Καραγιάννης: Δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το Lockdown στην Κύπρο

Δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το λοκντάουν στην Κύπρο, δήλωσε ο καθηγητής, μέλος της επιστημονικής ομάδας του υπουργείου Υγείας, Πέτρος Καραγιάννης.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "BrandNews", και εξηγωντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για λοκντάουν, ο κύριος Καραγιάννης αναφέρθηκε στην έντονη πίπεση που δεχεται το σύστημα υγείας, αλλά και στην παρουσία στην κοινότητα του βρετανικού μεταλλαγμένου στελέχους του ιού, το οποίο προσβάλει νεαρότερα άτομα και μικρά παιδιά. Ο κύριος Καραγιάννης εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα σημειωθεί αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία τις επόμενες ημέρες.

Ενοψει των εορτών του Πάσχα, κάλεσε όλους να τηρούν τα μέτρα, τονίζοντας ότι στόχος του λοκντάουν, είναι να μειωθούν τα περιστατικά μόλυνσης και να αυξηθούν οι εμβολιασμοί.

Τελευταία Ενημέρωση: 25 Απριλίου 2021 - 14:19

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταιες Ειδησεις

23 Μαΐου
Για πρώτη φορά, οι ξεριζωμένοι ξεπερνούν τα 100 εκατ. παγκοσμίως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ
07:34
Α. Μπουρλά: Υπάρχουν όπλα στη φαρέτρα για την αντιμετώπισή της πανδημίας, αλλά και για τη θεραπεία του καρκίνου (Βίντεο)
07:15
Τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρώπης. Επί τάπητος: ουκρανικό, ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, ευρωπαϊκή άμυνα και ασφάλεια.
06:54
Ετοιμότητα για νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, εκφράζει η Ρωσία. Διαβουλεύεις μόνο μετά την ανακατάληψη εδαφών ​απαντά ο Ζελένσκι
06:37
Τέσσερα κέντρα κρίσης συστήνει η Δημοκρατία για πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.
06:16
Σε συναγερμό θέτει την Ευρώπη η ευλογιά των πιθήκων. Σύσταση από τον ECDC για εμβολιασμό. Καραντίνα 3 εβδομάδων για όσους νοσήσουν στο Βέλγιο (Βίντεο)
06:01
Ακόμη ένα βήμα προς την κανονικότητα κάνει η Κύπρος. Νέες, μικρές χαλαρώσεις τίθενται σήμερα σε εφαρμογή.
05:44
22 Μαΐου
Ο πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης Μάκι Σαλ θα επισκεφθεί τη Ρωσία και την Ουκρανία - Η Σενεγάλη προτίθεται να εφοδιάσει την ευρωπαϊκή αγορά με LNG
21:38
Στον αντιπυρικό σχεδιασμό για ανίχνευση και κατάσβεση των πυρκαγιών, αναφέρθηκε ο ΥΠΕΣ
21:12
Αυστρία-ευλογιά των πιθήκων: Επιβεβαιώθηκε ότι εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στη Βιέννη
20:57
Ουκρανία: Ο διορισμένος από τη Ρωσία δήμαρχος του Ενερχοντάρ τραυματίστηκε σε έκρηξη
20:46
Τερματίσθηκε η κυβερνητική κρίση στο Ισραήλ. Επέστρεψε στη συμπολίτευση η βουλευτής που παραιτήθηκε προχθές
20:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand