Στο Νοσοκομείο Αναφοράς ασθενής 28 ετών, ενώ η πληρότητα φθάνει το 100%

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, νοσηλεύεται ασθενής ηλικίας 28 ετών, ενώ η πληρότητα του είναι και σήμερα 100%, για δεύτερη φορά σε δύο μέρες.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Δρ. Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου «και σήμερα όπως και την Τρίτη το Νοσοκομείο Αναφοράς, έχει φτάσει στο 100% της πληρότητας του, αφού νοσηλεύονται 75 ασθενείς ενώ οι 6 βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Ουσιαστικά δεν υπάρχει κενό κρεββάτι, ωστόσο μέχρι τις 2 το μεσημέρι, αναμένεται να δοθούν 6 – 7 εξιτήρια σε ασθενείς, των οποίων οι επαναληπτικές εξετάσεις για κορωνοϊό είναι αρνητικές».

Πρόσθεσε ότι «μέχρι τις δύο το μεσημέρι αναμένεται να γίνουν δύο εισαγωγές νέων ασθενών οπότε οι κλίνες σιγά σιγά θα αρχίσουν να καταλαμβάνονται».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η Δρ. Χατζηγιάννη είπε πως «το Νοσοκομείο Αναφοράς δέχεται εισαγωγές καθ’όλη τη διάρκεια του 24ωρου. Ωστόσο τα εξιτήρια πρέπει να δοθούν μέχρι το απόγευμα, ούτως ώστε να υπάρχουν κενές κλίνες σε περίπτωση που χρειαστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Οσον αφορά τον μέσο όρο ηλικίας των νοσηλευομένων ασθενών με Covid-19 στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, είπε ότι «αυτός είναι στα 59 έτη, ωστόσο στο δημόσιο Νοσηλευτήριο αντιπροσωπεύονται όλες οι ηλικίες. Ο νεότερος ασθενής είναι 28 ετών και η γηραιότερη γυναίκα 86 ετών, η οποία δεν πρόλαβε να εμβολιαστεί, παρά το γεγονός ότι είχε πρόθεση να το κάνει».

Ανέφερε ακόμα ότι «η επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι σοβαρή και φαίνεται ότι βρισκόμαστε στο μέγιστο της επιδημιολογικής κρίσης στο νησί μας. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι δυστυχώς νοσούν βαριά από τον ιό και νεαρά άτομα, γεγονός που πρέπει να ευαισθητοποιήσει όλους, ότι δηλαδή μπορεί αύριο και εμείς να είμαστε στο κρεββάτι του πόνου".

Χρειάζεται συνέχισε "να τηρούμε τα μέτρα προστασίας αλλά και να προχωρήσουμε όταν φτάσει η σειρά μας στον εμβολιασμό, με στόχο να προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τους αγαπημένους μας ανθρώπους».

Η Δρ. Χατζηγιάννη «κάλεσε τους συγγενείς ηλικιωμένων ατόμων, που δεν έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ή ηλεκτρονικό υπολογιστή, να τους βοηθούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν, ούτως ώστε να αποφύγουν να νοσήσουν βαριά από τον ιό».

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απριλίου 2021 - 12:38

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.