Τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης εξετάζει η Αστυνομία για τη φωτιά στους "Χαρουπόμυλους"

Επανήρχισαν οι εξετάσεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για τη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε χτες στους “Χαρουπόμυλους” για να διαλευκανθούν τα επακριβή αίτια της πρόκλησης της, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου και υπεύθυνο του ΤΑΕ Μιχάλη Ιωάννου.

Σε δηλώσεις του στο  ΚΥΠΕ ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις πρόκειται για "απερίσκεπτες ενέργειες πολύ νεαρών προσώπων".

Πρόσθεσε πως η Αστυνομία Πάφου προχωρεί στην εξέταση κλειστών κυκλωμάτων που βρίσκονταν στην περιοχή και ήταν σε λειτουργία, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι για την πρόκληση της πυρκαγιάς. 

Όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 19:23  σε εγκαταλελειμμένη αίθουσα κινηματογράφου στη Λεωφ. Απ. Παύλου στη Κάτω Πάφο (Χαρουπόμυλοι). 

Για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον πυροσβεστικό σταθμό Πάφου με 3 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα.

Η πυρκαγιά που ξεκίνησε από σωρό από καθίσματα του κινηματογράφου μεταδόθηκε στην ξύλινη οροφή (επενδυμένη και με αμιάντους) του κτιρίου η οποία και κατέρρευσε.Το κτίριο ήταν εγκαταλελειμμένο και επρόκειτο να ανακαινιστεί από τον Δήμο. Η  πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 20.10 χτες το βράδυ.

Σε καθαρισμό προχωρά ο Δ. Πάφου
Στον καθαρισμό του χώρου των “ Χαρουπόμυλων" προχωρά ο Δήμος Πάφου μετά τη χθεσινή πυρκαγιά, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος. 

Σε δηλώσεις του από τη σκηνή της πυρκαγιάς ο κ. Φαίδωνος ανέφερε πως δυστυχώς είναι η 3η φορά τα τελευταία 10 χρόνια που στο ιστορικό συγκρότημα των αποθηκών “Χαρουπόμυλων” εκδηλώνεται πυρκαγιά. Το συγκρότημα αποτελείται από 11 αποθήκες χαρουπιών, που έχουν εγκαταλειφθεί περίπου εδώ και 15 χρόνια, όπως είπε, προσθέτοντας πως η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο για να παραχωρηθούν στον Δήμο Πάφου για να αξιοποιηθούν. 

Ο Δήμος Πάφου είχε καθαρίσει τις αποθήκες πριν από τρεις μήνες, δυστυχώς ωστόσο, είπε, χθες εκδηλώθηκε πυρκαγιά από νεαρούς ασυνείδητους.

Ο Δήμαρχος Πάφου αναφέρθηκε ακολούθως σε κάποιες μαρτυρίες, που υπάρχουν από περίοικους ως προς το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά. 

Είναι πραγματικά λυπηρό, συνέχισε, γιατί στη μια αποθήκη κατέρρευσε εντελώς η ξύλινη στέγη. 

Ο κ. Φαίδωνος εξέφρασε την ελπίδα να προχωρήσουν τάχιστα τα διαδικαστικά και να γίνουν τα συμβόλαια προς τον Δήμο Πάφου, γιατί, όπως εξήγησε, η απόφαση έχει παρθεί, ώστε να μπορέσει ο Δήμος Πάφου αυτόν τον όμορφο χώρο να τον αξιοποιήσει. 
Θα κάνουμε, συμπλήρωσε, “ό,τι είναι δυνατόν τις επόμενες μέρες να καθαριστούν η αίθουσα που έχει καεί”. 

Απηύθυνε επίσης έκκληση στους γονείς, και στα νεαρά παιδιά να μην εισέρχονται στο χώρο που είναι περιφραγμένος. 

Επανέλαβε πως είναι η 3η φορά και είναι η τέταρτη αποθήκη, η οποία καίγεται και καταρρέει η οροφή της, δηλώνοντας τέλος πως είναι κρίμα, αφού οι αποθήκες “ Χαρουπόμυλοι” έχουν μια ιστορική αξία και κάποιες "ασυνείδητες πράξεις" έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή τους.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απριλίου 2021 - 09:39

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
ΕΚδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ των μεταναστών
17:00
Αύξηση στις αφίξεις τουριστών στην Κύπρο το πρώτο τρίμηνο του '24
16:55
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
16:53
Επίθεση της Ουκρανίας με drones προκάλεσε πυρκαγιά σε αποθήκη καυσίμων
16:42
Ο Γεώργιος Σκαλιάς ειδικός σύμβουλος του Προέδρου για θέματα εκπαίδευσης
16:39
ΑΚΕΛ: Οι περιπτώσεις ψευδών δηλώσεων να διερευνηθούν πριν από τις εκλογές
16:39
Υπ.Δικαιοσύνης: Υπάρχουν ευθύνες για την απόδραση του υπόδικου
16:34
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.