Με ένα «ευχαριστώ» και ένα «συγνώμη» αποχαιρέτισε τη Βουλή, ο Πρόεδρος Αδάμος Αδάμου

Με ένα «ευχαριστώ» για την εμπιστοσύνη και την τιμή να τον αναδείξουν Βουλευτή και στη συνέχεια Πρόεδρο της Βουλής και ένα «συγνώμη» για όσα δεν κατάφερε να κατάφερε να πράξει κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου αποχαιρέτισε το σώμα κατά την τελευταία του Ολομέλεια.

Στην αποχαιρετιστήρια του δήλωση, ο κ. Αδάμου εξέφρασε αρχικά ένα τεράστιο «ευχαριστώ» από καρδιάς. «Αυτό θέλω να είναι ο επίλογος της πολύχρονης παρουσίας μου στα έδρανα της Βουλής των Αντιπροσώπων του λαού. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους πολίτες, σε εσάς, που με τιμήσατε και με εμπιστευτήκατε με την ψήφο σας. Με επιστέγασμα, να με ανεβάσατε στον ύψιστο θώκο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, αυτόν του Προέδρου της Βουλής. Χωρίς καν να περάσει ποτέ απ’ το μυαλό μου, να το επιδιώξω ή να παλέψω να το κατακτήσω», είπε.

Ο κ. Αδάμου δήλωσε πως το μόνο για το οποίο πάλευε μια ζωή ήταν -και είναι- να είναι δίπλα στον Άνθρωπο, με οποιοδήποτε τίμημα και προσωπικό κόστος. «Αυτός ήταν και ο μόνος τρόπος με τον οποίο ήξερα να ασκώ την ιατρική και την πολιτική τόσα χρόνια, και μπορώ να έχω πια την πεποίθηση, συνηθίζω μάλιστα να το λέω και να το εκφράζω πολύ συχνά, ότι ο κόσμος σου επιστρέφει απλόχερα, στο εκατονταπλάσιο, ό,τι του έδωσες», πρόσθεσε.

«Με αναδείξατε στην προεδρία του Σώματος», συνέχισε, «σε μια δύσκολη στιγμή και όπως είχα υποσχεθεί από αυτό εδώ το βήμα θα ριχνόμουν μαζί σας στη δουλειά για να ανεβάσουμε το κύρος της Βουλής, διεκδικώντας ξανά την εμπιστοσύνη του λαού. Αυτό έβαλα ως προσωπικό στόχο και γι’ αυτό πάλεψα: Να τιμήσω τον θεσμό και να ανταποκριθώ επάξια στο αξίωμα αυτό. Εάν τα κατάφερα; Θα με κρίνετε εσείς, θα με κρίνει ο λαός, όπως και όλους μας», πρόσθεσε.

Στην συνέχεια, ο κ. Αδάμου ανέφερε πως στο σύντομο αυτό διάστημα κατάφεραν να τροχοδρομηθούν σημαντικά νομοσχέδια και κάποια από αυτά να ολοκληρωθούν και να φτάσουν στην τελική ψήφιση τους. Είπε πως δεν θα ήθελε να απαριθμήσει το έργο που επιτέλεσαν καθώς το πιο σημαντικό είναι να αναλογιστούν τα όσα δεν κατάφεραν και προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει η Βουλή να συνεχίσει να εργάζεται.

«Με γνώμονα τον Άνθρωπο. Τον πολίτη που μας τιμά με την ψήφο του. Αυτό να υπερτερεί πάντα στη ζυγαριά έναντι των μικροπολιτικών συμφερόντων», τόνισε ο κ. Αδάμου, λέγοντας επίσης πως ήταν φορές που έκαναν ένα βήμα μπροστά και δυο πίσω. «Συμβαίνει κάποτε στις ΄παρενέργειες΄ σε εισαγωγικά, της Δημοκρατίας και αυτό. Λάθη γίνονται αναπόφευκτα, παραλήψεις επίσης. Στην τελική όμως τη μεγαλύτερη αξία έχει να μπορείς να σταθείς με καθαρό βλέμμα μπροστά στον λαό, και ειδικά στους νέους ανθρώπους που είναι και οι πιο αυστηροί κριτές, και να έχεις την αξιοπρέπεια να ζητήσεις ΄Συγγνώμη΄», είπε και πρόσθεσε: «Συγγνώμη λοιπόν γι’ αυτά που δεν κατάφερα. Αληθινά όμως προσπάθησα, και φεύγω ήσυχος γι’ αυτό».

Ο κ. Αδάμου ευχαρίστησε όσους ήταν δίπλα του σε αυτή την προσπάθεια, τον κάθε βουλευτή, το κόμμα του ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις που τον ανέδειξε και τον στήριξε σε όλη την κοινοβουλευτική του πορεία, τον κάθε υπάλληλο της Βουλής που δούλεψε ακούραστα, τη Διεύθυνση, τους Συνεργάτες του γραφείου του, τα άτομα της ασφάλειας.

Ο κ. Αδάμου είπε πως θέλει να αποτυπωθεί και στη συνείδηση όλων ως ο γιατρός που πέρασε απ’ την πολιτική και προσπάθησε να είναι πλάι στον Άνθρωπο.

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε τη σύζυγό και τα παιδιά του για την υπομονή που έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια, για τη στήριξη που του πρόσφεραν, ενώ τους απολογήθηκε που ήταν απών στις πιο σημαντικές τους στιγμές.

Τελευταία Ενημέρωση: 22 Απριλίου 2021 - 12:16

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.