Την ελπίδα η πενταμερής να συμβάλει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων εκφράζει η Κίνα

Την ελπίδα ότι η άτυπη συνάντηση 5+1 στη Γενεύη θα συμβάλει ώστε τα μέρη να οδηγηθούν στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, εκφράζει η Κίνα.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ, ο Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο, Liu Yantao, λέει εξάλλου ότι το Κυπριακό θα πρέπει να επιλυθεί στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ. Η Κίνα, ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, θα συνεχίζει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο για να διευκολύνει την εξεύρεση λύσης, προσθέτει.

«Η Κίνα παρακολουθεί στενά την κυπριακή πολιτική διαδικασία. Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα Ηνωμένα Έθνη και τα εμπλεκόμενα μέρη για μια άτυπη συνάντηση 5+1 προσανατολισμένη σε αποτελέσματα στη Γενεύη από τις 27 μέχρι τις 29 Απριλίου 2021. Ελπίζουμε ότι θα συμβάλει στο να οδηγήσει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων» σημειώνει ο Πρέσβης.

Λέει ακόμη ότι παραμένει η θέση αρχών μας, ότι το Κυπριακό θα πρέπει να επιλυθεί με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και τη βούληση του κυπριακού λαού, για εξεύρεση μιας συνολικής, δίκαιης και διαρκούς διευθέτησης. Αυτό, σύμφωνα με τον Πρέσβη Liu, εξυπηρετεί το συμφέρον της σταθερότητας και της ευημερίας της Κύπρου, καθώς και το συμφέρον της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

«Ως ένα από τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Κίνα διαδραμάτιζε πάντοτε και θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στη διευκόλυνση της επίλυσης του Κυπριακού και στηρίζει τις προσπάθειες της Κύπρου για διαφύλαξη της κυριαρχίας και της εδαφικής της ακεραιότητας. Στο μεταξύ, η Κίνα θα συνεχίσει να υποστηρίζει και το έργο των δικοινοτικών [Τεχνικών] Επιτροπών» συμπληρώνει ο Πρέσβης.

Απαντώντας εξάλλου σε σχετική ερώτηση, ο Πρέσβης Liu λέει ότι η Κίνα αναγνωρίζει πλήρως το ρόλο της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Κύπρο. «Παρείχαμε ένθερμη υποστήριξη στις ανανεώσεις της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Είμαστε πολύ περήφανοι για τους Κινέζους αστυνομικούς της ειρηνευτικής δύναμης που υπηρετούν στην UNPOL Κύπρου και για την εξαιρετική δουλειά τους» καταλήγει.

Τελευταία Ενημέρωση: 26 Απριλίου 2021 - 11:56

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

04 Μαΐου
Ελλάδα: Η μεγαλύτερη έξοδος εκδρομέων των τελευταίων ετών
11:38
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 04/05/24
11:22
Σε κρίση τα αμερικανικά πανεπιστήμια από τις φιλοπαλαιστινιακές κινητοποιήσεις φοιτητών
10:50
Έκαψαν ελαστικά σε κεντρικό δρόμο της Λεμεσού
10:41
Το Ισραήλ προσφεύγει στον ΟΟΣΑ κατά του εμπορικού μποϊκοτάζ της Τουρκίας
08:35
Άντονι Μπλίνκεν: Η Χαμάς το μοναδικό εμπόδιο μεταξύ του λαού της Γάζας και μιας κατάπαυσης του πυρός
08:26
Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για το Πάσχα
06:44
Βραζιλία: Τουλάχιστον 37 νεκροί και 74 αγνοούμενοι από πλημμύρες
06:30
Μεγάλο Σάββατο: Έγινε η πρώτη Ανάσταση του Κυρίου
05:43
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 04/05/24
05:18
03 Μαΐου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 4 Μαΐου 2024
21:00
Αντιπροσωπεία της Χαμάς στην Αίγυπτο με στόχο την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
20:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.