου του θερέτρου των Βαρωσίων και να τερματίσει όλες τις γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
  • Η διασφάλιση τήρησης του διεθνούς δικαίου καθόλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και να μη στηριχθεί οποιαδήποτε πολιτική λύση υπονομεύει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δήλωσή του αναφορικά με αυτά τα τρία κριτήρια, ο σκιώδης Υφυπουργός Ειρήνης και Αφοπλισμού των Εργατικών Φάμπιαν Χάμιλτον ανέφερε:

«Αυτές οι συνομιλίες είναι μια κρίσιμη ευκαιρία για να σημειωθεί πρόοδος προς μία πολιτική λύση στο νησί της Κύπρου. Ως εγγυήτρια δύναμη με ιστορικές νομικές δεσμεύσεις έναντι της Κύπρου, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ευθύνη να τις αντιμετωπίσει σοβαρά.»

«Είναι ζωτικής σημασίας η βρετανική κυβέρνηση να μείνει σταθερή στις μακρόχρονες υποχρεώσεις της έναντι του λαού της Κύπρου ώστε να διασφαλιστεί πως αμφότερες οι πλευρές μπορούν να καταλήξουν σε μία διαρκή και ουσιαστική πολιτική λύση, η οποία είναι προς τα συμφέροντα της περιφερειακής σταθερότητας».

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Απριλίου 2021 - 13:30

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

04 Μαΐου
Το Ισραήλ προσφεύγει στον ΟΟΣΑ κατά του εμπορικού μποϊκοτάζ της Τουρκίας
08:35
Άντονι Μπλίνκεν: Η Χαμάς το μοναδικό εμπόδιο μεταξύ του λαού της Γάζας και μιας κατάπαυσης του πυρός
08:26
Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το Πάσχα
06:44
Βραζιλία: Τουλάχιστον 37 νεκροί και 74 αγνοούμενοι από πλημμύρες
06:30
Μεγάλο Σάββατο: Έγινε η πρώτη Ανάσταση του Κυρίου
05:43
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 04/05/24
05:18
03 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 4 Μαΐου 2024
21:00
Αντιπροσωπεία της Χαμάς στην Αίγυπτο με στόχο την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
20:39
Ζαχάροβα: Παροδοχή ότι η Δύση διεξάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας οι δηλώσεις Κάμερον
20:36
Κάμερον: Η Ουκρανία μπορεί να επιτεθεί σε ρωσικό έδαφος με βρετανικούς πυραύλους
20:33
Eπί ποδός αστυνομία και πυροσβεστική για κροτίδες και λαμπρατζιές
20:31
Σε συναγερμό η Κένυα εν αναμονή κυκλώνα
20:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.